Сметководство

• Креатор на темата Креатор на темата Ana Taskova
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 јуни 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
Здраво. Имам едно прашање за оние кои се на факултет сметководство и ревизија, па и секој кој знае. Моментално учам во средно економско училиште и имам дилема што да изберам. Сакам сметковоство и математика, но незнам дали ке ми помогне, т.с дали со сметководството ке најдам работа покасно?Дали ке се исплати тоа да продолжам? И ако продолжам што предмети на факулетет ке имам? Ве молам ако знаете нешто повеке да ме насочите =) Фала однапред.

Ана нејќам да ти кршам филм, али боље да избереш било што, бидејќи и ретко кој во нашава држава работи тоа што го учи. Иначе Сметководство и математика дефинитивно е добра комбинација, ако не се плашиш од математиката која многумина ја одбегнуваат. Ова е мое мислење. Среќно!

Inaku smetkovodstvo ima matematika ama za 6sto oddelenie. Matematika ima na prirodnite nauki poveke, dodeka vo ekonomija ima vo teoretskiot del (istrazuvanje itn), kako i vo finansii nesto. Sepak nema mnogu matematika vo ekonomskiot.

Ako ti odi matematika zapisise na nekoj od prirodnite nauki, em ke najdish rabota em ke nau4is nesto korisno za koe sto nema sekoj vtor diplooma..

So smetkovodstvo ke najdish nisko platena rabota i sto e najloso spored mene ke smetash 2+3 do krajot na zivotot....

Inaku jas sekogash bi preferiral finansii vo odnos na smetkovodstvo iako so smetkovodstvo polesno se stignuva do rabota.

Pak ova e samo li4no so mislam ne zna4it deka e taka bash so fakultetive...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom