Сопствен рецепт

• Креатор на темата Креатор на темата Kimi_best
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 февруари 2007
Мислења
29
Поени од реакции
1
Ме интересираат рецепти кои сами сте си ги измислиле и како сте го именувале јадењето?:salut::helou:POZDRAV

Каде си бе
flamethrower
на темава??????!!!!!!:(
Слабо имам време за пишување по темиве некако. Ќе ми простите. :/
Пред неколку денови, направив нешто за првпат. Вегетаријанско до крај. :icon_lol:

Еве рецептот:
Земав компири 2 големи (вкупна тежина околу 600-700 грама), ги сварив и ги испасирав. После земав моркови 2 (вкупна тежина околу 300 грама), исто ги сварив и испасирав па ги смешав со компирите и малце посолив таму (јодирана сол).
Кромидот со празот, ситно исецкани ги ставив да се пржат во тавче, со малку зејтин. При крајот додадов малку зачини (вегета и сушен магданос). Кога сето ова беше готово, ги префрлив во друг сад поголем и се сетив дека ми фали бело вино, па морав да импровизирам со малку вода ... смешав се` што претходно беше користено + повеќе масло за готвење, зачини од се` што ми се најде моментално во кујната, црно пиперче фино мелено, малку сенф и ќечап и испадна нешто сосема ново за јадење кое никој порано го немаше пробано. А и сите комшии разбраа дека сум готвел пак. :D Секој кој имаше шанса да го проба, го пофали новото јадење, кое сеуште нема име. :pos:

Слабо имам време за пишување по темиве некако. Ќе ми простите. :/
Пред неколку денови, направив нешто за првпат. Вегетаријанско до крај. :icon_lol:

Еве рецептот:
Земав компири 2 големи (вкупна тежина околу 600-700 грама), ги сварив и ги испасирав. После земав моркови 2 (вкупна тежина околу 300 грама), исто ги сварив и испасирав па ги смешав со компирите и малце посолив таму (јодирана сол).
Кромидот со празот, ситно исецкани ги ставив да се пржат во тавче, со малку зејтин. При крајот додадов малку зачини (вегета и сушен магданос). Кога сето ова беше готово, ги префрлив во друг сад поголем и се сетив дека ми фали бело вино, па морав да импровизирам со малку вода ... смешав се` што претходно беше користено + повеќе масло за готвење, зачини од се` што ми се најде моментално во кујната, црно пиперче фино мелено, малку сенф и ќечап и испадна нешто сосема ново за јадење кое никој порано го немаше пробано. А и сите комшии разбраа дека сум готвел пак. :D Секој кој имаше шанса да го проба, го пофали новото јадење, кое сеуште нема име. :pos:
Добро е да знаете, јас го пробав. :D

кој има нерви за вакви заебанции?!

1382462846_1-2013-10-22-v-21.24.54.jpg

1382462852_1-2013-10-22-v-21.25.04.jpg

1382462813_1-2013-10-22-v-21.25.13.jpg

1382462822_1-2013-10-22-v-21.25.42.jpg

1382462829_1-2013-10-22-v-21.25.32.jpg

1382462887_1-2013-10-22-v-21.24.24.jpg

Пред некое време кога ја читав темата Зимска плескавица ала Боки добив идеја јас да составам сопствена плескавица, па ајде да го споделам рецептот :)

Измешав мелено месо, сланина, презла, половина патлиџан, лук, кромид, јајца, кашкавал...... оформив плескавици/ќофтиња и ги испржив............. резултатот беше мераци :)

не е мој рецепт, туку кога земав да ги правам колачињата отворив неколку рецепти пред мене. во зависност од тоа што имав по дома, тој дел од рецепот го гледав :) еве што испадна :DIMG_5935.JPG

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom