Совет околу купување на лаптоп

• Креатор на темата Креатор на темата Schwarz7
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 септември 2014
Мислења
1
Поени од реакции
0
Поздрав на сите во план сум да купам лаптоп, не сум многу запозанен со хардверот па сакам да ви поставам едно прашање: Која марка на лаптопи се најдоби ?
Исто така може да ми дадете некој предлог лаптоп со процесор и5 и некоја подобра графичка за игри.

Поздрав на сите во план сум да купам лаптоп, не сум многу запозанен со хардверот па сакам да ви поставам едно прашање: Која марка на лаптопи се најдоби ?
Исто така може да ми дадете некој предлог лаптоп со процесор и5 и некоја подобра графичка за игри.
Acer се добри за како марка и понуда што се продаваат,го користам повеќе од 2 години и задоволен сум,подобро земи си од Anhoch како продавница ,а за гејминг,не би ти препорачал лап топ,подобро е да си земеш статичен,вреди и за пари .

HP веќе 6 год. скоро цело време тешки игри и рендерирање.

А да земеш делови и да викнеш некој да ти го склопи ?
Повеќето луѓе што се разбираат знам така прават, повеќе се исплаќало имало баланс шо ти знам, инаку и јас мојот готов го зедов лаптопот.
Инаку Hp, Acer и Асус. За асус има братучет ми нема да веруваш се што има поминато тој лаптоп.
Хп имам јас не е лош, ама и не го користам многу.

Прво стави колку буџет имаш и за што планираш да го користиш. И јас би препорачал HP.

Што им фали на Lenovo и Dell ? Според мене најдобри се исто тука се и acer и asus.HP е добро ама многу се жалат од греењето на хард дискот и процесорот.

Што им фали на Lenovo и Dell ? Според мене најдобри се исто тука се и acer и asus.HP е добро ама многу се жалат од греењето на хард дискот и процесорот.
Dell се прескапи. Леново имаат океј модели, а исто така и Тошиба, мада на Тошиба драјверите се премногу срање... Стварно.
Иначе види и разгледај за цената најдобри перформанси и нема да згрешиш. Лаптопите се денеска сите од марки така да си имаш и гаранција, итн.

Сите се со по 1 година гаранција, освен Dell со 3 години. Па ти види. И ја планирам сеа да земам Dell.

Другар тресеш глупости.Истите карти и процесори се користат кај сите лаптопи

Како е можно Коре и5 да грее на Hp,а да не грее кај делл???
Инаку препорачувам HP или АCer.
Dell се тешки скапаници,особено овие новиве.

Зависи како е изведен начинот на извлекување на топлината од процесорот.
Зависи како е конструирана внатрешноста за струење на воздухот од извлекувачот на топлина.
Зависи од какви материјали е констуирана шасијата.

Не се нафрлај туку така, а земи расклопи неколку машини и гледај кој производител како дизајнирал ладење.

Зависи како е изведен начинот на извлекување на топлината од процесорот.
Зависи како е конструирана внатрешноста за струење на воздухот од извлекувачот на топлина.
Зависи од какви материјали е констуирана шасијата.

Не се нафрлај туку така, а земи расклопи неколку машини и гледај кој производител како дизајнирал ладење.
Во ред е тоа што велиш,но сепак процесорот не е тој што грее туку плочата и начинот на ладење.Од надвор кога ќе се спореди лаптоп од среден ранг

Хп е далеку далеку поквалитетен.

Делл и нивната пластика.Ала самсунг се.:(

Во ред е тоа што велиш,но сепак процесорот не е тој што грее туку плочата и начинот на ладење.Од надвор кога ќе се спореди лаптоп од среден ранг

Хп е далеку далеку поквалитетен.

Делл и нивната пластика.Ала самсунг се.:(

Како тоа матичната плоча грее? :cautious::cautious::cautious::cautious:
Матичната плоча не претвара електрична во топлинска енергија. Топлинската енергија е нуспродукт од работата на самиот процесор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom