СП Ракомет: Maкедонија - Исланд 15.01.2013 18:00 часот

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи?

• Вкупно гласачи
    183
Статус
Затворена за нови мислења.
А на нас кои ни лежат? :)
Полска, и незнам зошто и Русија мислам дека ни е таман за надигрување. Србите, Црно Горците итн :D
Од нас зависи дали ние ќе го навлечеме противникот на нашата статична игра, или они ќе не навлечат на нивната игра со брз центар и лесно завршување на акциите.

Медицинско прашање: Колку лексилиуми се потребни за да се издржи натпреваров со Исланд? :unsure:

Медицинско прашање: Колку лексилиуми се потребни за да се издржи натпреваров со Исланд? :unsure:

После 5тиот веќе ништо нема да осеќаш...

...ни рацете, ни нозете, ни главата, ни очите, а бе ништо...:icon_lol:

Два..еден пред и еден по утакмица. За време траење пи сок од боровинки.

Полска, и незнам зошто и Русија мислам дека ни е таман за надигрување. Србите, Црно Горците итн :D
Од нас зависи дали ние ќе го навлечеме противникот на нашата статична игра, или они ќе не навлечат на нивната игра со брз центар и лесно завршување на акциите.
Да, тие ни лежат али од групава како што читам не ни одговарала одбраната на Чиле и Катар (3:3) која ја форсираа против нас. Едните скоро цел натпревар а другите вториот дел. Сега Исланд не ни лежеле, па луѓе што мајка бараме тогаш на Светсково? :icon_lol: Мислам дека ќе одиграме добра утакмица, се надевам на победа ајде малку оптимизам сигурно Шундовски има некоја нова тактика од типот ''Треба да се шутира, да се клај гол''. :pos:

Тепаме бе шовие... :нинџ:

Мене искрено ИЧ не ме плаши Валор Сигурдсон. :X3: Иако најверојатно Кире ќе иде на него, што е ризик од две страни.
1. Кире не е одбранбен играч 2. Кире ќе ризикува исклучувања...
Очекувам Темелков да биде клучот за таму, секако ако изигра како што знае у одбрана.

Повеќе ме плаши Палмарсон од бек дека ќе не отвори. Ако тој се расшутира мислам дека ќе го надрапаме, оти тогаш би морале да одиме со фластер на него (а знаеме колку добро ни идат фластерите нам), па дури и ако стварно му опнат фластер (што е тешко веројатно нели) се плашам дека Сигурдсон ќе влага повнатре на 6 метри и од таму ќе не буши. :гик:

Друго, најмногу ме плаши нивната десна страна. Иако многумина викаат слаби се таму. Јесте да слаба им е таа страна, но и нас ни е најслаба во одбрана.

Оти? Оти Миркуловски е во ужасна форма. Ако тој игра на петка, со перформанс каков што имаше на минативе два натревари, а до него игра Манасков, тешко ни се пише. :unsure:

Е сеа зашто Манасков... Не дека игра лоша одбрана дечкото (не игра ни добра, но е просечен...), туку заради неговото претерано форсирање кое го доведува до истошеност. Мора за овој натпревар да го повика Олјески, како би го одмарал Манасков и како би го спречиле нивниот брз центар.

Затоа што ако Манасков пак игра 60 минути, а овие форсираат брз центар, нема шанси да издржи да го игра на ниво цело второ полувреме! Ќе не испердашат од таа страна тогаш... Вака со ротации, ќе имаме двајца релативно свежи таму кои ќе можат да се тркаат со нивните.

Но како и да ја вртиме, мора ние да се избориме да го наметнеме темпото на игра. Нормално посакувам да ја видам одбраната од ЕП оти (само) тоа ни е лекот за победа. При таква одбрана, убеден сум дека ќе ги затвориме и нив солуција ќе им останат две работи.

1. Она што го споменав погоре, Палмарсон да се здиви. - тука наебавме.
2. Да ни изиграат 4-2 одбрана или недај боже „индијанска“ па да им исфорсираат грешки на нашиве (кои се паничат аматерски кога ќе им дојде играч до нив) и преку нашите грешки да не напунат на контри. - и тука наебавме нормално.

Да се надеваме дека ни едното од овие две работи нема да се случи.

Али секако ова би следело ако играме јака одбрана, ако играме ко на прошливе 2 натпревари - пиши пропало.

Сепак ја сум на мислење дека ќе победиме и дека денеска ќе се надминат себеси со помош од малубројната чета навивачи таму!

Со ролетар Војо на нашиот гол и со Кире напред, ДА КЛАЈМЕ ПОЈЌЕ ГОЛОВИ ОД НИВ! АЈМО! :vozbud:

Денес ротирање не смее да има значи ни треба константност и нема што да е штедиме и да се чуваме. Значи се знае која е првата постава која може да изигра и тоа е тоа нема што да се експериментира со играчи и да си правиме компликации. Второ мора да се прават помалку замени значи Миркуловски мора да игра одбрана за да не се менува таа позиција истото важи и за Темелков.

Мене ми оди најмногу на живци голманот наш, уфилман до бескрај, делува млитаво некако не се замара воопшто, а и изгледа како и да не можат да го донесат под контрола, да го натераат да игра посериозно.
Ако брани Борко како што бранеше на последниве два натпревари, ништо нема да не извади од пораз.
Другиве некако менуваа расположение од акција во акција, ама овој на секој натпревар, сите шеесет минути делуваше како да не е од овој свет.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom