Снаа Vs Свекрва

• Креатор на темата Креатор на темата Kallista
  • Време на започнување Време на започнување
Не може да биде камелеон и да менува бои како што ќе менува средини... ради тоа што нашите на времето биле безрбетници.. така да кажам.. си пателе и си плачеле со денови на перница. Тоа време заврши... ако имаш свое јас секој ќе те цени.. ако го немаш, сите ќе те газат како чергиче.
Абе имам една таква братучетка со свое јас,ама уште нее мажена а со годините веќе станува баба
--- надополнето: Dec 6, 2011 6:25 PM ---
Не сакам да се сменам. Баш заради тоа што го правам само тоа што сакам, никогаш во животот не се каам, ниту пак некој друг ми е крив за нешто.
Имав бивша на времето имаше исто мислење како тебе

Абе имам една таква братучетка со свое јас,ама уште нее мажена а со годините веќе станува баба

Подобро сама, отколку со некого, а несреќна :)

А ја знам еден куп девојки кои имаат свое јас и пак имаат среќен брак.... многу застарено ти е тоа размислување демек многу ако зборуваш ќе си останиш стара мома.. тоа од баба ми да го чујам нема да ме чуди.. али од млади луѓе... :confused:
Ти сакаш да земеш девојка која ќе биде слика без тон или сакаш да земеш нормална особа која што нема да ги крие своите чувства од тебе и ќе биде тоа што навистина е ?

Дали правиш разлика помеѓу човек со свое јас и терсене човек, секој човек сака човек со свое јас, а никој неќе терсене човек.
ПС: :pos::pos:Хахаха ха ах сега ми текна ти ме убедуваше дека парите ја правеле харизмата и дека колку повеќе примања имаш значи дека си похаризматичен

Дали правиш разлика помеѓу човек со свое јас и терсене човек, секој човек сака човек со свое јас, а никој неќе терсене човек.
ПС: :pos::pos:Хахаха ха ах сега ми текна ти ме убедуваше дека парите ја правеле харизмата и дека колку повеќе примања имаш значи дека си похаризматичен
А што правиме ако и давајцата имаат свое јас.Ќе заглават и етети инат магарешки....
И да знаеш дека е вистина

А што правиме ако и давајцата имаат свое јас.Ќе заглават и етети инат магарешки....
И да знаеш дека е вистина

Ти човек многу ги мешаш работите, и што е најтрагично човек не може да ти објасни, џабе ќе се трудам да ти објаснувам, а колку што знам женет си, и кај вас кој е човекот со свое јас, ти или жена ти?
Јас не би можел да бидам со некоја која нема свое јас, баш ќе ја оставам зашто нема свое јас.

И не пишувај пак дека парите ја правеле харизмата, ќе ти се смеат :pos:
--- надополнето: Dec 6, 2011 7:02 PM ---

Многу егоисти на форумот-)) Изјави од тип ке биде ја како сакам и готово во заедница не успеваат. Бракот покрај љубов подразбира и мноооогу компромиси, толеранција....и разбирање. Многу мажи често нензаат ни на која страна да застанат жената влече на една мајка му на друга и тука настануваат проблеми.
Нема потреба свекрвата да се гледа поинаку освен како мајката на вашиот маж. Можеби живеела поинаков живот, друго време.....може е наметлива и ке ви дели совети кога не ви требаат но мора да се најде сооднос со неа.
Свекрвата никогаш нема да ве сака како ќерка или па ја ке ја сакате како мајка ама мора да се има почит.

Викаат мит било тоа со снаата и свекрвата. Јас и ден денес се смеам на анегдотите шо ги кажува мојата соседка. Она млада невеста у осумдесетите, свекрвата заглавена у некој тежок матријахат ( btw како маќеа функционира свекрвата у фамилијава). И почнува соседката :

- Таква беше мојата свекрва многу мадафакерски расположена. Колку само вика ми се курчеше.Пооооооо...
Станува насабајле и ми се внесува целата в лице денеска ќе месиш пита. Ја вика ко некоја истрауматизирана студентка на која и побарал професорот у канцеларија или ќе ја бутни, со сукалото, пешкирот и иконата со молитви кон небото се туфкам да се погоди питата за " мама ". Почнувам да ја сукам, a типката (свекрвата) ми се сместува на креветот и у тој момент ми влетуваат уше две постари комшивки за да се комплетира жирито. Жири као да ги имаш Тони Михајловски, Кили и Џамбазов у едно али не беа толку кул туку овие бе дрски бапчорки ко надувани од лоша трава (ова последново си го додадов). Седнуваат трите на креветот и почнува бурлеската.
Потенки, потенки корите се курчи вика свекрва ми. Побргу невесто побргу, ти се лепи тестото. Де бре невесто не ја погоди туршијата, не ја погоди сармата и пита не знаеш да месиш? А оние двете ( ми иде да ги треснам со сукалото) "леле Персо шо таксират ми те снајде". Џабе убавина, џабе, треба све од почеток да ја учиш. Пусти Петре ( мажот на комшивката) ненајаден ќе си остане ( а Петре 150 кила).
Идам до кујната да припремам за печење на питата и слушам свекрва ми аген: " Видовте за шо ви зборев.Сега сигурно и ќе ја изгори. Кутра јас , вчера светлото у двор гореше цела ноќ око не склопив за да ја начекам ко ќе го изгасни ама неможе да се наспие, ццц"

И вика комшивката крајот на секој муабет на сите три им беше ццц. Три ц као револт кон сите снаи на свет. Питата у секој случај не се погодуваше али јас свакако идев у нареден круг: Наредниот круг креветот, жирито и баклава :DХоророт продолжуваше...

Сега комшиката е модерна жена, си ги кажува дешавките ко анегдоти од едно време а на свекрвата и се обраќа со бич (али у себе) и не ја перцепира повеќе.

За што најмногу се раѓаат конфликтите помеѓу снаите и свекрвите? Врз основа на добиените резултати, од OnePoll направиле листа на најлоши особини на свекрвите кои ги вадат снаите од такт.

Го кажуваат своето мислење за тоа како треба да се растат и воспитуваат децата.
Се однесуваат како секогаш да знаат што е најдобро.
Велат: „Во мое време, ние правевме...“
Ги критикуваат вашите способности како мајка.
Им даваат на децата премногу брза храна.
Се однесуваат како да знаат што сакаат и не сакаат децата.
Не слушаат.
Измислуваат дека го познаваат својот син подобро од вас.
Веднаш по влегувањето започнуваат да средуваат низ вашиот дом.
Се мешаат во вашите финансии.
Си земаат заслуга за добрите особини на својот син, бидејќи тој ги наследил од нив.
Го прашуваат својот син: „Дали се храниш добро? Ми изгледаш ослабен.“
Ви кажуваат: „Би можела да подослабиш малку.“
Инсистираат да зборувате на фиксен наместо на мобилен телефон.
Ви велат: „Мора да започнете да мислите на тоа да добијам внучиња, не се подмладувате.“
Бараат од вашиот партнер да чува тајни од вас.
Го критикуваат вашиот аутфит.
Одбиваат да ги слушаат вашите совети кога ви ги чуваат децата, бидејќи „веќе израснале свои деца“.
Ги критикуваат оброците кои ги служите, затоа што користите полуготови производи.
Ви купуваат освежувач за воздух кога престојуваат во вашиот дом.

Мисис Веселинова, како мислиш се меша во нашите фантазии?

Па најдобро е младите да си живеат одвоено од старите и нема да има конфликти помеѓу свекрвата и снаата. Инаку, конфликтите се јавуваат бидејќи младите имаат недоволно почит кон старите, а и старите го пикаат носот кај што не му е место. :D Затоа, секој посебно и само на гости ќе се истрпат некако. :P Јас така планирам. :P

а-ииии... браво цареви, сте ги префрлиле моите глупости.

ја не можам да сфатам зошто толку се контраат снаа и свекрва?? уште од времето така останало и така ќе биде секогаш. нормално дека мажот на еден начин ја сака мајка му, на друг начин жена му...не може да ги дели или разлика да прави, за секоја си има место во срцето.
значи жениве еднаш не се научија да уживаат во животов, те нешто се караат
:facepalm: снаа и свекрва, јатрви, золви....а зошто никогаш не се караат баџановци, братот на жената и зетот, дедо и зет....????
ЖЕНИ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom