Совет за проблемов?

• Креатор на темата Креатор на темата Hawk2401
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Имам
Intel Dual CPU E2140 na 1.6 GHz,
Ati Saphire 3870 HD
Gigabyte GA-945-GCM
2 ГБ рам
, хард диск, режач итн.
Напајањето ми е (бидејќи не можам да најдам марка) EN60950 , 500W.
Се случува да кога играм игри, (последното со Crysis) компјутерот се гаси. Од друга страна, некои други игри кои имаат и поголеми побарувања од Crysis ги имам играно без проблеми, вклучително и игри со Direct X 10.1 подршка, како BattleForge или LOTRO. БидејЌи не сакам да фрлам пари а не знам точно што е проблемот, би ве замолил да ми кажете што вие мислите дека е проблемот. Фала однапред.

а одкако ќе се изгаси ... се уклучува одма потоа или ?

Да, се уклучува без проблеми, исто како да сум го изгасил на shut down.

Кога се гаси, се гаси како да снемува струја, иако свет итастатурата и маусот на пример. Инаку , се пали одма, како ништо да не било .

Кога се гаси, се гаси како да снемува струја, иако свет итастатурата и маусот на пример. Инаку , се пали одма, како ништо да не било .

хмм ..
а после гасењето го палиш ... дали одкако ќе го запалиш се гаси пак за брзо време или ?

После колку време играње ти се исклучува?

Конкретно за Crysis , се гаси буквално на истото место, без разлика дали претходно ќе се врткам во играта 10, 20 минути, кога ќе дојдам до одредено место се гаси. Кај некои други игри пак, се гасеше на random. Инаку ако не играм не се гаси воопшто. И на некои игри исто не се гаси.

Конкретно за Crysis , се гаси буквално на истото место, без разлика дали претходно ќе се врткам во играта 10, 20 минути, кога ќе дојдам до одредено место се гаси. Кај некои други игри пак, се гасеше на random. Инаку ако не играм не се гаси воопшто. И на некои игри исто не се гаси.

1. Рам
2. Напојување
3. Прегревање на графичка или процесор

Бирај ... ?!?

Интересен проблем имаш, дан е го преоптоварваш системот да не се прегрева, да не е некоја системска грешка? Ако знаеш да се форматираш мавни еден формат. Ако е софтверски проблем ќе ти се среди.

Форматиран ми е неколку пати, не можамда приметам ниШто посебно... Ако знаете некое програмче за проверка на рам евентуално, и мене не ми текнува Што би било а ако отидам во продавница сигурно се Ќе ми продадат :vozbud:

не верувам сека е рамот ...
шо имаш врзано на куќиштето ... да не прави проблем напојувањето?
имаш ли скенер, штампач или било што шо влече напојување ?

Би требало заради процесорот да е. Ти загрева. Земи програмче како Еверест на пример и провери ја температурата на процесорот пред да ја пуштиш играта, и во текот на играњето на играта. Со самото пуштање на играта се крева температурата на процесорот и од биосот по дифолт се гаси ко ќе достигни одредена температура

Имам,ама ги палам само кога скенирам/принтам, изгасени се цело време.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom