Здраво имам 1 прашање дали можи ако свеикиците и каблите не се во ред колата да не ја прима појке од пола гас ? значи колата пали на плин дирек и од 3.000 обртаи со пола гас не крева повеке ... плинмонт вели дека до свекиците и каблите е работата а мене ми изгледаат во ред бидејки пали колата од 1ва одма ... ако имал некој сличен проблем нека ми помогни фала
Нека не те мафтосуваат тоа неписмените од Плимонт.Значи од почеток сега
1.Се облакаш ко за на Северен пол,излегуваш надвор.Дигаш хауба,ама ке се паркираш у најтемен дел на паркинг кај нема светло(пази да не има некој што сака да кле..ка,да не го исплашиш

)Се шалам...Палиш аутото.Ако се пробиени каблите,на капата која се набодува у свечица,искрата ке бега лево десно,односно ке бара пократок пат кон маса
2.Вадиш свечиците,ама една по една.Е сега пошто е на плин,свечицата треба да е чиста ко суза,и да има мал гареж,ама сива боја.Најубаво за проверка е да ги извадиш свечиците надвор сите,и една у кабел,а телото на маса и верглаш.Ако е исправна искрата треба да рипа од иглата на свечицата кон свитканит дел.Ако не нова.Целата процедура 4 пати
3.Ако се е во ред под точка 1 и 2 преминуваш кон реализирање на точка 3.А тоа е да одиш у Плимонт да им фрлиш клучеви и да им кажеш,доагам за 3 саати,колата да биде опраена.
Занчи не прима обртаи пошто бара плин поише да повлече.Само со штелување.А ако си мењал филтер за воздух е тогаш мора на штелување
--- надополнето: 1 февруари 2013 во 23:52 ---
Сакам да направам нешто ме интересира дали е комплицирано. Сакам во моментот кога ке ја отклучам колата со електрично далечинско отклучување постепено да се запалат позиционите светла предни и задни и сијаличките за задната таблица , и внатрешното светло во колата (но тоа си се вклучува и сега) Исто така да бидат пуштени додека ја заклучам колата, на пример се гаси колата го вадам клучот од брава и тогаш заедно со внатрешното светло да се пуштат и светлата што горе ги набројав. Се работи за Пежо 206.
Ке си купиш 508 тогаш