Слушнете го новиот француски турбо фолк хит

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам за вас ама јас си ја засакав песната и сега ќе малтретирам роднини, пријатели, цимерки, колеги, колешки со неа, all day all night! :icon_lol:

Незнам за вас ама јас си ја засакав песната и сега ќе малтретирам роднини, пријатели, цимерки, колеги, колешки со неа, all day all night! :icon_lol:

Нормално дека ќе ја засакаш. Уметност си е уметност. На било кој јазик квалитетна музика звучи моќно. Чак и на ѓутуре вранцуски.

• Ми се допаѓа
Reactions: `V`
Госпожава, ( читај, певаљка ) успеа да го спои неспојливото, таа направи турбо фолк песна на француски...

Некои од коментарите на истово видео на YouTube...

Smak sveta sada ne deluje toliko strašno.
loshmmee

Opet ce nas bombardovati!
Lackyserbia

od ovakvih je hitler sapune pravio :(
cox742

Мене песнава многу ми праи ќеиф, посебно оти сум фан на готик метал и поддржувач на здраворазумскиот(if such exists) феминизам.
Во готик музиката има непишано правило дека ефектот на песната и атмосферата се доловува кога има два вокали, еден нежен и мек(женскиот) и еден груб и брутален(машкиот, duuh). Beauty and the Beast. Во турбо шансонава нејзиното височество Жената ја има улогата на The Beast, со суров, импозантен и одвај разбирлив(ала growl) вокал. Таа оди и чекор подалеку, така што нејзиниот сегмент во песната е неразбирлив дури и ако читаш lyrics, што ја става на исто рамниште со бендови како Gorgoroth, Screaming Clit или Cock and Ball Torture. А тоа кажува многу.
Песнава е еволуција. You can boo all you want. И Одисеја во вселената била исвиркана на нејзиното прво прикажување во кино.

Малце оф топик, али не превише. Маја Маријана пее на досега неидентификуван јазик. За разлика од Индира, оваа турбо фолк дива изговара јасно и разбирливо. Једино што јазикот е бариера.
Можда е репост, али е поучно да се слушне. Бугарската уметница Валентина Хасан е убделиво најјака во оваа категорија со својата изведба на „Кен ли“ (тулибудибудаучу).

Ајде оваа б`лгаркава не ме чуди, ама оваа Маја Маријана од авион се гледа дека за да заврши 4-то оделение морала да ја продаде кравата.
Јазиков на кој пее спаѓа во групата на англиско- француско - руско - германско говорно подрачје со примеси на мадагаскарско - замбиски акцент :coffee:

Ајде оваа б`лгаркава не ме чуди, ама оваа Маја Маријана од авион се гледа дека за да заврши 4-то оделение морала да ја продаде кравата.
Јазиков на кој пее спаѓа во групата на англиско- француско - руско - германско говорно подрачје со примеси на мадагаскарско - замбиски акцент :coffee:
Тешки се одлуките во ваква тесна конкуренција: Индира, Маја, Вале... Се работи за врвни интерпретации. Сепак има битни разлики: Маја Маријана има пеглана коса и се дружи со Тијана. Вале Хасан пак има харизма и интерпретаторска имагинација која на англискиот му дава неповторлив шмек. А Индира е ориентирана на франкофонскиот пазар. Мое мислење.

Прв пат ја слушам О Марија, О Марија, ама се утепав од смеење на коментариве под песнава. Балканец ако не те насмее, нема кој. :pos:

Umrecu od sramote ako neko zazna da sam ovo slusao:pos:

Ауу...рекорд е ова бе :D
1,919 likes, 20,093 dislikes

OMFG.... видеово има скоро 2 милиони гледаност...
п.с
1,919 likes, 20,095 dislikes

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom