Со вашата женска/дечко сте поради љубов или?

Член од
10 септември 2009
Мислења
142
Поени од реакции
14
Сигурно сте имале повеќе партнери, во кои сигурно не сте биле вљубени во сите. Секој на секого му вика те сакам, има раскинување па по 2 недели фаќање со други. Има луѓе кои нон стоп прават нешто со некого. Колку од вашите врски биле или се базирани на љубов. Не верувам дека може да бидете вљубени во секој нареден партенр. Според мене ретки се оние врски каде навистина има љубов. Дури чести се и случаите каде сакаш еден/а а си со друг. Кое е вашето искуство или мислење :smir:

Поради љубов нормално. Уствари грешка, во врска сме само за така да ми пишува на вејзбук. Сметам дека поради било каква друга причина да си во врска со некого, а да не го сакаш би било лицемерно. Да не коментирам па ако сакаш некој друг. Врските кои не се темелат на љубов брзо пропаѓаат.

ЉубоФ, или потреба да бидеш со некој/а личност?
На почетокот се раѓа некоја искра, а после некое време (времето е зависно од повеќе услови кои нема да ги именувам) љубовта исчезнува. За ова некој ќе ме демантира, посебно некоја напалена тинејџерка која на секој ѕид од собата има по неколку срценца.
Значи љубовта ја снемува, а тоа што ве одржува во врска е сексот и обостраното задоволство во текот на чинот.

На почетокот се раѓа некоја искра, а после некое време (времето е зависно од повеќе услови кои нема да ги именувам) љубовта исчезнува. За ова некој ќе ме демантира, посебно некоја напалена тинејџерка која на секој ѕид од собата има по неколку срценца.
Значи љубовта ја снемува, а тоа што ве одржува во врска е сексот и обостраното задоволство во текот на чинот.

Eпа неможе во сите случаи да е така..според мене има неколку фази..започнува со симпатија , па продолжува во свиѓање, па во љубов и на крај се се сведува на навика или зависност на еден од друг...како иначе ќе опстојат браковите од по 30 па и 50 години :tv:

Eпа неможе во сите случаи да е така..според мене има неколку фази..започнува со симпатија , па продолжува во свиѓање, па во љубов и на крај се се сведува на навика или зависност на еден од друг...како иначе ќе опстојат браковите од по 30 па и 50 години :tv:

Браковите од 30-50 години за мене не се љубов.. тие се заедно поради децата....зар би сакале некој 30-40 години? :pos2:

Поради љубов нормално. Уствари грешка, во врска сме само за така да ми пишува на вејзбук. Сметам дека поради било каква друга причина да си во врска со некого, а да не го сакаш би било лицемерно. Да не коментирам па ако сакаш некој друг. Врските кои не се темелат на љубов брзо пропаѓаат.

не си ме разбрала, мислев на тоа дали сите со кои си била во врска си ги сакала?

--- надополнето ---

Браковите од 30-50 години за мене не се љубов.. тие се заедно поради децата....зар би сакале некој 30-40 години? :pos2:

зошто да не? можеби ќе нема страст и луд секс но ако е вистинската личност за вас ќе има љубов, не може ништо да не ти значи таа личност :) нема да е сигурно како на почеток но не може скрос да згасне.

зошто да не? можеби ќе нема страст и луд секс но ако е вистинската личност за вас ќе има љубов, не може ништо да не ти значи таа личност :) нема да е сигурно како на почеток но не може скрос да згасне.

Yeah, Холивуд е интересно место, ама не морате да верувате на се` што ви даваат по телевизија. :nenene:

I don't know what we've got but it makes me feel so damn good when i'm with her. :back:

Од дека да знам дали е љубов, if u have never felt love how could you know if it's rly love when it comes!

Yeah, Холивуд е интересно место, ама не морате да верувате на се` што ви даваат по телевизија. :nenene:

хахаха абе не е така во сите случаи, може е така во еден од 100 ама мора да е можно :) не за џабе постојат исклучоци

И заради децата и навика.. пишав. љубовта по многу години поминува во навика

Со дечкото сум во врска затоа што имаме меѓусебна доверба и многу се сакаме:wub: :toe:

не си ме разбрала, мислев на тоа дали сите со кои си била во врска си ги сакала?

Насловот на темата ти е: Со вашата женска/дечко сте поради љубов или? и ја само се надовржав на него.
И нормално во врски кои траат 2 недели не е можно да се роди љубов, зашто времето е прекратко, единствено ако некој претходно не бил заљубен.:smir:

Многу ми е забавно кога човек што има 23-24 години вика дека не постои љубов која трае долги години, математиката не да не се слага, туку вришти. Уште позабавно ми е кога човек кој ќе рече дека верува во љубов се напаѓа од сите страни како да е скраја да е, ментално пореметен. Едноставно не може да ја види големата слика.
Како воопшто јас или било кој што не прешол ни 30 та година од животот може да зборува дека нешто преминува во навика. Ова од што ви кажувале? Или како што викате, пошто Холивуд е крив за емотивциве, крив е и за овие кои ја бодрат навиката.
Едно нешто нема никогаш да го сварам, солењето на памет за работи кои секој човек индивидуално ги одредува т.н верувања.
Веруваш во љубов на прв поглед, јас не-ама пријателче твоја работа си е тоа.
Верувам во љубов,некои не веруваат-моја работа...итн...

Јас не сум напалена тинејџерка па сепак ќе те демантирам :). Зависи каква психа си, некој се заљубува лесно ама му поминува до следната пролет а друг потешко па му трае подолго а може и толку да се цопнеш па да ти трае со години без шанси да престане ако не преземеш екстра контра-мерки (што нема потреба ако си среќно заљубен во врска), така да секој индивидуално реагира на магичната фомула на љубовта :).

Затоа ти не треба да генерализираш дека секоја љубов по извесно време ќе исчезне а јас дека нема, има и тоа и тоа во зависност и каков партнер ќе ти се падне. Тоа што ти го спомнуваш дека била љубов на почеток па прешла во навика, прашање и дали биле навистина еден за друг уште од старт туку се нашле као и повеќето парови од што немале подобар избор.

Ако го сретнеш животниот партнер и знаеш тоа е тоа што го бараш и двајцата вложувате во врската не гледам како може љубовта сама од себе да исчезне, барем мене досега никогаш такво нешто не ми се случило и верувам нема ни да се случи :).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom