Според вас ќе си отиде ли некогаш чалгата од Бугарија?

• Креатор на темата Креатор на темата Berov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 октомври 2012
Мислења
13
Поени од реакции
5

http://www.actualno.com/columnist/article/id/205/author_id/29

Но во последниве години поседи на чалгарите се намалени во пати, на сметка на поп, рок, рап и хип-хоп изведувачите, чиј учества се зголемуваат.

Ве молам да ја преместите темата во Кантата, ако не е погодна за форумот, а да не ја бришете.

Кога ќе си отиде турбо фолкот од Македониjа и Србиjа тогаш Чалгата ќе си отиде од Бугариjа а тоа ќе биде:
- откако ќе се деси краjот на светот
- откако ќе бидат раселени македонците, србите и бугарите и на нивно место се доселат американци/германци
у други случаеви не :)

Чалгиите би требало да се во опасност повеќе од турбо-фолкот отколку од рок, рап и слично.
Турбо фолк публиката одприлика е истата која би била публика и за чалгиите.

Чалгиите би требало да се во опасност повеќе од турбо-фолкот отколку од рок, рап и слично.
Турбо фолк публиката одприлика е истата која би била публика и за чалгиите.
Мешаш поими другар ... Чалгите или Чалги е име во Бугарија за турбофолкот а Чалгија е староградска песна

А што воопшто некого би го заболело тулето за бугарскиот турбо фолк.:pos: малку овде си ги имаме за татарскине ќе му ја мислиме.
Нај новиот бугарски хит, Опасна сииииииии даваш за две червенииииииии опасна сиииииииииии даваш за две червениии, красива си тиииииииии две червениииииииииииииии
:pos:
ЛЕЛААААААААААА ЛУБЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
Бугар молимте ПРЕВОД на песнава

И Бугарите ќе дојде ден кога ќе си отидат од Бугарија ама сељачизмот (чалгијата) никогаш ..

Abe abdali bez ova pijanka nebiva se se ama Lukasot e zakon i nesakam nikogas da zamine u istorijata i nema :D koga ke se nacukate vie so slusate ? punk , rok , metalika ili mozebi opera nekoja arija :D

Abe abdali bez ova pijanka nebiva se se ama Lukasot e zakon i nesakam nikogas da zamine u istorijata i nema :D koga ke se nacukate vie so slusate ? punk , rok , metalika ili mozebi opera nekoja arija :D
Турбо фолк и алкохол се депресивна комбинација. Пробај нешто повесело.

http://www.actualno.com/columnist/article/id/205/author_id/29

Но во последниве години поседи на чалгарите се намалени во пати, на сметка на поп, рок, рап и хип-хоп изведувачите, чиј учества се зголемуваат.

Ве молам да ја преместите темата во Кантата, ако не е погодна за форумот, а да не ја бришете.

Ако си отиде чалгата,после тоа што ќе слушате??

И ако се случи тоа ќе треба државата да им изготви некои социјални пакети за најзагрозените паваљки и пејачи.

ne sviri be abdal za nova godina da ne slusas rap
Се се слуша што ти е ќеиф рап не е лошо за журка динамична и весела музика. Имаш и денс и поп и диско техно итн исто ти е динамично и забавно само ги нема очајните и депресивни текстови на турбо фолкот.
А за нова година се се слуша еднаш сум бил и на метал за нова години и ОК беше ќе се начукаш и ќе правиш шутка добра комбинација.

4932977564_002_lt.jpg
Се се слуша што ти е ќеиф рап не е лошо за журка динамична и весела музика. Имаш и денс и поп и диско техно итн исто ти е динамично и забавно само ги нема очајните и депресивни текстови на турбо фолкот.
А за нова година се се слуша еднаш сум бил и на метал за нова години и ОК беше ќе се начукаш и ќе правиш шутка добра комбинација.
Metallica pravi koncert u Tokyo , Japancite znaes kaj gi staavaat da svirat - u sala za operski nastap a japancive mrtvi ozbilni sedat i slusaatt :D:pos:

Во Македониja играе ли се бугарска чалга?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom