Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Не е баш длабока. Нешто налик влакно.
Ако ти се ризикува имаше на али експрес сет со глина, имав пробано на странично стакло на постара кола, има доста работа да се изедначи, на шофершајбна многу тешко ќе е а со то и сигурно скапо.
Автоматски споено мислење:

Posle farbanje hauba i krilo imam mala nijansa posto ednoto e skoro farbano drugoto e karoserija so kolata 15 god boja, so poliranje dali bi se soedinila bojata ili taka kje si ostane? Fala
Нема да се среди со полирање, само зошто да "дели" бојата требаше добро мајсторот да ја одреди бојата и од кај што ја мешаше да ја добијат таа боја, грешката е уште таму. Посериозните имаа и палети по бренд на возило со соодветен код, годините не менуваат толку многу во денешно време има случаи кога е оштетена бојата, да, ама тој муабет дека е стара бојата го прават тие што не ги бива.

Последно уредено:
Ако ти се ризикува имаше на али експрес сет со глина, имав пробано на странично стакло на постара кола, има доста работа да се изедначи, на шофершајбна многу тешко ќе е а со то и сигурно скапо.
Автоматски споено мислење:

Нема да се среди со полирање, само зошто да "дели" бојата требаше добро мајсторот да ја одреди бојата и од кај што ја мешаше да ја добијат таа боја, грешката е уште таму. Посериозните имаа и палети по бренд на возило со соодветен код, годините не менуваат толку многу во денешно време има случаи кога е оштетена бојата, да, ама тој муабет дека е стара бојата го прават тие што не ги бива.
Не е на шофершајбна, на страничното стакло е.

Здраво дечки
Имам Мерцедес C класа 2006 но поради многу кварови едноставно ми се одмили колата (предница, ламела, и слично) , сакам да купам нешто поголемо и посилно, размислувам на W211 моделите што се над 2005 Е280 или Е320 дизел мотор или да преминам на БМВ е60 530d.
Што мислите конкретно за 3.0 дизел моторите и на Mercedes и на Бмв, која е потрошувачката, вожна и слично..

Здраво дечки
Имам Мерцедес C класа 2006 но поради многу кварови едноставно ми се одмили колата (предница, ламела, и слично) , сакам да купам нешто поголемо и посилно, размислувам на W211 моделите што се над 2005 Е280 или Е320 дизел мотор или да преминам на БМВ е60 530d.
Што мислите конкретно за 3.0 дизел моторите и на Mercedes и на Бмв, која е потрошувачката, вожна и слично..
Vozam mercedes c 220 2005 veke 6-7god i osven ednas prednica i ulje nemam smeneto nisto drugo, ako si smenil prednica neznaci deka e nekoj golem defekt toa e normalno patistava ni se beter od banglades, ako si odlucil za w211 280 ne gi falat mn, 320 nema smrt osobeno liniskiot motor, slaba tocka im e sbc pumpata, potrosuvacka 12-13 i mn se pokomotni od c klasa vo voznja

За црна гора дали треба меѓународна возачка? За грциа знам дека барат а за црна гора незнам. И каков е патот натаму,дали има многу чекање пошто планирам да одам со опелчето :D

За црна гора дали треба меѓународна возачка? За грциа знам дека барат а за црна гора незнам. И каков е патот натаму,дали има многу чекање пошто планирам да одам со опелчето :D
Za megjunarodna ne znam, a na linkov moze da si vidis guzva na srpski granici.

еве тука имаш повеќе информации за патување во црна гора, инаку не ти треба меѓународна за во црна гора.

Vozam mercedes c 220 2005 veke 6-7god i osven ednas prednica i ulje nemam smeneto nisto drugo, ako si smenil prednica neznaci deka e nekoj golem defekt toa e normalno patistava ni se beter od banglades, ako si odlucil za w211 280 ne gi falat mn, 320 nema smrt osobeno liniskiot motor, slaba tocka im e sbc pumpata, potrosuvacka 12-13 i mn se pokomotni od c klasa vo voznja
Епа не е само предница во колата имам вложено преку 1700 евра во неколку месеци има доста проблеми и со електрониката..

Здраво дечки
Druze ako baras pogolemo i posilno a prasuvas za potrosuvacka, poarno zemi si nekoe malo gradsko kolice sho ke ti trose 4 litri. Ako baras bez kvarovi, kupi novo(iako ni ova ne e garancija deka ke nemas kvarovi).
Se sho si nabrojal e potrosen materijal i nekogas mora da se smenat.

Здраво дечки

Друже 3.0 дизел мотор и мала потрошувачка не оди во иста реченица, а верувај колку поголем моторот поскапо е и одржување оти по правило колата со поголем мотор има поскапи гуми, поскапи дискови, поскапи плочки и триста други глупости.

Mnogu pari se toa, sto bese tolku skap defekt
Како што кажав ламела, предница речиси цела (рамена сите, јабучици, спони, амортизери, балаштранга, стабилизатори), луф масер,дизните беа истрошени сите ги променив, дпф еднаш го чистев по кратко време почна повторно да прави проблем го исклучив софтверски,климата и сега на крај започна да ми го троши аколуматорот променив неколку електричари не може да се пронајде проблемот. Се случува 2 недели се во ред да е и одеднаш во неколку часа го празни, не троши константно струја електричариве дигаат рамена..

Нема потреба од вакви коментари ако не можеш да помогнеш.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk
Тие од осигурањето ти пратиле нивен guttachter. Мислам дека можеш да си земеш твој гутахтер и со тоа што тој ќе го напише, осигурањето не може никаде да мрда и при евентуален судски спор ќе го пуши. Сега муабетот е колку ќе кошта тој гутахтер и кој ќе го плати и дали ќе се исплати ако немаш verkehrrechtsschutzversicherung.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom