Сребро по пошта?

• Креатор на темата Креатор на темата mitkokalc
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 февруари 2008
Мислења
33
Поени од реакции
4
Здраво
Сакам да испратам сребрена белегзија по пошта за Америка.. Битола во поштата ми кажаја дека ако пиши ( а требало да напиши ) на царина ќе го вратат.
Некој ми велат дека не праеле проблем за 1 парче сребро, да кажам дека е подарол..
А ако не кажам дека е сребро и да го завиткам убо да не можат да сетат, да не ги поминват на сензор такви работи?

Сребро и злато колку што знам по пошта не, забрането е.

Знам .. Сакам да знам дали ги поминват на сензор и што би било ако најдат дека е сребро а не кажав?

Знам .. Сакам да знам дали ги поминват на сензор и што би било ако најдат дека е сребро а не кажав?
Па, прво нешто што ми доаѓа на памет е дека нема никогаш повторно да го видиш, а некој ќе биде многу среќен на работа :)
Ајде, да се распрашаме па ќе ти кажеме која е најдобрата (и секако, најевтината) варијанта.

Па, прво нешто што ми доаѓа на памет е дека нема никогаш повторно да го видиш, а некој ќе биде многу среќен на работа :)
Ајде, да се распрашаме па ќе ти кажеме која е најдобрата (и секако, најевтината) варијанта.
Хаха знам дека тоа ќе се деси дека нема појќе да го видам..Ќе се израдува некој со писменце со порака среќен роденден и сребрена белегзија, нели? :) Мислев да не има нешто според законот такви работи.. Можеби да одговарам како за шверц или таква работа.. Ми имаат кажано дека од Америка праќале такви работи а не му праеле проблем
Фала :) Се распрашувам и јас :) ајде ќе чекам одговор имам околу 2 недели за да го испратам :)

А да нарачаш од таму да им стигне по пошта? Мислам ако веќе не ти е купено.
Види од тифани, ама мислам дека слабо под 100$ има таму, во некоја слична продавница.

А да нарачаш од таму да им стигне по пошта? Мислам ако веќе не ти е купено.
Види од тифани, ама мислам дека слабо под 100$ има таму, во некоја слична продавница.
веќе ми е купено..

Мене по пошта ми стаса позлатена нараквица ( 18к злато врз sterling silver ) ..тука не ми правеа никакви проблеми, нити па плаќав нешто дополнително ..

Е сеа, за да го пратиш ти натаму, незнам ..

пс: пакувањето беше ептен обично, плик, внатре со bubble wrap + како мало новчаниче такво ..

Мене по пошта ми стаса позлатена нараквица ( 18к злато врз sterling silver ) ..тука не ми правеа никакви проблеми, нити па плаќав нешто дополнително ..

Е сеа, за да го пратиш ти натаму, незнам ..

пс: пакувањето беше ептен обично, плик, внатре со bubble wrap + како мало новчаниче такво ..
епа да и јас планирам со bubble wrap да го завиткам и во обично плико да го пратам.. да не испадни само сомнително дека со bubble wrap... имав идеја да купам некое мече мало ако не, и да го ставам во него (од оние со патенти и има да ставиш нешто во нив) и да го пратам како пакет и да кажам дека е мече само.. ама незнам дали ги поминват на сензор па да знат дека има нешто сребро такви работи внатре
А и за плико мислам дека не прашуваат што има внатре.. претходно кога испратив плико со писмо и слика не ме прашаја ништо само го пипаше одприлика да види што има внатре..

епа да и јас планирам со bubble wrap да го завиткам и во обично плико да го пратам.. да не испадни само сомнително дека со bubble wrap... имав идеја да купам некое мече мало ако не, и да го ставам во него (од оние со патенти и има да ставиш нешто во нив) и да го пратам како пакет и да кажам дека е мече само.. ама незнам дали ги поминват на сензор па да знат дека има нешто сребро такви работи внатре
А и за плико мислам дека не прашуваат што има внатре.. претходно кога испратив плико со писмо и слика не ме прашаја ништо само го пипаше одприлика да види што има внатре..

иди прашај во пошта ( ако више не си прашал ) ќе ти кажат .. обавезно земи tracking number, и ќе следиш каде е ..

ризик секогаш постои :) no matter what .. и по DHL да го пратиш, и они МОЖЕБИ ќе се полакомат ;)

иди прашај во пошта ( ако више не си прашал ) ќе ти кажат .. обавезно земи tracking number, и ќе следиш каде е ..

ризик секогаш постои :) no matter what .. и по DHL да го пратиш, и они МОЖЕБИ ќе се полакомат ;)
прашав ми рекоја дека кога ќе видат дека е сребро на царина, ќе го вратат .. ми рекоа дека мора да напишат што е .. ама изгледа мислеа дека мислам на пакет да испратам..
некако глупо не е да прашувам во пошта шо би било ако испратам сребро а забрането е ? :) да познавам некого што работи таму , можи..

јас колку што знам ( барем кај нас во пошта ) пишува дека е забрането да се праќаат лични документи, и пари .. за сребро/злато нигде не сум прочитала ..

исто така, доколку сакаш да пратиш документи/пари, има посебен шалтер ..

јас колку што знам ( барем кај нас во пошта ) пишува дека е забрането да се праќаат лични документи, и пари .. за сребро/злато нигде не сум прочитала ..

исто така, доколку сакаш да пратиш документи/пари, има посебен шалтер ..
мхм.. епа изгледа ќе го ставам во bubble wrap и во плико, па ќе го пратам.. се мислам што да речам доколку ме прашаат што има внатре... ама и се плашам да не ги поминуваат на сензор.. ќе се консултирам уште па ќе видам..

Вака отприлика им изгледа торба на скенерот на цариниците. Па ти види дали ќе те сетат или не.
xray.jpg

xray460.jpg

Вака отприлика им изгледа торба на скенерот на цариниците. Па ти види дали ќе те сетат или не.
xray.jpg

xray460.jpg
знам.. ама се прашувам дали пратките ги поминуваат на сензор, скенер.. такви работи.. знам за некој кој има праќано апчиња по пошта а тоа знам дека е забрането, во bubble wrap завиткани и немало проблем до сега.. а по тоа што гледам и апчиња се познаваат на скенер..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom