Спортот како утеха за сиромаштијата!

• Креатор на темата Креатор на темата Zaptija Stojkov
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.179
Поени од реакции
2.859
Во време кога нашата репрезентација е на некакво првенство и кога ќе се измисли некоја слична химна како за Гоцевата раса. се заборава на безработицата, сиромаштијата, скапотијата...
Сиромашниот дух тежнее да припаѓа кон нешто. Односно, да се вклопи во маса која слави индивидуални успеси кои се совпаѓаат со пари.
Народот е повеќе заинтересиран за судбината на нашите спортисти отколку за сопствената.

Бразил, Аргентина порано работеа за 20-30 долари месечна плата, ама воопшто не им беше важно тоа битно бележеа шампионски успеси и ги имаа хероите како Пеле, Емерсон Фитипалди, Нелсон Пике, Аиртон Сена, Фанџо, Марадона, Кемпес.
Шпанија во периодот од 1990 до 1992 беше во криза ама во 1992 и доделија олимпијада на Барселона и со тоа заборавија на кризата...

Јас во знак на револт кон државата секогаш сакам да изгуби нашата репрезентација...

Пишете ако имате нешто паметно.

Немојте коментари од типот „Темава е глупа“, Темава е ептен глупа“, или пак Темава е крајно глупа“.

Мене единствено ме нервира тоа што и овде успејаа да протнат политика и да ќарат гласови. Кошарката ја гледав, и стварно се радував за успехот, ама откако заклучив што се работи и како некој неповикан пробува да се прави добродушен, кренав раце и повеќе не се интересирам. Само им посакувам успех на спортистите. Толку.

Кај најде нзс помеѓу спортот и финансиските проблеми ? Толку ти го зема умот ракометов ? Ако гледам ракомет мислиш дека заборавам колку треба да платам за телефон,струја,вода ...
Ракометот е 1 час и подзабораваш ама не ги забораваш проблемите, другите 23 часа е back to reality

Цело е кога има се! Ама без сиромаштија! Сиромаштија дури револтира за беснеењето на праќање автобуси и мачкање очи.

Народот е повеќе заинтересиран за судбината на нашите спортисти отколку за сопствената.
Јас во знак на револт кон државата секогаш сакам да изгуби нашата репрезентација...

Ta fuq maan! Барем ти немој со вакви испади :) Темава ти е опсежна, па дури и далекусежна, но ќе се потрудам да бидам краток.

Полесно е заедно здружени да пропаѓаме во мизерија, отколку секој посебно, барем се раѓа некоја тронка оптимизам или надеж (си се тешиме). Черчил рекол кога си во пеколот не се откажувај, едноставно продолжи да чекориш - таков е и нашиот народ, до јаја!
Со додавка - кога те ебат во здрав мозок, продолжи да се правиш на тошо.
Дека успееа да вметнат политика, успеаа, инаку немаше како да собираат поени, но да не гледаме од таа страна, да гледаме дека конечно бла бла бла успеавме да се собереме и заедно нешто да направиме, па макар и да пцуеме шипци во еден глас. Секој почеток е тежок, па така и трпението е мало, но со тек на време...пеќи другар, ќе си дојде. Знам дека се далеку и бразил, аргентина, шпанија итн...ама ти викам ќе си дојде, без секирации ;)
Само знам дека сакаш и ти да фатиш од тој колач, сите сакаме не сме будали...

Не знам колку е сето ова паметно што го пишав, ама колку и да ме изневерила администрацијата или властите во државава, никогаш нема да се истурам врз репрезентацијата, без разлика дали се работи за баскет, ракомет или плукање во далечина, максимум тропљук дисциплина.

Така да излези момче и спортувај. Ова се однесува на сите, јас 13 кила ослабев и топ сум - е сега дали е од рецесијата што не можам да бирам што да јадам или од спортот, ќе видиме :icon_mrgr: Со лесно..

Сиромашниот дух тежнее да припаѓа кон нешто.

Зар за тебе е исто сиромашен дух и празен стомак?

Јас се радувам кога ќе победи мала и сиромашна земја како нашата, поготово кога е прогласена за аутсајдер..

Ама сиромашен дух е многу повеќе од кришка леб со сол..

Е од вакви петарди,што на сред утакмица отвораат тема за да прокењаат никогаш нема да не биде.

Мозок на теле.

Нема да гледам ракомет и ќе мислам на проблемите. Само ако ти не си ги гледаш турските серии и си мислиш на проблемите. Ќе смениме нешто, што викаш?

Кај најде нзс помеѓу спортот и финансиските проблеми ? Толку ти го зема умот ракометов ? Ако гледам ракомет мислиш дека заборавам колку треба да платам за телефон,струја,вода ...
Ракометот е 1 час и подзабораваш ама не ги забораваш проблемите, другите 23 часа е back to reality
Па тој муабет баш. Додека трае утакмицата луѓето забораваат на сите проблеми и ништо не им е важно.

Типичен комуњарски покварен ум..во момети кога сите навиваме за државата и се радуваме/тагуваме ..он излегува со ваква КРЕТЕНСКА тема .
--- надополнето: 6 април 2012 во 16:40 ---

“.

Фати се под рука со Најчевска и ќе бидете двајца кретени што се држат за рака .

Во време кога нашата репрезентација е на некакво првенство и кога ќе се измисли некоја слична химна како за Гоцевата раса. се заборава на безработицата, сиромаштијата, скапотијата...
Сиромашниот дух тежнее да припаѓа кон нешто. Односно, да се вклопи во маса која слави индивидуални успеси кои се совпаѓаат со пари.

Бразил, Аргентина порано работеа за 20-30 долари месечна плата, ама воопшто не им беше важно тоа битно бележеа шампионски успеси и ги имаа хероите како Пеле, Емерсон Фитипалди, Нелсон Пике, Аиртон Сена, Фанџо, Марадона, Кемпес.
Шпанија во периодот од 1990 до 1992 беше во криза ама во 1992 и доделија олимпијада на Барселона и со тоа заборавија на кризата...

Немојте коментари од типот „Темава е глупа“, Темава е ептен глупа“, или пак Темава е крајно глупа“.

Дечкоо, ако ти си затруен не ги труј и другите.
ШТО ВИ Е БЕ ?

ми се сере кога ќе прочитам вакви очајни теми!
ИМАМЕ доволно теми кај што се зборува за политика сиромаштија, катастрофи, скандали, насилство, омраза..
И ТЕБЕ НЕ ТИ Е ДОСТА?
ШТО САКАШ ДА КАЖЕШ СО ТЕМАВА ????
да почнеме сите со коментарите ДА во право си АЈ ДА правиме колективно самоубиство на плоштад?

Ако ти незнаеш да уживаш во животот и ако мислиш дека си СИРОМАШЕН не го наметнувај тоа на сите.
СЕДНИ УЧИ И ТРУДИ СЕ МЕСТО ДА СЕ СОЖАЛУВАШ!
преполна ни е државава од очајни души кои не превземаат никаква акција во животот туку само се жалат!

во краен случај Како што рекоа некои други членови не ми требаат пари да бидам среќен а и ќе се навратам на она старото каде што секаде го пишувам е тоа што ТИ се сметаш и си сиромашен Е твоја ОДГОВОРНОСТ за сите дува ист ветер ама вашата мрзливост ве тера одговорноста секогаш да ја предавате на другите, односно ако не на државата, ќе го кривевте господ.

Треба еден подфорум "Групно сожалување/лигавење" да отвориме за вакви испади

Па тој муабет баш. Додека трае утакмицата луѓето забораваат на сите проблеми и ништо не им е важно.
И според кој критериум е лошо да се подзаборават проблемите ?

Стварно темава е шо знам .... без везе

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom