Србија

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Важно и битно е да почниме да се служиме со ВИСТИНА. Еве и во редоследот на збиднувањата видовме дека Србите почнале први со референдуми, со бунт против легитимни власти со блокади и пукања. Полека го составуваме мозаикот “Србија“

Чекај сега... Се збуни или...??? Овде темата е за Србија, а ние за сепаратизмот и национализмот на Усташите зборевме на друга тема... Префрли се таму и составувај мозаици, само ако ти се засновани на лаги во врска со почетокот на ратот брзо тој мозаик сам од себе ќе се сруши... Нема да има потреба ни јас со факти да го срушувам...

Ти си доказ дека стварно човекот т.е. некоја врста потекнува од мајмун... :tapp::tapp::tapp:
Епа јебига...
Дарвин така рекол, дека човештвото има предци во мајмуните...само што некои од нас еволуирале во луѓе, уште пред многу генерации, а некои, како тебе - останале мајмуни. Слуги на туѓи интереси.
За тоа јас не сум ти крив.
Затоа дркај и понатаму, а убаво ќе е и да се преселиш накај Србија.
Бан за тебе е премногу. Ќе нема со кого да се сеириме. Уживам да нервирам продадени души, ванаби српчиња :)

Немам потреба да мразам,а јас и никој не мразам без причина.Едноставно така се чуствувам.Знам како се однесувале Србите према нас,во минатото а и сега.А како да сакам и да почитувам некој кој ме мрази и ме понужува.
Јас многу пати сум размислувал за ова,ама едноставно е тоа така.
Татко ми бил жртва на многу понижувања како помлад од страна на Србите додека има живеено на Косово, а и околносстите и историјата што ја учиме не ни дава ниедна причина за да ја почитуваме Србија или било која друга соседна земја.

Да се разбереме не го мразам цел свет,ги мразам земјите на Балканов,односно соседите наши.

Se' napateni dushi po forumov... Jas pak, imam doziveano mnogu loshi raboti od ovie okolu mene, Makedoncive, moive... Pa ne gi mrazam. Generalizacija e sepak orudie na prostite masi, i na nekoi dovitlivi egzemplari od skopskava okolija. Sepak, ti si znaesh.:smir:

Одиме чекор по чекор. Еве и во редоследот на збиднувањата видовме дека Србите почнале први со референдуми, со бунт против легитимни власти со блокади и пукања. Полека го составуваме мозаикот “Србија“

Pochnaa i ovie 'nashive' edno vreme. Tuku redno e Srbite da uchat od nas, pa fino da sklopat nekoj 'ramkoven' za mirno da spijat. A vo shkolite neka uvedat i 'vojvodjanski', ne bi trebalo da im prechi...:tv:

Se' napateni dushi po forumov... Jas pak, imam doziveano mnogu loshi raboti od ovie okolu mene, Makedoncive, moive... Pa ne gi mrazam. Generalizacija e sepak orudie na prostite masi, i na nekoi dovitlivi egzemplari od skopskava okolija. Sepak, ti si znaesh.:smir:

Pochnaa i ovie 'nashive' edno vreme. Tuku redno e Srbite da uchat od nas, pa fino da sklopat nekoj 'ramkoven' za mirno da spijat. A vo shkolite neka uvedat i 'vojvodjanski', ne bi trebalo da im prechi...:tv:

Аууу извини дечко!Па изгледа ти живееш по стариот завет,ако ти удри шамар сврти го и другиот образ и по него да те удри.

Односите Војводина - Србија се речиси на ниво на односи на две држави (земји) и тука не може да се примени договор сличен на рамковниот.

Auu ne, ne ziveam. I jas gi mrazam site sosedi!!! MA-KE-DONIJA! ...Polesno ti e? :)

Абе види една работа.Искрено ќе ти кажам:МЕ ЗАБОЛЕ ТИ ШТО МИСЛИШ ЗА МЕНЕ и за сите други кои си ја сакаат својата земја.Тоа ти се вика патриотизам иначе.А тој партиотиизам е основата што треба да ја има секој граѓанин на една држава.И затоа Македонија пати заради такви како тебе:smir:

Искрено ќе ти кажам:МЕ ЗАБОЛЕ ТИ ШТО МИСЛИШ ЗА МЕНЕ и за сите други кои си ја сакаат својата земја.Тоа ти се вика патриотизам иначе.А тој партиотиизам е основата што треба да ја има секој граѓанин на една држава.И затоа Македонија пати заради такви како тебе:smir:

Apsolutno. A koj prav patriot(ili mlado patriotche) moze da si dozvoli, da ne si gi mrazi sosedite? Pa i ti si Makedonija! Pozdrav. :tv:

Apsolutno. A koj prav patriot(ili mlado patriotche) moze da si dozvoli, da ne si gi mrazi sosedite? Pa i ti si Makedonija! Pozdrav. :tv:

Не викам јас дека треба да ги мразиш Србите.Дали во некој пост виде нешто такво?Јас како индивидуа не ги сакам пошто тие ме мразат и не ме почитуваат како Македонец.Епа брат тебе некој да те вика србин со говорна маана и некои слични вулгарности можда ќе се премислиш,а ако не секоја чест за тебе како личност.

Sekakvi ima. Glupavo e da ti potenciram zoshto samo moroni generaliziraat. Pochni od toa kolku glupavi Makedonci ima okolu tebe. Srbite ne se pointelegentni. Ako treba da se archish na nekakva 'patriotska' omraza za sekoj imbecil, nema da stignesh daleku.:toe:

Не викам јас дека треба да ги мразиш Србите.Дали во некој пост виде нешто такво?Јас како индивидуа не ги сакам пошто тие ме мразат и не ме почитуваат како Македонец.Епа брат тебе некој да те вика србин со говорна маана и некои слични вулгарности можда ќе се премислиш,а ако не секоја чест за тебе како личност.
Не се труди на српски поданик, да му го извалкаш митот за небеската раса на Шешељ и на Слобо...Остави го нека живее во заблуда дека цел Балкан е српски!!!

А бе Србија е странска држава, туѓина, Србите се странски народ и сега ние овде во Македонија треба да слушаме прикаските како некој туѓ народ се борел во некоја трета земја за некои нивни идеали па како и оти тие (едните странци) биле во право а не другите странци кои биле лоши.

Никој ти нема ставено пиштол на главата да коментираш за странска земја и за странски народ :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom