Sonata Arctica

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Абе сваќам јас што ви е муабетот, ама испаѓа вака дека цел power metal е гејска музика. Тоа за мене не е. Затоа викам прашање на вкус.
Не сфаќаш! Не е музиката гејска толку колку што луѓето со нивната појава ја прават да биде гејска очигледно.Општо,финските бендови ги бие лош глас (барем во таа смисла) Дури и ХИМ. Ама ок,песните им се добри на SA (барем добар дел).:pipi:

Не сфаќаш! Не е музиката гејска толку колку што луѓето со нивната појава ја прават да биде гејска очигледно.Општо,финските бендови ги бие лош глас (барем во таа смисла) Дури и ХИМ. Ама ок,песните им се добри на SA (барем добар дел).:pipi:

Епа сеа ок, појави ко појави, сите се ко избркани од дома.:pos2: Знам за финските бендови, но знам дека и од таму потекнува металот, и ако не беа тие сега ќе слушавме Цеца и компанија.:wink:

Епа сеа ок, појави ко појави, сите се ко избркани од дома.:pos2: Знам за финските бендови, но знам дека и од таму потекнува металот, и ако не беа тие сега ќе слушавме Цеца и компанија.:wink:
Абе,ако од кај нив потекнува металот,тоа не им дава право да бидат толку геј:pos2: А не станува збор најпосле само за нивниот изглед,туку и за нивното лигавење во песните.Мора да признаеш дека се лигават особено во некои песни...

По тиње муабет досега не сум прочитала. Од каде не ми е јасно заклучокот дека од финските бендови потекнува металот? Од ХИМ да не случајно?

По тиње муабет досега не сум прочитала. Од каде не ми е јасно заклучокот дека од финските бендови потекнува металот? Од ХИМ да не случајно?

Добро, во право си дека баш не се корените на метал музиката од Финска, јас не се изразив како што треба. Но таа е една од земјите каде што е најзастапена и се цени оваа музика (за разлика од нашиве простори).
А ако сакаш муабет за метал, има друга тема, тука е за Sonata Arctica.:smir:
И ние малку забегавме од тема, па ај едно освежување.
На 15 Мај гитаристот на Соната, Elias Viljanen, ќе учествува на Ultimate World Guitar Exhibition 2010, што ќе се одржи во Болоња, Италија. Повеќе инфо за овој настан може да дознаете тука.

Абе,ако од кај нив потекнува металот,тоа не им дава право да бидат толку геј:pos2: А не станува збор најпосле само за нивниот изглед,туку и за нивното лигавење во песните.Мора да признаеш дека се лигават особено во некои песни...
А оној што го носиш на аватар има право да биде толку геј ?

фасцинирана сум, момциве се закон....супер балади, симнувам капа на Replica, Full moon & Tallulah.

danke никола_пп :pipi:

А оној што го носиш на аватар има право да биде толку геј ?

Да!!!

--- надополнето ---

Ај ќе се разберите по ПП или на профил или во темата рок или во темата метал, не тука.:smir:
А ти Никола,не се прај многу курназ!

--- надополнето ---

фасцинирана сум, момциве се закон....супер балади, симнувам капа на Replica, Full moon & Tallulah.

danke никола_пп :pipi:

Преслушај неколку песни од Dream Theater и нема да бидеш толку фасцинирана.Ова особено важи за Full Moon (која според мене им е најдобра песна на дечкиве),но многу потсетува на некои од песните на Dream (што не е добро) :pipi:

Sonata Arctica имаат толку добар Power Metal, не личи да ја уништувате темата.

Ааааааа мај фејврит бенд :) Песни што секад ме опуштаат и што ме пренесуваат у некој друг свет...Некое посебно чувство што неможам да го опишам и секад коа зборам за нив забегавам така да да си прекинам :vozbud:
Многу се каам што не отидов коа беа у Србија али јебеш га...
Го обожавам Тони ѕвер најјачи :)

Јас прва песна што ја слушнав беше FullMoon, која и ден денес ми е една од омилените, заедно со Dana, Tallulah, Replica, Last drop falls, The misery, The end of this chapter, и како тргнав сите на крајот ми се омилени.:) Новиов допрва треба да го преслушувам

морав да се навратам пак на темава.исто првата песна што ја слушнав фулмун беше,и се заљубив и после сите овие што ги наброја и мн други хухуху.позз

Значи немогуче. Таман бев најблиску во мојов живот да ги гледам во живо за некој месец, Elias Viljanen (гитаристот) вчера си ја скрши десната рака, и сите настапи засега им се откажани. Fuck...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom