Србија

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јој јеботе Поларис откри топла вода :pos2::pos2::pos2::pos2:

704px-Kartashs.jpg

Најди ја Србија

Ти кај си на картата лепи?:pos2::pos2::pos2:

Пошто гледам дека си малку бавен во сфаќања и размислувања ќе морам со поспецифичен пристап за да ти објаснам значението на постот.
Ти рече дека Косово границите му ги ицртал Тито по војната дека то било во некаква си Србија пред тоа. Па ти дадов карта од пред Титова Југославија да видиш дека нема никаква Србија таму и дека постоае повеќе бановини со некои свои називи и граници кои абер немаат со Србија.

Тоа беше целта на ова показна вежба.

уфф ти си побавен от колку те ценев.
Види ти одбираш еден период од историјата и велиш - е ова го сакам. Да одберам јас период од 9-10 век на картата немаше да има Срби ни Србија. Да одберев 3-4 век ПНЕ исто немаше да има Србија ни Срби - да одберев 10 век ПНЕ пак немаше да има Србија, да одберев 15 век ќе имаше Отомаска империја а во Београд паша..... Историјата не е џубокс па да одбереш желба. То било па поминало и Македонски беа и Персија и Индија али то не значи дека сега треба да бараме да ни се врати Кашмир и Бомбај. Историски Србија нема некој континуитет, кратко време било царство во 13 век (со сумњиви карактеристики) после потпадна под Турско па пак кратко време кнежество па после ја снема во кралевина југославија па после Тито ја обнови во СФРЈ. Македонците пак имаат континуитет од некои 1000 години пред новата ера па потоа во новарта има царства од неколку века за на крај сега да е самостојна држава. Али сег ајас да постирам карта од Самоиловата Македонија каде припаѓа и Београд па да речам ова е наше?

Безнадежен си,мешаш баби и жаби ко хрватите само викаш здс и до дрина,дигам раце од тебе.

Abe kakvi srbi bakraci,nema srpska nacija,tie se dodjeni od Rusija od nekoi karpati,zaradi toa srbite den denes umiraat za Rusija,duri uste malce i rusi ke se pisat,znaci sto e poentata? korenite si go pravi svoeto,ova sto go napisav vazi i za bugarite...

Барем си го знаат коренот.... А ти си тиква без корен кое се пишува Турче... :pos2:

Пошто гледам дека си малку бавен во сфаќања и размислувања ќе морам со поспецифичен пристап за да ти објаснам значението на постот.
Ти рече дека Косово границите му ги ицртал Тито по војната дека то било во некаква си Србија пред тоа. Па ти дадов карта од пред Титова Југославија да видиш дека нема никаква Србија таму и дека постоае повеќе бановини со некои свои називи и граници кои абер немаат со Србија.

Тоа беше целта на ова показна вежба.

Оваа показна вежба не си ја сватил... Тоа на картата се топоними односно називи на територии, а не држави... Ти да не мислеше дека БАНИИТЕ се држави...??? :uvo::uvo::uvo: :pos2::pos2::pos2:
Да не ти повторувам... Сите тие БАНИИ биле создадени од ЕДНА ДРЖАВА... С Р Б И Ј А....!!!!!!

Сам се заеба со картата така да... :zid::zid::zid: да , да трипати...

пс. И картата ми се свиѓа премногу... Тоа покажува до каде била Србија у ствари...

Оваа показна вежба не си ја сватил... Тоа на картата се топоними односно називи на територии, а не држави... Ти да не мислеше дека БАНИИТЕ се држави...??? :uvo::uvo::uvo: :pos2::pos2::pos2:
Да не ти повторувам... Сите тие БАНИИ биле создадени од ЕДНА ДРЖАВА... С Р Б И Ј А....!!!!!!

Сам се заеба со картата така да... :zid::zid::zid: да , да трипати...

пс. И картата ми се свиѓа премногу... Тоа покажува до каде била Србија у ствари...

Пиши карта на Југославија.
Не не Србија
Србија ја нема.
ЈУГОСЛАВИЈА во кралевина беше составена од Бановини.
Картата е таа јас не гледам никаде збор Србија на неа.

Србија ја нема.
ЈУГОСЛАВИЈА во кралевина беше составена од Бановини.
Картата е таа јас не гледам никаде збор Србија на неа.

Пак во круг со тебе... Па Југославија кој ја состави и зближи ако не КРАЛОТ НА СРБИЈА...???? :tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

Крал на Србија велиш. А каде е на картата на тој Србски крал Србија?
Не ја гледам нигде? Кај исчезна?

Крал на Србија велиш. А каде е на картата на тој Србски крал Србија?
Не ја гледам нигде? Кај исчезна?

Ај бе душо кажи ми ти каде е тука Македонија...??? А на картата ти велам Србија е насекаде, само под ново име Кралство на Југославија...
Па и Обединетото кралство е во Велика Британија, ај кажи ми каде ја гледаш таму Англија...??? А тоа незначи дека не постои... Така и за Србија... :helou:

Па и Обединетото кралство е во Велика Британија, ај кажи ми каде ја гледаш таму Англија...??? А тоа незначи дека не постои... Така и за Србија... :helou:

uk-map.jpg

Англија ја има
Србија ја нема.

:vozbud:Смешки сте срби.Србија секогаш за пример се зема кога била во нејзини најголеми размери, а кога станува збор за Македонија се зема за мерило периодот кога била најмала или кога воопшто немала своја независна и самостојна држава.:pos2:

:vozbud:Смешки сте срби.Србија секогаш за пример се зема кога била во нејзини најголеми размери, а кога станува збор за Македонија се зема за мерило периодот кога била најмала или кога воопшто немала своја независна и самостојна држава.:pos2:

А кога тоа Македонија била држава пред `45...???? Не биди смешка... :tapp:

А кога тоа Македонија била држава пред `45...???? Не биди смешка... :tapp:

Од 12 век пред нашата ера до 2 век од новата ера значи некои 1000 години, потоа низ раниот и доцен среден век се до инвазијата на турците, значи некои грубо 5-6 века.
отприлике 1600 години имаше Македонска држава.

А нишо не кажа за Англија?

1791327474888390ea0e10139105346_MidCol.jpg

Me nervirat ovie turci ovde u topicot i turskite slugi kako tropat gluposti, eve ovie dvajca gi pobedija turcite vo Bosna i go zaprija shirenjeto na islam na balkanot i vo evropa.
Leka nok

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom