Средно Медицинско

• Креатор на темата Креатор на темата theblackshadow
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 јануари 2011
Мислења
7
Поени од реакции
0
Здр.. сега сум 8мо сакам да се запишам средно медицинско во прилеп, но незнам што да правам затоа што сите кажуваат дека медицинско е многу тешко, има многу за учење примаат само одлични а јас сум многу добар сите години. а имам и некоја тројка. Во дилема сум и незнам што да правам. Можеби ќе се зафркнам ако појдам медицинско.
Ве молам за помош од некој што учел средно медицинско како, што е, дали е тешко и дали сте се зафркнале што сте се запишале медицинско.
ве молам за помош:nesum:

Поздав :salut:

Ostaj oceni i tesko mesko...edno e prasanjeto, sakash ili ne sakash da ucish medicina? dali te privlekuva?

Стручно образование си е најдобро. Барем кон нешто конкретно целиш и знаеш дека не е за џабе, за разлика од гимназија во која учиш за све и свашта.
Тешко, зависи од професорите и од твојата желба да го истражуваш и учиш сопственото тело.
Ако сакаш медицина, ако те интересира, слободно запиши се. А и после ако се покаеш можеш на кој сакаш факултет да учиш.
Така дааа, средното служи само како олеснување за факултетот, да не ти биде толку тешко. :toe:

Јас учев средно медицинско, ако сега се прашувам без размислување ќе одберам гимназија.
Медицинското ми го уби мотивот за учење.

Јас учев средно медицинско, ако сега се прашувам без размислување ќе одберам гимназија.

Jа скоро завршив гимназија , али не глеам нешто посебно -.- ... Да сум сеа 8мо (ах како не сум):nenene: без размислување шибам у коце бар знам на што сум...а не вака само со гимназија ке си го држам ***** у раце ... ја ќе пробам и факултет да завршам али 99% нема да го завршам зашто сум заборавил како се учи :tapp:

Јас завршив средно медицинско и можам да ти кажам дека поминав прелесно. Во почетокот можеби ќе ти изгледа малку тешко затоа што ќе се запознаваш со нови работи и ќе ја учиш основата на медицината , но кога ќе навлезеш во материјата , ќе биде подобро . Најважно е дали ти сакаш да учиш медицина ? Прво рачисти си со ова прашање , а потоа мисли се дали ќе биде лесно или тешко. Затоа што не може секој да поднесе да гледа крв , болни луѓе , смртни случаи и што уште не ( а се тоа ќе го сретнеш во текот на школувањето на пракса , верувај ми)

А за тешко или лесно , секаде е исто , што и да одбереш.Во секое училиште (па и факултет) има неколу “познати“ професори од кои се плашат сите .Едноставно тие воопшти не прогледуваат низ прсти , си го ценат предметот повеќе од другите и бараат навистина да го сватиш материјалот за да ти пишат добра оценка.

Според лично искуство досега ( 4 години средно и досега 3 години на факултет) можам да ти кажам дека не постојат добри или лоши професори , затоа што ако си научиш добро , нема да имаш никакви проблеми .

Размисли си добро , и ако навистина сакаш медицина , оди. :salut:

Jа скоро завршив гимназија , али не глеам нешто посебно -.- ... Да сум сеа 8мо (ах како не сум):nenene: без размислување шибам у коце бар знам на што сум...а не вака само со гимназија ке си го држам ***** у раце ... ја ќе пробам и факултет да завршам али 99% нема да го завршам зашто сум заборавил како се учи :tapp:
У која гимназија заврши?

Ако после не продужуваш на медицина факултет, немој да се запишуваш..џабе ќе се мучиш.. А само со средно медицина ништо не правиш

Јас завршив средно медицинско и можам да ти кажам дека поминав прелесно. Во почетокот можеби ќе ти изгледа малку тешко затоа што ќе се запознаваш со нови работи и ќе ја учиш основата на медицината , но кога ќе навлезеш во материјата , ќе биде подобро . Најважно е дали ти сакаш да учиш медицина ? Прво рачисти си со ова прашање , а потоа мисли се дали ќе биде лесно или тешко. Затоа што не може секој да поднесе да гледа крв , болни луѓе , смртни случаи и што уште не ( а се тоа ќе го сретнеш во текот на школувањето на пракса , верувај ми)

А за тешко или лесно , секаде е исто , што и да одбереш.Во секое училиште (па и факултет) има неколу “познати“ професори од кои се плашат сите .Едноставно тие воопшти не прогледуваат низ прсти , си го ценат предметот повеќе од другите и бараат навистина да го сватиш материјалот за да ти пишат добра оценка.

Според лично искуство досега ( 4 години средно и досега 3 години на факултет) можам да ти кажам дека не постојат добри или лоши професори , затоа што ако си научиш добро , нема да имаш никакви проблеми .

Размисли си добро , и ако навистина сакаш медицина , оди. :salut:

Па крв, смртни случаи, болни луѓе, операции .... не ми претставуваат проблем можам се да гледам. Медицината ме привлекува затоа што тоа е хумана работа. а и сакам да го проучувам човечкото тело. Но незнам дали ќе ми претставива проблем тоа што сум многу добар, имам некоја тројка па и двојка.Сепак медицината не е лесна...?

--- надополнето ---

А зошто толку е тошко медицинско ?

Ако после не продужуваш на медицина факултет, немој да се запишуваш..џабе ќе се мучиш.. А само со средно медицина ништо не правиш

нема везе, за сестра или мед.техничар секогаш има работа, ако претпоставиме дека на секој доктор му следуваат по 3-4 сестри во тимот секогаш повеќе се потребни сестри/техничари.

Па крв, смртни случаи, болни луѓе, операции .... не ми претставуваат проблем можам се да гледам. Медицината ме привлекува затоа што тоа е хумана работа. а и сакам да го проучувам човечкото тело. Но незнам дали ќе ми претставива проблем тоа што сум многу добар, имам некоја тројка па и двојка.Сепак медицината не е лесна...?

јас учам во медицинско бев одличен додуша али мислам дека ако имаш врски(па и ако немаш) сигурно би те примиле во мед.сестра,сепак најважно е да имаш желба и да не слушаш што ти викаат твојте туку да гледаш ти што сакаш.

Гадна работа.

Меѓутоа средно медицинско претставува најдобар избор за средно школо ако не планираш да завршиш факултет, а ако планираш да завршиш, тогаш немаш никакви проблеми да се запишеш.

Работа ќе најдеш сто пати полесно со средно медицинско него со гимназија, со гимназија си буквално чистач, апсолутно нигде неможеш да се запослиш.

Гимназија е подобар избор само за тие што знаат 100 посто дека ќе се запишат негде на факултет.

нема везе, за сестра или мед.техничар секогаш има работа, ако претпоставиме дека на секој доктор му следуваат по 3-4 сестри во тимот секогаш повеќе се потребни сестри/техничари.

Има работа, ама колку е платена таа работа дали знаеш..? Ја имам завршено средно фармација и сега за да работам во аптека,најмногу што може да добијам е 8-9000 денари

Има работа, ама колку е платена таа работа дали знаеш..? Ја имам завршено средно фармација и сега за да работам во аптека,најмногу што може да добијам е 8-9000 денари

епа тоа зависи од работодавачот во систина св лазар овие приватниве земаат 20к, и од искуството, после тоа можеш и виша 3 години да си земеш, тоа ти дава предност, ако неќеш факс медицински

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom