Spomenik za "holohaustot"!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ja urnaa avtobuskata za da se gradi "evrejski komplex"!Ocekuvam vo bliska idnina da se donese "reshenie" za dislokacija na crkvata sv.Dimitrija koja ke bide vo "srceto" na "evrejskiot komplex",pa ke im "bode oci" na posetitelite vo "evrejskiot komplex".Ke defiliraat zvucni iminja od tipot na direktori na svetski banki,predsedateli na OESCE,razni predsedateli na "fondovi za razvoj" kako onoj na SOROS.Pa nema bash da im bide prijatno koga vo srceto na nivniot "komplex" ke strci edna crkva kako shto e sv.Dimitrija.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
а бе болни во умот...

си даваме полека се шо имаме...

калето на американците за амбасада, автобуска на евреите за меморијал, умот и душата на ѓаолот за мезе...

ех...

Член од
30 април 2005
Мислења
361
Поени од реакции
21
Си имаме и ќе си даваме.
Таков ни е генот - хазарден. Се додека имаме нешто, не глочка и не јаде одвнатре да го изгубиме.
Така е и со државава - до последната педа земја.
Па после....здравје!

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Само да знам кој го започна процесот на Денационализација, кој ли тоа нај-Министер беше?????

Член од
30 април 2005
Мислења
361
Поени од реакции
21
Не ми мешај сега баби и жаби, Интеле.
Што има врска денационализацијата? Не зборуваме за земјиште кое бесправно било одземено од владение на нивните сопственици, туку за државно земјиште кое се отстапува на сосем трети лица според партиски, верски, дипломатски.....и не знам каков уште „клуч“!

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
venera001 напиша:
Не ми мешај сега баби и жаби, Интеле.
Што има врска денационализацијата?
Не мешам јас Венеро нула нула један :lol: , ти не си информисана добро.
Ај ќе ти кажам јас за оваа работа :roll: ама не сега и не овде 8)

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
intel напиша:
Само да знам кој го започна процесот на Денационализација, кој ли тоа нај-Министер беше?????
Денационализацијата е процес кој мора да се заврши. Не е битно кој министер започнал, туку дали се спроведува нормално.

Свети Димитрија Чудотворец ќе ги казни оние кои се на мисла да ја дислоцираат црквата. Како што велат преданијата, тоа им се случило на турците кога почнале да го градат Даут Пашин Амам. :wink:

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Свети Димитрија никој нема да ја чепне.

За Просторот на Автобуската:
Пролетер“ како приватна фирма треба сама да ги сноси последиците од лошото работење на нејзините менаџери. Мешањето на градоначалникот Костовски во проблемите на „Пролетер“, само го фаворизира овој превозник на штета на пазарната конкуренција, реагираат приватните автобуски превозници.

Тие сметаат дека ќе бидат во нерамноправна положба, ако градот му додели нова локација на „Пролетер“, откако веќе вложи 3 милиони евра за нова меѓуградска станица и ја даде под концесија на 10 години.

„За ова не би требало да преговара градот, кога веќе има нова автобуска станица во Скопје - колку автобуски станици треба да има? Само народот ќе го мачиме и ќе го шетаме лево-десно. Зошто баш „Пролетер“ да прави, зошто ние да не правиме автобуска станица во Скопје“, изјави Љупчо Василевски, „Галеб“-Охрид.

„Не би требало само на нив да им се удоволи тоа, зошто само нив кога веќе сите сме приватни. Знаат да работат само со туѓи пари“, додаде Ристо Оџаков, „Струмица Експрес“.

Министерството за транспорт, денеска соопшти дека не постои законска основа на „Пролетер“ да му се даде друга локација. Новата автобуска е единственото предвидено место од каде треба да се врши превозот, велат во Министерството.

Меѓуградската автобуска ја користат 51 превозник. Задоволни се од условите и цените, но ја повикуваат Владата да ги спречи дивите превозници. Во „Руле Турс“, концесионерот на автобуската, велат дека „Пролетер“ постојано одбивал соработка.

„Доколку сакаат да стопанисуваат и да добијат автобуска станица, требаше да идат на тендерот - сега бараат на поклон нешто да им се даде, зошто?“, вели Осман Омерагиќ, директор на „Руле Турс“.

На тендер, што градот го распиша за стопанисување со новата автобуска, се пријави само „Руле турс“. За милион и 700 илјади евра ја доби автобуската под закуп на 10 години. Сите превозници се префрлија на новата автобуска, освен „Пролетер“.

Откако неколку пати одбиваше да се исели од старата автобуска, времениот објект беше урнат, бидејќи на локацијата, што и припаѓа на Еврејската заедница, треба да се гради Меморијален центар за жртвите од Холокаустот.

http://www.a1.com.mk/vesti/vest.asp?VestID=49878

Не мора баш со се да се сложам што ќе напише АБЦ само поради тоа што не ги сака Евреите и власта.

Просторот е национализиран 63 после земјотресот и сега е вратен на Еврејската заедница, нема ништо нејасно тука.
Е сега тоа што Трифунчо си развива нови бизниси е друго 20:
Преговори меѓу раководството на „Пролетер“ и Костовски
11.08.2005
Раководството на автотранспортното претпријатие „Пролетер“ и скопскиот градоначалник Трифун Костовски денеска се договорија утре да ги продолжат преговорите за новата локација на автобуската станица што вчера им беше урната со полициското обезбедување.

Се разговарало за неколку локации, во меѓувреме нема блокади.

„Да има разбирање за нашиот проблем, се работи на решавање на проблемот и од градските служби и од наша страна“, изјави Ацо Николовски, директор на „Пролетер“.

„Се надеваме во текот на утрешниот ден дека ќе имаме заедничка средба со Градот и со Министерството за транспорт и врски, затоа што под негова надлежност припаѓаме ние и има добри позиции да се реши проблемот. Добивме уверување од Градот дека тие стојат позади нас“, додаде Николовски.
http://www.a1.com.mk/vesti/vest.asp?VestID=49794

Добиле уверување дека Трифун ќе им го даде односно заедно ќе си го земат полигонот за обука до базенот под Кале. Нешто не оди тоа бизнисот од Украина преку Беч.Почна истокот директно да си продава па сега мора да се развива нов бизнис на домашен терен.
Кој фактор е па Пролетер да има ексклузивитет во градов? Да не е случајно на толку виско ниво па испод честа му е да ги паркира тоа скапаните автобуси на новата Автобуска кај транспотрен центар.

П.С.Само оваа година Пролетер има преку 40 дефекти на ралации надвор од Македонија.На мајка ми и се случи во Фебруари на враќање од Белград да им испадне ТРКАЛО пред Врање :shock:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Intel e vo mnogu detali vo pravo i tuka nema zbor...., no ocigledno deka gospodinot NOV gradonacalnik, go mele istata melnica kako i gospodinot BIVS gradonacalnik....PARA,MONEY,KAMEN,PENEZI,DENARJEV....kako sakas nareci gi........... i ne e problem da se cesni i cisti , tuku se matni i tainstveni.....inaku nema sansa nekoj Rule Turs da ja rula rabotata so nesto sto se vika GRADSKA AVTOBUSKA STANICA .....,a kako toa mu se vikase gazdata... ????:):):)!!!!! Epten slucajna licnost :):):)!!!!
I edinstveni se javile...za 1.5 mil. EU???????? :):):)!!!!
Eh, sto nema nekoja takva moznost za "edinstveno" javuvanje :):):)!!!!!

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Факт 1 - Пролетер глуми лудило, бидејќи кајмакот е секогаш помрсен доколку се срка индивидуално.

Факт 2 - Бидејќи инвестицијата, односно парите кои се вложени за концесијата мора да се вратат некако (а се собираат од провизии за услуги од патниците, од превозниците кои ги користат услугите на автобуската...), мораше да се најде решение за Пролетер да се отстрани од самостојна игра и да се урне објектот. Е сега, мораше да се најде и добра причина за уривање, нели?

Заклучок - секој си го мати млекото како му одговара највеќе за кајмакот да биде што по сочен. Е сега, рецептот е во тоа кој поубаво ќе се снајде.

Не би ги мешал Евреите, ова е чист бизнис.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Takvi "edinstveni" javuvanja na tenderi ima mnogu koga e vo prashanje ucesnik od "muslim-kriloto" na Makedonskata "predsedatelka".Bi gi spomenal samo: tenderot za "legalizacija" na Windows koj go dobi CEMOS,tenderot za snabduvanje so mazut na ucilishtata koj go dobi PUCKO-PETROL na Ismail Jajovski,"tenderot" za izgradba na RAMSTOR koj go peprodade zemjishteto na "muslim-kriloto"......
-No temata beshe dali ke se dislocira sv.Dimitrija dokolku se izgradi evrejski Memo-centar.Jas mislam deka zemjishteto na avtobuskata stanica vo golem del pripaga na crkvata sv.Dimitrija.A "nie" gi sledime svetskite tekovi pa taka sakame da gi nadmineme Grcite vo "podlizuvanje" kon evreite so prodavanje na crkveno zemjishte vo Erusalim.Koga mozat Grcite da im prodavaat vo Erusalim zoshto ne bi mozele "nie" da im poklonuvame crkveno zemjishte vo Evropa potocno vo Skopje?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Toa ne e tolku za pred javnost no aj razmisli malku koj se "bracedi" na "prdsedatelkata",pa mozebi ke ti se "rasvetli" vrskata.A kolku shto sum "slushnal" dominanten sopstvenik na CEMOS e "predsedatelkata".

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Да, доминантен сопственик е првата лејди, но доискажи се за братучедите де.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Abe otvori tema za toa pa da diskutirame.Cinam vaka deka zapasivme malku od ovaa tema shto beshe izlozena za memo-centarot na evreite.

Kajgana Shop

На врв Bottom