Сосема нов yahoo.com

• Креатор на темата Креатор на темата KaiTekk
  • Време на започнување Време на започнување
Добро брат не мислев на тоа иначе....сакав да кажам дека гарант он не налетал па решил да пише...ама да не забегуваме :oftopic:

Него глеам дека новата верзија на Yahoo не подржува Opera 9....само IE 6 и Mozzila 1.5...зашто така бре???

Еве доказ дека е тазе веста

Yahoo Previews New Homepage

By BetaNews Staff, BetaNews

May 16, 2006, 2:25 PM

Yahoo on Monday put live a preview version of its upcoming new homepage design, which boasts simplified navigation and personalization features. While largely a cosmetic update, Yahoo has incorporated AJAX and DHTML technologies, as well as a new Yahoo! Pulse feature highlighting hot content.
Yahoo has been testing the new page since February, and it currently works with IE and Firefox. "The new home page reflects Yahoo!'s unique position at the intersection of people, media, and knowledge. It presents better access to information and the stuff of our lives, and more individual choice about the appearance of the page," said Yahoo developer Havi Hoffman.

идете на Switch to old page и ке ви се врати ,,стариот" yahoo

ааааа добро е заличи на човек сајтот конечно...ја средиле малку инаку на секаде беше размаана, најбитните линкови беа со 10ка фонт...овака сеа боље е

statriot e unikate praktice i pregleden ovoj mi lice na phpnuke

Добро луѓе зашо не може да се отвара страната со Opera....вика не е подржан browser-от....па срамота ејј шо е толку посебно што може да се отвара само со Mozzila и IE 6????

Ова мислам дека и претходно го имаше но само како персонализирано yahoo.com само гледам одлучиле да го стават како стандардна прва страна за сите корисници.

Сепак убаво е нема што

„Yahoo“ ќе се менува

Yahoo7.jpg

Страницата за пребарување „Yahoo” ќе го менува изгледот на основната страница со надеж дека ќе привлече повеќе посетители.

Исто како „Google” и „Microsoft” и „Yahoo” има алатки кои со „кликнување” им овозможуваат на посетителите да го систематизираат материјалот што го бараат.

Освен пребарувањето, кај последниов сајт, за почетниците ќе има и „асистент” кој ќе им помага во прелистувањето, ќе ги информира за електронските пораки на yahoo- адресите и ќе ги прошири своите полиња.

Новата страница (homepage) ќе биде достапна во бета верзија, идниот месец за да се види како корисниците ќе се снајдат со новата ситуација.

Промената што ќе ја направи „Yahoo” ќе се случи на главната страница во: САД, Англија, Франција, Шпанија и Италија.

Целта на новиот изглед е да се надмине статичниот изглед на страницата.

Наместо тоа корисниците сами ќе можат да си ја креираат страницата, односно да си ги одберат областите кои најмногу ги интересираат и да ги исфрлат оние кои никогаш не ги тангираат.

malce kasnis so vestite, GeGo :)

Навикнат сум на стариот дизајн , ама и новиов не е лош. Многу критики му дадовте :mist:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom