Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Може би пошто ви гарантира само за дополнителни баранија, а веке прифатените требва да се изполнуват?

Еве имате и гаранции. Немате веке оправдуване да не ги внесете Бугарите во уставот

Зошто гаранции?

Не ни треба гаранции за да ги внесеме Бугарите во устав.
Ни треба и вие да ги внесете Македонците.

А јас сум Бугарин, инаку (меѓу другото).

Зошто гаранции?

Не ни треба гаранции за да ги внесеме Бугарите во устав.
Ни треба и вие да ги внесете Македонците.

А јас сум Бугарин, инаку (меѓу другото).
Ние сме со граждански устав, не може. А односно гаранциите, нели ВМРО сакаше гаранции за да гласа
А не те ли е страв да се изјавиш како Бугарин...ке почнат да те нападат?
Или си надвор

Последно уредено:
Ние сме со граждански устав, не може. А односно гаранциите, нели ВМРО сакаше гаранции за да гласа
Или си надвор
Треба да си глуп да мислиш дека некој се замара да тепа болвари у Македонија.

Или си надвор
А бре доста со тоа напаѓање/тепање Бугари, ако се фаќате за таа гранка тенка е ке ви се скрши. И ние ќе го смениме уставот во граждански и готово.

Или си надвор
Ме боли кур што мислат другите.
Тоа ми било мото цел живот.
Јас сум и многу други нешта, не само Бугарин. Македонец, Србин, исто така сум. Плус и друго. Мелез.

Исто така, сеедно ми е каков устав имате. Ќе го смените ако треба, ако толку скате Бугарите и овде да влезат у устав.
Еве ти кажувам, јас сум Бугарин и не гледам никаква потреба да влезам у устав у Илирида.
Не сум ја онаков Бугарин, како овие овде што се пишуваат Бугари за пасош, за да можат у Европа да работат. Мене ми рекоа у амбасада дека ја по други патишта можам државјанство да земам. Многу пократки и побрзи. Ама не ми треба. Ја сум решил да ја делам судбината со Македонците (и Македонец сум измеѓу другото). Татко ми, кој е ваљда Бугарин 100%, ќе ми се налути ако зеам бугарско државјанство.

Последно уредено:
Следам ги доколку мога состојбите во РСМ и е очигледно дека ВМРО е про руска / преку Орбан/ про ср'бска - директно и определено антиевропска популистка партија

Следам ги доколку мога состојбите во РСМ и е очигледно дека ВМРО е про руска / преку Орбан/ про ср'бска - директно и определено антиевропска популистка партија
Значи ништо не следиш и немаш поим за случувањата во Македонија. Ист си ко умрениве комуњарски овци кај нас.

img_1_1688068842245 (1).jpg
img_2_1688068855240 (1).jpg
img_3_1688068873435 (1).jpg

Градоначалникот на Бутел одлучил сите нови имиња на улиците во Бутел да се отстранат, а да се вратат старите. Што значи дека значителен дел на улици со албански имиња повторно ќе си ги вратат старите каурски имиња. Па ова не е фер значи. Каурот многу груб да ти бил бе. :icon_lol:

Ме боли кур што мислат другите.
Тоа ми било мото цел живот.
Јас сум и многу други нешта, не само Бугарин. Македонец, Србин, исто така сум. Плус и друго. Мелез.

Исто така, сеедно ми е каков устав имате. Ќе го смените ако треба, ако толку скате Бугарите и овде да влезат у устав.
Еве ти кажувам, јас сум Бугарин и не гледам никаква потреба да влезам у устав у Илирида.
Не сум ја онаков Бугарин, како овие овде што се пишуваат Бугари за пасош, за да можат у Европа да работат. Мене ми рекоа у амбасада дека ја по други патишта можам државјанство да земам. Многу пократки и побрзи. Ама не ми треба. Ја сум решил да ја делам судбината со Македонците (и Македонец сум измеѓу другото). Татко ми, кој е ваљда Бугарин 100%, ќе ми се налути ако зеам бугарско државјанство.
Прв Блгарин на Кајгана форум дојди да те тепаме да се прославиме по телевизии :pos:

Забрзаната албанизација на Македонија ја става Бугарија во позиција каде што мора да ги искористи сите политички инструменти за да ја запре и впишување на Бугарите во Уставот е прв чекор што дава можност да си го заштитат својот народ. Ако не се промени уставот да не се грижите, вториот чекор е полесен и побрз.

Јасно да биде јас одговарам пред Претседателот Румен Радев.

Еве имате и гаранции. Немате веке оправдуване да не ги внесете Бугарите во уставот

Прашање: може да ми дадеш причина зошто бугарите(или било ко малцинство-етникум) е добро во некоја држава да се вметнат во уставот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom