Совет за проблемов?

• Креатор на темата Креатор на темата Hawk2401
  • Време на започнување Време на започнување
Чим ти е 500 ватно појачање земи си 600 ватно или 700 за секој случај. НАјверојатно до тоа е.

Форматиран ми е неколку пати, не можамда приметам ниШто посебно... Ако знаете некое програмче за проверка на рам евентуално, и мене не ми текнува Што би било а ако отидам во продавница сигурно се Ќе ми продадат :vozbud:

Вакввиот проблем може да се дијагностицира само вака :
Се останато ти е губење време ...

Варијанта 1.

Симни Prime95
Симни realtemp, стартувај ја апликацијата ...
пушти Prime95 го да работи со smallFFT....

гледај ја температурата .... ако крашне веднаш, тогаш е напојувањето, ако температурата прејде 73 C и продолжи да се зголемува и тогаш крашне .... имаш проблем со кулерот ...

Варијанта 2.

Симни memtest+
Сними го како бутабилна апликација....
Рестартирај PC, нагоди да стартува со cd-rom, memtest сам ќе почне да работи, остави го да проверува .... 6-10 саати минимум ...
Ако видиш грешки рамот ти е проблемот ...

Варијанта 3.

Симни gpu-z...
Таму има мониторинг на температурите на графичката....
Пушти крајсис 5 мин. ... исклучи, ако температурата е повисока од 90 C ... имаш проблем ...

Ако со помош на горенаведеното среди работа ...
Дај зелено ... :icon_lol:

Ги поминав сите тестови на мемтест, не покажа ништо,GPU то беше секогаш околу 70 степени, а проверив и со ati tool, не покажа никакви errors. CPU то исто беше минимум 51 степен, максимум 57 степени.

Ги поминав сите тестови на мемтест, не покажа ништо

Колку време тестираше?

,GPU то беше секогаш околу 70 степени, а проверив и со ati tool, не покажа никакви errors. CPU то исто беше минимум 51 степен, максимум 57 степени.

Мала разлика имаш кај процесорот, остави го да работи барем 2 саати. Посматрај температурата, гледај да не премине 73 C, ако премине гаси го PC-то. Ако крашне знеш каде ти е проблемот.

Уствари дај стави screenshot од cpu-z.
Да видиме која ревизија ти е процесорот.

2en2asy.png

Симни cpu-z .... отвори ... тури screenshot

Мавни сега prime95, smallFFT, барем саат време.
За температури само realtemp.....
Гледај да не отидат преку 73C на некое од јадрата ....

Ако помине саат време, без проблеми тогаш, немаш проблем со напојувањето или прегревање на процесорот ...

Нешто друго ќе да е ...

Рам или графичка ... или може сепак да е напојувањето :toe: ... голем ripple или пречки при испорака на струја ...

Не ми кажа колку време работеше memtest ... ?

Од 6 сатот до пред пола саат работеше мемтестот

Остај го работи преку вечер ...

Работеше цела вечер, не покажа никакви проблеми. :nesum:

Работеше цела вечер, не покажа никакви проблеми. :nesum:

Види ова.

Мавни сега prime95, smallFFT, барем саат време.
За температури само realtemp.....
Гледај да не отидат преку 73C на некое од јадрата ....

Ако помине саат време, без проблеми тогаш, немаш проблем со напојувањето или прегревање на процесорот ...

Нешто друго ќе да е ...

Рам или графичка ... или може сепак да е напојувањето :toe: ... голем ripple или пречки при испорака на струја ...

Абе ако е процесорот во прашање ке слушнеш како ти бучи компјутерот , али ако графичката ти се прегрева мислам дека нема да ти се гаси ПЦто .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom