Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Да не знаеш колку ќе ме кошта тоа од прилика?

Lagerite ti se okolu 700-1000 denari dvata,cetkicite 100-200 denara,kolektorot neznam,bi trebalo 2000-2500 denara so se rabotna raka komplet da ti stignat,zavisi sto treba da se menuva,i dali moze da se popravi kako prvo.Mozebi ne polni,moze rotorot e poeban,treba dobar avtoelektricar da go vidi,i da go ispita.

Lagerite ti se okolu 700-1000 denari dvata,cetkicite 100-200 denara,kolektorot neznam,bi trebalo 2000-2500 denara so se rabotna raka komplet da ti stignat,zavisi sto treba da se menuva,i dali moze da se popravi kako prvo.Mozebi ne polni,moze rotorot e poeban,treba dobar avtoelektricar da go vidi,i da go ispita.
Јас планирам да ја носам колата во сервис Искра кај олимписки базен, валда е добар електричарот таму.
Фала ти

Isti problem so parnoto kako proslata zima mesto toplo due ladno dali e mozno kazanceto da bide zapuseno iako lani go odpusivme i kolata osven antifriz drugo nema staveno pa od sto moze pak da bide zapuseno ili veke e za menenje?

Isti problem so parnoto kako proslata zima mesto toplo due ladno dali e mozno kazanceto da bide zapuseno iako lani go odpusivme i kolata osven antifriz drugo nema staveno pa od sto moze pak da bide zapuseno ili veke e za menenje?
Што кола? ако е од гамата на WV и Ауди има шанса да се распаднати сунѓерестите клапни во внатрешноста на маската, па нема прераспределување на воздухот.

Ова се манифестира ако почесто низ отворите од вентилацијата излегуваат мали црни парчина, со сунѓерест облик

Што кола? ако е од гамата на WV и Ауди има шанса да се распаднати сунѓерестите клапни во внатрешноста на маската, па нема прераспределување на воздухот.

Ова се манифестира ако почесто низ отворите од вентилацијата излегуваат мали црни парчина, со сунѓерест облик
Opel corsa 2002 god

Не сум работел со корси, мада да прочачкам на нет да видам каков тип на клапни користи. Има шанси да е заглавен вентилот кој ја пушта водата во казанчето.

Наведни се и види кога ќе ја тргаш рачката за ладно-топло, дали се движи сајлата и имаш осет дека лесно се движи. Ако се движи лесно е скината сајлата, а ако оди многу тешко е блокиран вентилот

Здраво, некој да не познава добар мајстор за опел и за алтернатори.
Конкретно се работи за Opel Astra H 1.7CDTI 2006. Има проблем со алтернаторот, во аутомакедонија не се нафаќат да го поправат па ми нудат нов. Ми треба добар мајстор што би можел да го поправи.
Поздрав.
Подобро земи си нов,бидејќи позади од осовината на алтернаторот има изведено пумпа за сервото или воланот така да и да го репарираш тешко дека ќе се направи.
А и јапонски е алтернаторот

dali ima nekakvi ostetuvanja na sofersajmata od iskrite na brusalica

Искрите од брусалицата имаат висока температура, а како што знаеме стаклото на висока температура се топи, дури можи и да гори.

Значи тие точките неможат да се извадат, туку тие се вдлабнатини од изгореници, слично како да падни жар од цигара на свилениот фустан од девојка ти-нема оправање

Искрите од брусалицата имаат висока температура, а како што знаеме стаклото на висока температура се топи, дури можи и да гори.

Значи тие точките неможат да се извадат, туку тие се вдлабнатини од изгореници, слично како да падни жар од цигара на свилениот фустан од девојка ти-нема оправање
Се поправа во новус,а незнам колку пари е

Добар механичар за форд низ Скопје?
Немора конкретен механичар за форд,може било кој бидејќи генерално сите коли се идентични.
На времето купував делови од смајо и макуни

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom