- Член од
- 23 декември 2007
- Мислења
- 2.247
- Поени од реакции
- 57
Може и двете работи исто време, сега ќе ви кажам еден пример. Што му фали на Лампард од Челзи, ем игра ем пари зима, а вонредно студира на факултет во Англија (сега незнам кој).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Контрадикторен си. Ако во спортот ништо не ти е загарантирано, зошто во банката во која аплицираш за работа мислиш дека ќе ти понудат фер услови?Јове_Бt напиша:Затоа што ова е Македонија. Која иднина, кои предиспозиции, кој талент... ништо такво не ти е потребно тука. Зошто да го жртвуваш образованието и загарантираната корка леб?
Немора да значи, да не го носам муабетот во тој контекст. Знаеш и сам колку луѓе успеале во животот и тоа УСПЕАЛЕ без високо образование. Убаво е да се бавиш со спорт да, да се рекреираш, да вадиш енерија, да стекниш добри навики-да се отргниш од лошите... ехе од другарства од кампови од случки, што се не му нуди спортот на младите(ова како го кажав). Како рекреација/хоби/занимација, оправдувам ама како примарна цел во животот, не. Уствари еве во соодветен манир да ти вратам. *Вистинска приказна* Ако на 21 година имаш талент, имаш услови, персонален тренер, си се изградил како играч и се тоа... ама ете си го жртвувал образованието ради дополнителните тренинзи. И така стануваш едно утро и осеќаш силна болка во градите, одиш на преглед и ти кажуваат дека имаш аномалија на срце и дека мораш да прекиниш со тоа што се бавиш, спортот. Хм?
Во моментов гледам едно момче на Милионер, кој е висок 202 сантиметри но се откажал од кошарката затоа што отишол да студира. За да биде посмешен муабетот (за мене) татко ми е стоматолог па и тој студира тоа.
Прашањето ми е, дали сметате дека факултетот треба да биде пред се`, па дури и покрај фактот што (ова момче) има идеални предиспозиции за светска спортска кариера?
Ок, убави примери, уште да ми одговореше на прашањето.
Ти ја почна темата со примерот од Милионер, јас гледам да ја завршам со мојот пример.
Епа ајде сите да се откажат од спортот бидејќи со бубање економика и вовед во право ќе бидеме некој курац у фамилија за да може тетка ни да се фали на комшиите.Кики напиша:Малку не ми е јасно..Дечково ја има само потребната висина, и нагаѓаме дека има и талент, или?
Не е ни тоа битно еве да има и талент и висина и се потребно...Па види тој си е во право. Поарно ќе учи и ќе се вработи кај татко му кој веќе го има разработено бизнисот
Епа ајде сите да се откажат од спортот бидејќи со бубање економика и вовед во право ќе бидеме некој курац у фамилија за да може тетка ни да се фали на комшиите.
Ако ме читаше, дадов од ракав проценти за предипозициите на момчето. Верувам дека барем еднаш во животот си сонувала да бидеш манекенка, но не можеш, бидејќи си малечка.
Поентата сепак не е во тоа што типот е висок 202, туку во дебилниот однос(според мене) на луѓето кон спортот. Дури и да го донесат олимпиското злато на послужавник за само да го ставиме на врат, ние ќе одбереме книга, и покрај тоа што сме објективно глупи ко стапови(но сме умислени дека сме паметни колку Ајнштајн за физика).
По тој повод имаме момчиња од 170 сантиметри кои играат на позиција крило во кошарката во прва македонска лига. Изместени вредности по секој основ. Никој нема поим каде припаѓа и колку му е долга чергата...
Токму така, истото и јас го напишав нели. Со тоа што НИЕ сме тие кои треба да менуваат. Ние сме оние кои живееме во сегашноста, не се таму некои други. Јас и ти, која сакаш да ми кажеш дека е момчето во право со својот однос. Тоа само по себе не се совпаѓа. Или неговиот однос е во ред или треба да менуваме нешто во општеството, двете заедно не одат.Кики напиша:Изместени вредности и ништо повеќе немаме кај нас во моментов.
Ситниците ќе ги оставиме за друг пат:helou:Токму така, истото и јас го напишав нели. Со тоа што НИЕ сме тие кои треба да менуваат. Ние сме оние кои живееме во сегашноста, не се таму некои други. Јас и ти, која сакаш да ми кажеш дека е момчето во право со својот однос. Тоа само по себе не се совпаѓа. Или неговиот однос е во ред или треба да менуваме нешто во општеството, двете заедно не одат.
Ситниците со кои не се сложувам, нема да ги коментирам, да не го влечеме премногу муабетот... :helou: