Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Прегледај ги клиповите на покојниот Мирко Рашиќ и таму ќе најдеш најпрецизни информации за тие мотори:
Автоматски споено мислење:

Во меѓувреме најдов нешто за нив:
А новите 2.0 тди мотори на Audi/VW со 150 коњи? Некој искуство

Мислење за ауди а3 2008-2010 година, дали 1.9 е попаметна опција од 2.0? Најдов еден оглас 2008 2.0 s line quattro, имам негде зачитано дека quattro биле проблематични. Некој искуство?
Имам А3ка 2009 година со 2.0 мотор, искрено не можам да се пожалам до сега. Пројдено преку 60к километри и со моторот не сум имал никогаш проблем, не е допрен откако ја имам.

Кога менувате некој сензор или некој електричен дел на колата.

Ги вадите двата пола на акумулаторот или само минусот?

Само минусот можеш, не мора двете.

Nema potreba od vadenje klemi. Ako e problem senzorot koga ke go stavis novio sama greskata se brisi ili posle nekolku km vozenje sama ke se izbrisi. Edino ako menuvas greaci ili osiguraci togas mozi da se vadi klema.

dovolno e samo minusot. Makar shto za nejgolem del od senzorite nema potreba od vadenje klema.
Inache Greshkata NE SE brishi sekogash sama! Pogotovo ne Ako sveti Airbag, ili ESR
Za drugite najcesto posle treto palenje na kolata sama se brishi a nekoi i vednash. Taka e kaj mercedes Za drugi koli ne znam.

Денес го извадив и чистев АГР вентилот со течност за чистење кочници па пред тоа го извадив само минусот од акумулаторот.

Интересно е што часовникот, датата и подешавањата на инфотејмот не се избришаа и останаа меморирани.

Денес го извадив и чистев АГР вентилот со течност за чистење кочници па пред тоа го извадив само минусот од акумулаторот.

Интересно е што часовникот, датата и подешавањата на инфотејмот не се избришаа и останаа меморирани.
Za AGR nemora da go vadish pol od Baterija.
Dovolen e kabelot od AGR da go otkachish bez da imash dadeno Kontakt so kluchot!
I AGR cistenje so Bremsenreinigier ne odi. Ti treba Pena za AGR

Za AGR nemora da go vadish pol od Baterija.
Dovolen e kabelot od AGR da go otkachish bez da imash dadeno Kontakt so kluchot!
I AGR cistenje so Bremsenreinigier ne odi. Ti treba Pena za AGR
Не знам. Овоа за кочници чистење го светна вентилот за 5 минути. Тие гарежите ги растопи. Не можев да најдам специјално за АГР во баумаркетот, а не ми се чекаше од амазон пошто колата почна да ми го фрла кодот P0409 веќе 4 пати овој месец.

Не знам. Овоа за кочници чистење го светна вентилот за 5 минути. Тие гарежите ги растопи. Не можев да најдам специјално за АГР во баумаркетот, а не ми се чекаше од амазон пошто колата почна да ми го фрла кодот P0409 веќе 4 пати овој месец.
Da si go procitash kodot so asolen aparat. A i toa cistenjeto mislam deka nema da te usrejchi mnogu mnogu.
Aj ce kazhish denovive kako e :)

Da si go procitash kodot so asolen aparat. A i toa cistenjeto mislam deka nema da te usrejchi mnogu mnogu.
Aj ce kazhish denovive kako e :)
Добро, ни очекувам многу, ама сепак пред менување да се проба, мада сменет ми е пред две и пол години. Преку глава ми е тој ебан вентил.

Механичкиот дел го средив со bremsebreiniger, додека тој пластичкиот дел го прскав со 99,9 isopropanol и после тоа компресиран воздух . :icon_mrgr:

Добро, ни очекувам многу, ама сепак пред менување да се проба, мада сменет ми е пред две и пол години. Преку глава ми е тој ебан вентил.

Механичкиот дел го средив со bremsebreiniger, додека тој пластичкиот дел го прскав со 99,9 isopropanol и после тоа компресиран воздух . :icon_mrgr:
Abe kaj mene na Mondeoto sveti vejche 3 Godini (Se cudam kako ne pregore toa sijalicata) i bash me zabole.
Koga odam na Registracija gi brisham greshkite pred da dojdi toa mochkoto da ja proveruva kolata i ne ni primetuva deka AGR e defekten.(Se pali posle treto startuvanje na kolata)
Ednash morashe da ja vadi od kanal i za maler tri pati ja gaseshe. Se prepotiv duri gi izbrishav greshkite preku mobilen (Bluetooth Citachot e stalno ushtekan) a da na me seti. :D :D

Abe kaj mene na Mondeoto sveti vejche 3 Godini (Se cudam kako ne pregore toa sijalicata) i bash me zabole.
Koga odam na Registracija gi brisham greshkite pred da dojdi toa mochkoto da ja proveruva kolata i ne ni primetuva deka AGR e defekten.(Se pali posle treto startuvanje na kolata)
Ednash morashe da ja vadi od kanal i za maler tri pati ja gaseshe. Se prepotiv duri gi izbrishav greshkite preku mobilen (Bluetooth Citachot e stalno ushtekan) a da na me seti. :D :D
Е сеа и ти малце претера со лажењето :D. На TÜV тие сами штекаат нивни OBD 2 апарат.

Е сеа и ти малце претера со лажењето :D. На TÜV тие сами штекаат нивни OBD 2 апарат.
Abe zatoa ce si odberish "Asolen" TÜV! :D :D :D
A i da go stavi nivniot aparat isto mu doajga odkako ce gi izbrisham greshkite! A imam i Izgovor zoshto e staven OBDto , radioto mi dava Live View od motorot preku OBD :LOL:;)

A ti dali ce veruvash tvoja rabota,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom