Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Не воопшто. Станиша звучи доволно Српски. Ко че видиш дека сите претци му се погребани на Хиландар на Атос, шо очекуваш.
И во Македонија често владееле Срби - не заборавај дека тогаш домовина не им беше Белград туку Косово и Црна Гора. Посебно во Прилеп - Крали Марко за старт, а ако Самоил бил бугар ко што тврдите вие шо куро барал исто да ствара брак со роднини на Волкашин и Угљеша. Ова нас Прилепчани не не прави помалку Македонци, не мразиме ние никого. На чисто си сме со тоа, кој се сме имале за водич.
Константин Палеолог е исто Србин но владее од Пелагонија. Трескавец Манастирот е од нив граден.
Автоматски споено мислење:

Не гледам како Анџела/Бресква е четник, дека пеела за Косово.
Ко че ги изгубиме Галичник, Река, Битуше, Бигорски и ко че пејме да ни ги вратат, а нема, дали и ние како Македонци че бидиме четници?

Не воопшто. Станиша звучи доволно Српски. Ко че видиш дека сите претци му се погребани на Хиландар на Атос, шо очекуваш.
И во Македонија често владееле Срби - не заборавај дека тогаш домовина не им беше Белград туку Косово и Црна Гора. Посебно во Прилеп - Крали Марко за старт, а ако Самоил бил бугар ко што тврдите вие шо куро барал исто да ствара брак со роднини на Волкашин и Угљеша. Ова нас Прилепчани не не прави помалку Македонци, не мразиме ние никого. На чисто си сме со кој се тоа сме си имале за водич.
Константин Палеолог е исто Србин но владее од Пелагонија. Трескавец Манастирот е од нив граден.
Имињата пред една деценија се различни не па за среден век, словенски имиња се, ти од денешна перспектива ги препишуваш на денешната српската нација и народ, етнички срби да бараш на Атос и низ Албанија е смешно, точно е да се каже Мијаци или повеќето другите племиња во Грција, кои немаат никаква врска со Србите, Бугарите или Грците.
Твојата теза е поранешнат градоначалничка на Тетово Теута е Илирка оти се вика така :facepalm:

И во Македонија често владееле Срби - не заборавај дека тогаш домовина не им беше Белград туку Косово и Црна Гора. Посебно во Прилеп - Крали Марко за старт, а ако Самоил бил бугар ко што тврдите вие шо куро барал исто да ствара брак со роднини на Волкашин и Угљеша. Ова нас Прилепчани не не прави помалку Македонци, не мразиме ние никого. На чисто си сме со тоа, кој се сме имале за водич.

Не гледам како Анџела/Бресква е четник, дека пеела за Косово.
Ко че ги изгубиме Галичник, Река, Битуше, Бигорски и ко че пејме да ни ги вратат, а нема, дали и ние како Македонци че бидиме четници?
Јас не сум Србин па да жалам за Косово... Само знам дека тоа имаше последици кон нас, но ти ако ја анулираш вината на Србија кон нас значи го подржуваш Милошевиќ, каков Македонец си ти тогаш?

Последно уредено:
Многу бугарски одговор.
Како тоа не постоеле Срби во тие времиња? Исто како што не постоеа ни Македонци?

Сопругата му е од племето што очекуваш, неговите нека учат шошонски, додека графитите сами си ги пишуваат за да изиграваат жртви.

Се тресе цел полуостров од Бекир
Прегледај го приврзокот 462562
Овој работи на два балгарски компјутери од еднаш, има завршено балгарски факултетот со дипломата.
Сериозно клубов им се вика "Шемето"

Сериозно клубов им се вика "Шемето"
Да, провокација е.
И јас ко прочитав реагирав со yikes
За човек како тебе сигурно не знае дека родното маало на Јане Сандански во селото Влахи се нарекува Шемето.

Многу бугарски одговор.
Како тоа не постоеле Срби во тие времиња? Исто како што не постоеа ни Македонци?
Што е бугарски во одговорот жити се, дали ти воопшто читаш што пишав?

За човек како тебе сигурно не знае дека родното маало на Јане Сандански во селото Влахи се нарекува Шемето.
Како сака нека се вика, глупо име.

Како сака нека се вика, глупо име.
Не го мислев тој коментар за тебе инаку, додека името може е чудно но за нашите стари тоа е многу храбро и позитивно име, не е некој турцизам или слично, има низ украина, белорусија многу презимиња па и имиња шеметов, значењето му е дека некој е храбар, брз, одлучен.
Кај нас некако лоша одлика преовлада зашеметен... Па затоа и денес звучи глупо но тогаш не било.
Не сум лингвист но сигурно и шема потекнува од овој збор што е па позитивна работа.

Не го мислев тој коментар за тебе инаку, додека името може е чудно но за нашите стари тоа е многу храбро и позитивно име, не е некој турцизам или слично, има низ украина, белорусија многу презимиња па и имиња шеметов, значењето му е дека некој е храбар, брз, одлучен.
Кај нас некако лоша одлика преовлада зашеметен... Па затоа и денес звучи глупо но тогаш не било.
Не сум лингвист но сигурно и шема потекнува од овој збор што е па позитивна работа.
Шема потекнува од skema, грчки.

Кај нас зборот изгледа остана само за вртоглавица, што може да се користи и во друг контекст, според нашиот речник, може да се каже 'со шеметна брзина, наместо вртоглава брзина'
Како и да е, тоа е тоа, и затоа го крстиле името Шемето, оти се гомна.

Како мислиш грчки? Во кое време е измислен? Во тоа време немало такви грци. Нема ни денес Грци. Ни Срби. Ни Македонци.
Само Бугари има. #ТиСиКривВизантиецШтоРазговарашСоАмеба

Како мислиш грчки? Во кое време е измислен? Во тоа време немало такви грци. Нема ни денес Грци. Ни Срби. Ни Македонци.
Само Бугари има. #ТиСиКривВизантиецШтоРазговарашСоАмеба
Сега мешаш јазик со народност.
Тежок србоман си другар, прочита ли горе каде експлицитно пишав дека не се ни српски ни бугарски ни грчки.
Јас ги сметам за мои претци, а ти и таквите како тебе ако барате нации во среден век тогаш ќе кажам дека се македонски.
Јасно ти е сега?

О, јасно ми е мене и многу повеќе од тоа.
За бугарашите овде сум србоман, за таквите србомани како тебе бугараш, гледаш и мене ми е јасно...
Но се мислам дека сеуште Вам не ви е јасно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom