Сместување во Диселдорф

• Креатор на темата Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување Време на започнување
B

Borg_Drone

Гостин
Прво однапред се извинувам во случај да сум отворил дупла тема, но ми треба помош.Имав некои пријатели кои требаше да ми помогнат да најдам сместување во Диселдорф но нешто испадна и не тргна работата како што треба, па сега треба самиот да си најдам сместување во Диселдорф за периодот од 02.08 до 30.08, и сега дали некој ќе може да ми предложи страна на која би можел да ја остварам оваа резервација?

Благодарам однапред

Prestoj vo Hotel ili sakas za toj mesec negde stan da iznajmis?

Прво однапред се извинувам во случај да сум отворил дупла тема, но ми треба помош.Имав некои пријатели кои требаше да ми помогнат да најдам сместување во Диселдорф но нешто испадна и не тргна работата како што треба, па сега треба самиот да си најдам сместување во Диселдорф за периодот од 02.08 до 30.08, и сега дали некој ќе може да ми предложи страна на која би можел да ја остварам оваа резервација?

Благодарам однапред

http://duesseldorf.homecompany.de/en/

Едино ова успеав да го најдам:
http://www.wg-gesucht.de/wg-zimmer-in-Duesseldorf-Oberbilk.4258719.html

Е сеа јес да е собава апла женска али битно да најдеш негде да преспиеш лол

Собата е достапна точно за тој период што го спомна, односно за цел Август само така да од тој аспект би требало супер да пасува оти во принцип ретко се наоѓа некој само на месец дена да изнајмува соба, и тоа баш за тој период ти кога си таму... Пиши им, јес да вака по интернет тешко иде доделување соби оти во принцип сакаат во живо да те запознаат и да ти ја покажат собата пред да се договорите, но претстави им се и објасни им дека едноставно ја посетуваш Германија за месец дена и мора да обезбедиш сместување однапред, но неможеш да си дозволиш во хотел за толкав период, и дека би бил многу благодарен доколку ти овозможат да живееш таму итн па ќе видиме.. Финтата е што на вакви понуди за само месец дена сместување тешко дека ќе имаат многу барања (во принцип сите бараат перманентно сместување) така да ако си им едини кандидат сигурно ќе те земат оти иначе им пропаѓаат пари ако им остане собата празна, али неможам да ти гарантирам оти во принцип не е лесно наоѓање стан тука (особено не вака ако си обвзан со точни датуми).

И генерално следниве месец дена проврувај на страната да не ќе излезе нов оглас, таму уствари има многу огласи ама ти треба конкретно само за привремено сместување и точно само за август, така да моментално само ова е конкретно понуда за таа ситуација...

^
Wg-gesucht e dobra strana moze i za mesec da se najde nesto, ili pa so cimer. Pretezno e koristena od studenti a vo toa vreme nema predavajna, taka da moze da se najde.

http://www.wg-gesucht.de/

Prestoj vo Hotel ili sakas za toj mesec negde stan da iznajmis?

Она што ми треба е обично собиче, не ми треба ниту стан ниту апартман, значи најобична соба со кревет и со бања.Тоа ми треба, зошто таму почнувам со предавања и глупости од четврти август, и морам да останам до дваесет и деветти, но во секој случај би сакал да резервирам од втори зошто сепак, треба да се запознаам со градот, да видам со кое превозно средство можам да стигнам на универзитетот таму и слично.Може и престој во хостел или слично, не знам, ова е нова територија за мене, досега не сум бил во Германија и немам баш некое големо искуство со овие работи.[DOUBLEPOST=1400746153][/DOUBLEPOST]Да додадам:

Проблемот е решен, ви благодарам на помоштта.Во случај да има некакви измени или пак да имам дополнителни прашања ќе ви се обратам повторно.Поздрав до сите.[DOUBLEPOST=1400746251][/DOUBLEPOST]

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom