Sony 50GB DL Blue-Ray диск

• Креатор на темата Креатор на темата krusha03
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Локација
Delft
bdrdldischrlgte3.jpg

Sony Electronics ги пушти во продажба своите dual layer Blu-ray Disc recordable (write-once) медии со AccuCORE технологија. Овие дискови имаат капацитет од 50GB и претставуваат голем чекор напред во развивањето на BR форматот.

На еден ваков диск ќе може да се запише повеќе од 4 саати видео во HD квалитет со 24Mbps, со што им овозможува на корисниците да изрежаат повеќе видео материјал од било кога досега со сониевите BR режачо

Сониевата AccuCORE технологија е одново дизајнирана специјално за Blu-ray дисковите, и нејзини најголеми предности се заштита од гребење, сигурност на податоците за да се спречи корупција на записот, стабилен запис со кој се намалува изветеперувањето на дискот додека се врти и поголема издржливост на температурна разлика и влажност за да се спречи виткање на материјалот. Истотака сони најави дека подоцна годинава ќе пушти во продажба и DL BR RW диск истотака со 50GB капацитет.

Е сега цената во USA за комад е 48$, па ќе треба да помите доста време додека да можеме да си дозволиме да купуваме по 50 комада од пазарче

Ова кујзнае кога ќе дојде кај нас?! А кога ќе дојде па колку ќе кошта!?:nesvest:

Супер е, мислам стварно 50-ет гига на цеде да си ги имаш... :wink: Но ценава е висока. Како што рече Jane, сега е многу скапо, а кога ќе дојде кај нас ќе биде можеби и дупло. Плус, еве го купуваш цедево, а Blu-Ray читач?!

Blu-ray е стварно добра ствар 50 гига цд, пример оние луѓе кои поседуваат 40 гига хард диск цел хард диск на едно цд можат да го стават и уште бонус 10 гига ќе имаат. :) :)

Но кај нас луѓево уште се бафтарат со обични CD-иња, и дури сега им текнало да си стават DVD режачи, а да не правиме муабет за blu-ray, оваа технологија кај нас ќе стигне после година и пол до 2 години (може и претерав малце :) ).

Незнам каде читав Sony или некоја друга компанија незнам точно ќе развива CD-иња од по 500 гига бајти, но отом потом, нека пројде прво blu-ray-от.

Кај нас уште сеа може да почне да се користи ,има да се купи од продавница,незнам колку пари е,а за рекордерот ако не од тука може од Грчка.Додај ја цената на пар дискови и режачот и за тие пари ќе земеш најмалце 500ГБ усб/firewire ext. hard disk.
Али ај некој нека каже why on Earth би му требало двд со 50 ГБ? Ја знам мн. малце:
1.video editing
2.video editing
3.video editing
4.да се праи чатал.

И размилсувањето дека имам 40 гб хард и се ќе стаам на 1 двд е топ,али колку од нас реално имаа само 40гб? Мислам,само мојот мп3 е 60...

Хммм интересно... А знаевте ли дека PS3 (play station) чита блу-реј ?
значи игриве ке достигнат сосема ново ниво, (скоро) реална графика и што ти знам не...

Имав читано дека има Triple Layer (трослојно) блу-реј од TDK, ама ова имаше меморија од 45GB.
Интересно е што Sony имат 50 GB на Double layer, па се прашувам колку меморија ке фаќа Triple Layer Sony Blu-Ray Disk ? :)

Back
На врв Bottom