Совети во врска со купување Мек

• Креатор на темата Креатор на темата Curious
  • Време на започнување Време на започнување
1. Несакам 15,6" иам таков и сметам дека е голем.
2. Само 8gb ssd ти се доволни???
3. Ти напишав веќе еднаш OS што го добиваш за мене е перверзии и е светлосни години пред windows. Иначе никаде не напишав дека тоа има најдобри спецификации за парите, напротив гледано што е вградено во него има налоши спецификации ама пак работи најдобро.

Sent from my Nexus 7

Не ре викса, није тачно.
Финтата со OSX е тоа шо е оптимизиран на тој хардвер и работи страшно... Веќе е отворена верзија и имаш да си инсталираш хакинтош. Но и истите скроз компоненти да ги имаш нема шанси да е толку брз и стабилен. Се е до оптимизација на хардвер. А сериозно, хардверски се квалитетни.

Ако земаш ваков лаптоп, земаш или за графика или за мултимедија. Се останато, not worth it .

Мада во план ми е да најдам стар ретина екран и да си го напрам portable monitor :D

Што е со батеријата? Бев во Дуна вчера и дечкото ми рече дека за менување батерија процедурата била следната:
  1. го носиш лаптопот во нивниот сервис
  2. ти ја земаат твојата батерија
  3. ти ставаат нова
Е сега колку ќе биде нова тоа е прашање, пошто ако ти ја земаат старата тоа значи дека ја земаат за да ја репарираат и да ја дадат на друг после... Или барем јас така ги разбирам работите.
Дали некој има искуство со оваа постапка за менување батерија со Дуна.

За тие што користеле Мек подолго време, колку време помина пред да изгуби батеријата капацитет, да речеме да дојде до пола саат да држи?

Не ре викса, није тачно.
Финтата со OSX е тоа шо е оптимизиран на тој хардвер и работи страшно... Веќе е отворена верзија и имаш да си инсталираш хакинтош. Но и истите скроз компоненти да ги имаш нема шанси да е толку брз и стабилен. Се е до оптимизација на хардвер. А сериозно, хардверски се квалитетни.

Ако земаш ваков лаптоп, земаш или за графика или за мултимедија. Се останато, not worth it .

Мада во план ми е да најдам стар ретина екран и да си го напрам portable monitor :D

Прво тоа што имаш хакинтош не е зашто е отворена верзија (бтв хакинтош можеш да направиш бар 5 години уназад) и нормално дека на друг хардвер не работи како што треба кога си е направен за специфичен хардвер кои они сами си го склапаат и според нивните потреби. Отворена верзија е линукс да можеш да го кастомизираш колку ти душа сака и да го мучиш, а не е отворена верзија тоа што можеш да го инсталираш и на друга машина освен јаболкото.

Што е со батеријата? Бев во Дуна вчера и дечкото ми рече дека за менување батерија процедурата била следната:
  3. ти ставаат нова
Е сега колку ќе биде нова тоа е прашање, пошто ако ти ја земаат старата тоа значи дека ја земаат за да ја репарираат и да ја дадат на друг после... Или барем јас така ги разбирам работите.

За тие што користеле Мек подолго време, колку време помина пред да изгуби батеријата капацитет, да речеме да дојде до пола саат да држи?

Абе и обични батерии од даљинско треба да ги фрлиш во посебно означено место а не било каде ако така гледаш има шанси и обичниве батерии да ни ги подметнуваат репарирани. Шала на страна ама се што им е репарирано го продаваат како репарирано а не како ново. Е сега колку време трае зависи од тоа колку се придржуваш до упатството што го даваат, еве пример јас на обичен лаптоп со кинеска батерија земена од ебај ама според инструкциите што овие ги даваат за користење на батеријата веке 2 години мака нема и има изгубено малку од нејзиниот капацитет, под малку подразбирам најмногу до 20 минути да е опадната од она што била кога ја купив. Иначе на постарите модели можеше и дома сам да ја смениш не беше толку комплицирано, ама сега мораш да идеш на сервис. Назад како одговор на прашањето што го постави нивните батерии имаат рок на траење од 1000 циклуси пред да почнат да губат на квалитет, значи батеријата би требало да ти трае околу 2,5-3 години пред да почне да губи на квалитет.

3. ти ставаат нова

Брат, по прашањава искрено многу добро ти дошол никнејмот. Вака значи, за што ќе го користиш лаптопот како прво и најбитно? А иначе за батеријата не се секирај, Мековите имаат едни од најдобрите батерии во целиот свет во нивните мобилни продукти, така да обезбеден си за тоа долго време.

1. Од каде да го купам: Дуна, iStyle или исто е? Дали може да се нарача од странство?
  2. Кој модел: 13инчен Air или Pro? За тие што користеле, дали вреди да се даде повеќе пари за ретина екран? Дали ќе можам да го користам Air-от за секојдневни работи пошто има послаб процесор?
  3. Кога да го фатам на попуст? Пред некое време се интересирав повеќе и знам дека имаше попуст за студенти. После имаше попуст само еден ден за роденден на Дуна или нешто слично... Како да го најдам поефтино? Во Америка ги продаваат refurbished. Може ли некако да се донесе тој refurbished модел тука?
Купи си IMac 27 inch али не од 2011/2012 имат проблем со Screen flickering, googlaj! ако можиш купи го најновиот, фантастичен е ти го препорачувам. Размисли добро дали да земиш Apple care или не ако купиш нов. Да Apple се поскапи али осеќај е како да возиш една добра кола со аутомат мењач. Среќно

Батерија на Мек лаптоп можеш и сам да смениш, ништо страшно. Пострашниот дел е од каде,по која цена ќе ја најдеш и дали ќе биде оригинал.

Последно уредено:
Дечки во најдов некој што ќе ми го донесе од 'Murrica.
Сега ме интересира, дали таа гаранција што ја добивам ќе важи и за тука?

Дечки во најдов некој што ќе ми го донесе од 'Murrica.
Сега ме интересира, дали таа гаранција што ја добивам ќе важи и за тука?
Не, важи само од каде што е купен... Тука немаме Apple Store. :\

Не, важи само од каде што е купен... Тука немаме Apple Store. :\
Првиот дел од коментарот вика дека е битна државата од кај е купен, вториот вика дека требало да се оди во Apple Store.
И што на пример ако одам до Турција кај што има Apple Store?

Пред 2 години кога ги контактирав за уред купен во шведска дали му важи гаранцијата кај нас од Дуна ми одговорија потврдно, можеби немаме официјален стор на аппле ама имаме овластен препродавач кои има право и да ги сервисира уредите. Дури и онаа дополнителна гаранција што покрива до 3 години ми рекоа дека важи.
Ако има некои промени тогаш ве лажам, повторувам препискава се одвиваше некаде април-мај 2013

Пријателе доколку го користиш за работа од професионален карактер, работа од која би можел и да заработуваш ич не му ја мисли. Слободно вложи и инвестицијата ќе ти се исплати со гаранција, барем нема да ги имаш тие глупи ситници проблеми на сред проект ПРОКЛЕТ ДА Е ВИНДОУС да ми се крешнува и систем и цел труд по вода да иде. Работата е сега песна и боза. Работам на мек веќе 3 години, а пред 6-7 месеци и официјално си се преродив со тоа што станав сопственик и корисник на МекбукПро со Ретина 15ка. Батеријата нема муке по 8 саати си цепаш со фулл светлост, доколку почнам да го користам на PR, AE, PS ili FinalCut тогаш веќе нормално си се троши побрзо посебно доколку работам рендерирања или експортирања на големи проекти. Исто многу сум задоволен што работите што сакам да ги иам со мене си ги подесив и направив да ми ги синхронизира со ајфонот така да целовреме си се апдејтира сето со АјКлауд. Примање на аудио и видео повици, преку мекот, што додатно ми ја олеснува процедурата додека сум во тек на некој процес.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom