Создавање на музика со fl studio (туторијали)

• Креатор на темата Креатор на темата #YOUTUBER#
  • Време на започнување Време на започнување
Како и да е , забегуваме/те од темата - мене ми е баш супер програмот за создавање музика .
Темата е отворена за почетници со FL Studio , а не за да докажуваме кој DAW е подобар :cautious:
:cuc:Молам да се постираат исклучиво туторијали за fl studio во понатамошните постови на оваа тема.
Благодарам :angel::oeoeoe:

Долго време барав добри туторијали за ФЛ. На јутјуб има многу, ама повеќето не се нешто најдобри. Странава ја најдов и мислам дека е многу добра и за почетници и за поискусни.
http://www.beat-school.com/tutorials/how-to-make-music/

линкот горе го тргнале, а еве нешто друго, туториал за Кавер верзии, не сум по овие работи но ми излезе прееска случајно, може некому ќе користи ?

Доколку има активни луѓе кои се занимаваат со креирање на битови. Имам на располагање чисто нов Midi(Akai Apk mini)
Совршен за дополнување на вашиот музички сет со Fl Studio.E8BE6E89-3286-4B1E-8D9D-08E53BE3031F.jpeg

Fl не бил за професионалци? :LOL:

Сите DAW се исти (буквално се сум пробал), VST plug-ins се тие што се, библиотеки за звуци итн.
Се е до работната навика и до тоа кој работи т.е. ако ги занеш основните правила за добар микс и мастер, ќе извадиш добра сесија и на компир.

Остај тоа во 2015 некои „професионалци“ што се правеле паметни, FL има најдобар UI/UX од сите DAW. Најлесен за користење, најубав дизајн и можеш да правиш буквално што сакаш, посебно сега со 20кава, нема што нема, а скоро сите ги имам пробано, бар постариве. Во она кјубејсон луп не може да направиш без компликации. Рапери, трапери, хаусери сите користат FL, доминантен daw e.

Back
На врв Bottom