Ladnjakot za Egr,ne go pravi razlicen motorot ...Ne e tocno!
Razlicna bregasta, rezlicen kompjuter,dizni, mu fali otvor za ladenje....
Прегледај го приврзокот 398830
Прегледај го приврзокот 398831
Прегледај го приврзокот 398832
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ladnjakot za Egr,ne go pravi razlicen motorot ...Ne e tocno!
Razlicna bregasta, rezlicen kompjuter,dizni, mu fali otvor za ladenje....
Прегледај го приврзокот 398830
Прегледај го приврзокот 398831
Прегледај го приврзокот 398832
Abe deklata ne e ista, ima povejce dupki, bregastata osovina i dizni isto takaLadnjakot za Egr,ne go pravi razlicen motorot ...
Bosch i Bosch OEM diznite ne se isti. Clenot ti objasni i so sliki od motorot. Motor so dpf i motor bez dpf imaat razlicen ecu,razlicna maslena pumpa,razlicen izduv... Ijas mislev ist e motorot ama koga menuvav dizni izleze deka e dosta razlicen. Isto taka opelskiot CDTI so JTD se razlicni vo nekoj delovi. Inace kako ke vadat pari fabrikiteLadnjakot za Egr,ne go pravi razlicen motorot ...
Dekla od bls na bkc imam(diktonot e ist i za bkc i za bls )105ks.Abe deklata ne e ista, ima povejce dupki, bregastata osovina i dizni isto taka
Druzee ok, ne velam za clenot nisto, ako si mehanicar poveli spodeli sto/kakoBosch i Bosch OEM diznite ne se isti. Clenot ti objasni i so sliki od motorot. Motor so dpf i motor bez dpf imaat razlicen ecu,razlicna maslena pumpa,razlicen izduv... Ijas mislev ist e motorot ama koga menuvav dizni izleze deka e dosta razlicen. Isto taka opelskiot CDTI so JTD se razlicni vo nekoj delovi. Inace kako ke vadat pari fabrikite![]()
Едно пластиче кај бирачот беше проблемот. Со три курина нагоре, кај сајлите што врзувало. Со ефтино поминавме.шалтерот ти е расипан...во најдобар случај кај дршаката од менувачот, а во најлош случај самиот бирач внатре во мењачот
шалтер се вика....за шалтање на брзиниЕдно пластиче кај бирачот беше проблемот. Со три курина нагоре, кај сајлите што врзувало. Со ефтино поминавме.
Подалеку. 99% донесени се веќе арабат. А и тие што се донесени и тука возени се веќе до максимум истрошени.Ќе може ли едно мислење за голф 5?
Кај мене нема ништо од тоа.
Како и што сумљавме...сакаат да те оштипат....Кај мене нема ништо од тоа.
Значи сменети сите црева и спојки, сменет е и мајсторот и пак проблем, значи водата тс антифризот не врти воопшто,мене мин покажува нормална работна , антифризот врие и ми испарува како да е на вриење ставен, радалицата не уклучува воопшто, притисок се ствара во казанчето за вода што е, мое мисленје е или термостат,или пак водната пумпа, дај некој ако има совет нека даде?Термостатот се отвара. Тоа е како вентил. Знае да заглави или отворен или затворен. Ако е отворен колата нема да дига температура лесно, ако е затворен ќе прегрева. Ако ти тече антифриз не е до него, имаш најверојатно дупка во системот каде што пушта.
Izvadi go Thermostatot, i treba da e zatvoren, drzhi go so vrvceto na ringla i treba da pocni da se otvora.Значи сменети сите црева и спојки, сменет е и мајсторот и пак проблем, значи водата тс антифризот не врти воопшто,мене мин покажува нормална работна , антифризот врие и ми испарува како да е на вриење ставен, радалицата не уклучува воопшто, притисок се ствара во казанчето за вода што е, мое мисленје е или термостат,или пак водната пумпа, дај некој ако има совет нека даде?
Има логика, се започна одкако направив редовен сервис сет ребрест со водна пумпа, првиот пат испука црево, вториот пат нов нов ладник испука, колку јас се разбирам работна температура е 89-90 степени, на тааа температура термостат треба да отвори и антифризот да врти, а радалицата да се вклучи да го лади антифризот, мене радалица воопшто не ми врти а антифризот врие, јас не верувам да е термостатот зошто тогаш немаше да ми пукне ладникот, според мене водата(антифризот) не врти па доага до зовривање, а за да врти му треба водна пумпа.Izvadi go Thermostatot, i treba da e zatvoren, drzhi go so vrvceto na ringla i treba da pocni da se otvora.
Ako se otvara e ispraven.
Iama poshto imash pritisok vo kazanceto najverojatno e otidena pumpata.
Zapalija kolata bez termostat i so otvoreno kapace od rezervoarceto, mora da vidish kako teci vodata, ako ne teci otidena e pumpata.
Isto taka bitno e da nemash vozduh vo sistemot!!!
Na nekoi koli mora so vaakum pumpa da se izvleci, na nekoi ima shtrafce za ispushtanje.
I za sekoj slucaj proveri go kapaceto od rezervoarceto , vnatre ima ist ventil.
Termostatot otvora na 105° i ako imash vozduh okolu termostatot nema da mozhi ni da otvori.Има логика, се започна одкако направив редовен сервис сет ребрест со водна пумпа, првиот пат испука црево, вториот пат нов нов ладник испука, колку јас се разбирам работна температура е 89-90 степени, на тааа температура термостат треба да отвори и антифризот да врти, а радалицата да се вклучи да го лади антифризот, мене радалица воопшто не ми врти а антифризот врие, јас не верувам да е термостатот зошто тогаш немаше да ми пукне ладникот, според мене водата(антифризот) не врти па доага до зовривање, а за да врти му треба водна пумпа.
Taa e fixna. Znaci mora da vrti celo vreme"Radalica" valjda misli na remenicata od radilicata, ama ako taa ne vrti ... ?