Современа христијанска музика

• Креатор на темата Креатор на темата Гладиус
  • Време на започнување Време на започнување

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Современата христијанска музика е музика во која главен акцент на вербата во Бога е ставен преку текстовите а не преку музиката. На прв поглед според името мислев дека е нешто црковно, меѓутоа песниве се модерна поп-рок мелодија кои се навистина пријатни за слушање.

Еве неколку примерчиња од жанров. Слушнете ги и кажете си што мислите:)

Очекував нешто друго , но ова ме изненади . Баш е релаксирачко , пријатно. А и добар начин да се допре до верниците.

Еден од најпознатите од овој жанр во светски рамки е Chris Tomlin.
Рок музика, и христијански текстови.

Еве неколку примери:

Добра пропаганда е. Замисли како некој Bieberesque глас ти пее за љубовта на Исус, и срце од камен да имаш ќе омекнеш. Има едни Whitecross, христијански метал. Не се лоши. Ме потсети на ова: http://www.ebaumsworld.com/video/watch/903135/

Еве уште една убаа христијанска песна (=

Ок не велам дека нема квалитетна модерна христијанска музика но во поголем процент (да не речам во глобала) ми е патитетична:

Јас навремето многу си ги слушав P.O.D.
(не дека личам на Sony вокалистот)

Иако не сум верник, пријатни ми се тие песни одколку за тоа некој како јадел џигери на нивини дебели џенцки, дека имал екипа опасна со пиштоли на вода, дека се забавувал лудо со 39 денари во џеб и останатите тематики при креирањето на еден текст во состав на една музичка композиција.

И од мене некое песниче (:

Доста ви се сега за сега (:

Знаете дека Katy Perry ја започнала кариерата со вакви песни?
Да, да, истата онаа поп-принцеза која извади хитови како I kissed a girl, California girls...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom