Violent Femme
I am as lovely as a dream in stone..
Одамна се мислам да направам некоја солена торта но незнам каква,која е највкусна и најубава ако пробал некој нека пише

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Барав добра рецепта и мене ми се јаде хахаханего дај не се мисли многу, многу и напрај една на брзина зошто мачкиве револуција ми кренаа на мене во стомаков![]()
Ќе биде не се секирајахх изгледа дека попрво ти ке јадеш блага пченица од мене отколку јас солена торта од тебе![]()
Баш ќе пробам..фала многуСолена торта со палачинки
Потребни состојки:
10 дебели палачинки
400 гр сирење
500 гр печурки
300 гр шунка
100 гр кашкавал
200 мл павлака
масло, црн пипер, сол, зачини
Испечете ги палачинките. Печурките потопете ги во вода да набабрат, потоа исцедете ги, исечкајте ги ситно и пропржете ги со малку масло. Зачинете ги со црн пипер и со зачини по желба, потоа помешајте ги печурките со сирењето и шунката. Со смесата филувајте ги палачинките кои ќе ги ставите во калап за печење, како кори за торта. Филувањето завршете го со павлака и пармезан. Тортата ставете ја во загреана рерна на 180 степени и печете 15 минути.
Место свежи, ја користам шампињони од тегла
Одозгора можеш после да се ставиш кечап, повкусно е така![]()
Пробано , и препорачувам. РАЈ е ова .Солена торта со палачинки
Потребни состојки:
10 дебели палачинки
400 гр сирење
500 гр печурки
300 гр шунка
100 гр кашкавал
200 мл павлака
масло, црн пипер, сол, зачини
Испечете ги палачинките. Печурките потопете ги во вода да набабрат, потоа исцедете ги, исечкајте ги ситно и пропржете ги со малку масло. Зачинете ги со црн пипер и со зачини по желба, потоа помешајте ги печурките со сирењето и шунката. Со смесата филувајте ги палачинките кои ќе ги ставите во калап за печење, како кори за торта. Филувањето завршете го со павлака и пармезан. Тортата ставете ја во загреана рерна на 180 степени и печете 15 минути.
Место свежи, ја користам шампињони од тегла
Одозгора можеш после да се ставиш кечап, повкусно е така![]()