Сообраќајни незгоди во Р.М

• Креатор на темата Креатор на темата Jack123
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 август 2016
Мислења
118
Поени од реакции
22
Да направиме еден муабет и да размениме мислења за сообраќајните незгоди во нашата земја ја мислам дека секој ден има барем ако не повеќе од 1 до 2 несреќи и гинат по неколку лица.
Кој е проблемот?

Еден проблем е несовеста на возачите што сеуште не знаат да возат само ради некој такви гинат други лица

Автопатите

Како еднаш не се организираа да ги средат тие некој места каде што има постојани несреќи кај Џавато мислам дека е едно од тие места и уше некој

Вашите мислења за ова тема ?

Проблемот е во возачите. Секој возач одговара за сигурноста на своето возило. Значи ако патот е лош, тогаш возачот треба да внимава повеќе. Е сега со сите тие недозволени престигнувања и вратоломни маневри нормално е дека ќе се доведат во опасност. Единствено е жално што тие бесни глисти наместо да умрат сами, наместо нив ќе загине некој друг недолжен.

Кај мене во градот има активни 100+ скутерчиња (на 12000 жители) што не знаат за пешачки, претекнуваат од десната страна, возат по 2-3 еден до друг (не еден ПОЗАДИ друг), 100% се без кацига, 90% се помали од 12 годинки, којзнае колку немаат ниту положено ниту регистриран ,,мотор'', возат 24/7. Полицијата како да не постои, пред станица им прелетуваат со 60-70 на час, тие ништо, како да нема улица пред нив. Со автомобилите слично, еден салам нема да застане на пешачки, освен ако не му претрчаш пред кола и да се расправаш после кој има предност. За ебаните комарци што ми брчат пред улица најкриви се родителите, после е полицијата, а за колите, полицијата... Мал град ,,Ах, не го казнувај, овој е на тој, татко му е тој, мајка му е таа, комшии ми се, ова она''. За џабе напикаа 20 багабонти со средно да ме пишуваат во тефтер бидејќи сум седел во парк и сум јадел чоколадо и сум слушал метал и не сум носел лична карта, или пак да доаѓаат со апаратчето за да ни мерат колку децибели креваме со гитарата...
:oeoeoe::pusigo::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце:

Чудна работа некни идиме на одмор за Црна гора и едно време нешто како да лупна од позади братот на полна сакаше да претекне и после шофер абе какви шофери уште правила не се знаат...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom