Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
А ти ќе гарантираш ли дека таа трета опција нема да стане иато што е сега сдсдпне?
Ќе гарантираш ли дека нема Сорос и Американците нема да стојат зад нив?
Не пријателе. Но веќе е време за промена, макар и мала. Да видиме што ќе сработат нови деца. Не можиме да мислиме што би било со третата опција ако би дошле во парламент. Не губиме ништо, можи само да добиеме.

Да де, шпекулации од парамедиуми биле тоа, а истите тие парамедиуми кажуваат дека тој ги плаќал, им давал информации и ги молел да ги објавуваат шпекулациите. :D

Овој Марјан е сопственикот на Dokaz.mk, кој, на времето, заедно со Народен Глас, Либертас, Фокус, Центар.мк, Нова ТВ, А1он, ЦивилМедиа и останати партиски мегафони, ги ширеа шпекулациите.

2vnwlK9.png
Марјан е екс вмровец, внатрепартиски рогоносец, кој реши да стане паланечки превртач. Што се имал со Зоки, тој си знае. Ретардињо од Прилеп е почесен член на форумов. И немам никаков проблем со таквите. Ако некој избере да им верува на такви ликови, си заслужува се што му се случува.

Што трипате бре, кој прифатил дека Трајко е убиец?
Како бе секогаш успеваш да се изглупираш вака со глуми улетувања а никаде не си ни прозван ни ништо?

Народот бе прифати, комуњарите во главно сите до еден, почнувајќи од тие околу мене, па и на форумот се правеше тој муабет пред неколку години.Ама тука не ги изоставам општо и неопределените, оние кои редовно си гласаат на избори и на прашањето што очекувате одговараат со па да биде подобро.Народот овде сака да верува во некој измислици, бајки,приказни а само чистата вистина која е повеќе од јасна ја негира.

И дај молим те не ми улетувај со вакви коментари, не ме ни цитирај подобро.Има некој мислења кај тебе кој ги почитувам и ги подржувам со позитивна реакција ама овие дебеилни улетувања не ги практикувај повеќе, еве да бидам по учтив и те замолувам.

Како бе секогаш успеваш да се изглупираш вака со глуми улетувања а никаде не си ни прозван ни ништо?

Народот бе прифати, комуњарите во главно сите до еден, почнувајќи од тие околу мене, па и на форумот се правеше тој муабет пред неколку години.Ама тука не ги изоставам општо и неопределените, оние кои редовно си гласаат на избори и на прашањето што очекувате одговараат со па да биде подобро.Народот овде сака да верува во некој измислици, бајки,приказни а само чистата вистина која е повеќе од јасна ја негира.

И дај молим те не ми улетувај со вакви коментари, не ме ни цитирај подобро.Има некој мислења кај тебе кој ги почитувам и ги подржувам со позитивна реакција ама овие дебеилни улетувања не ги практикувај повеќе, еве да бидам по учтив и те замолувам.
Што тропаш бре, теоријата за Трајко беше подржана од два-тројца вкупно. На форумов, толку.

Фронтлајн онлајн медиумот (тоа горе за 2 иљадарките) инаку е новиот Народен Глас. Никнуваат од сите страни, сега мора да се влијае.

Што тропаш бре, теоријата за Трајко беше подржана од два-тројца вкупно. На форумов, толку.
Не тропам јас ништо таа теорија беше подржана од многумина не само на форумот туку општо од целокупното население.Дај бе не ме заебавај бе па цело население се пали сеуште на Васко Ефтов и емисијата му е најгледана а сервира глупости и измислици.

Od Puno teorijata tolku, nema teorija , nema svoe mislenje ama bitno albancite vo osnova se nevini ugneteni miroljubivi ljuge koi pokaj se se i obespraveni od site.
Daj da ja procitame tvojata teorija. Ete teorijata za Trajko i kjerkamu ne ti e po kef. Ok . Tvojata verzija za nastanot bi bila sto? Koj se ubijcite, koj se naracatelite i zosto?

Od Puno teorijata tolku, nema teorija , nema svoe mislenje ama bitno albancite vo osnova se nevini ugneteni miroljubivi ljuge koi pokaj se se i obespraveni od site.
Daj da ja procitame tvojata teorija. Ete teorijata za Trajko i kjerkamu ne ti e po kef. Ok . Tvojata verzija za nastanot bi bila sto? Koj se ubijcite, koj se naracatelite i zosto?
Па до сега ама баш ништо друго не сум тврдел освен тоа дека овие се убијците.
Мислам дека сум во право.

И Левица кога ќе влезе во некоја владина или локална коалиција, ќе добие дел од колач, и ќе вработи 5-6000 членови, без проблем ќе може да собира 1000 потписи. Не мислам дека Левица е нешто посебно организирана партија, ниту имам високо мислење за нивниот капацитет да владеат во некоја хипотетичка ситуација, ама во случајов “проблемот“ што го имаат нема врска со организација.
I taka sam od nigde nikade si objasni zosto VMRO go pregazija na lokalni kako sleper zaba posle gubenjeto na centralnata vlast. Tie sto gi vrabotivte koga vidoja kolku e satot vi go svrtija grbot. I taka od bez problem da soberite neznam kolku glasaci sto ke ve izglasaat na lokalni dobivte kur podebel , ednostavno ljugeto nemaa nikakva korist da si ja stavat glavata vo torba za vas, posebno onie sto vekje dobija resenie ili se nafatiraja. Ebati takvata lojalnost sto se kupuva so vrabotuvanje i drugi beneficii. Sekogas nekoj drug moze i ponuduva povekje ama gledam slabo lekcijata.
A vo slucajot za levica ili bilo koja druga mala ili novoformirana partija, ako ne e sposobna bez da plati da soberi 1000 potpisi podobro i da ne postoi kako takva. Od start im e trula rabotata.

Фронтлајн онлајн медиумот (тоа горе за 2 иљадарките) инаку е новиот Народен Глас. Никнуваат од сите страни, сега мора да се влијае.
Инаку на Фронтлајн главен уредник е Џабир Дерала. Гледам и на Цивил се појавуваат истите луѓе. Неверојатно е со дупливе портали, штанцање на велико. Ама ќе си завршат работа сега пред избори таман.

Па до сега ама баш ништо друго не сум тврдел освен тоа дека овие се убијците.
Мислам дека сум во право.
Ne bi rekol bas deka e taka kako sto tvrdis. No ajde da recime vo interes na diskusijata deka si vo pravo i deka nikogas nisto ne si tvrdel,ete ne mora da tvrdis tuku onaka spodeli sto ti se mota niz glavata. Ubijcite manje vise bitni, izvrsiteli. Spored tebe koj e povodot, koj e organizatorot. Od koja kujna e zgotveno i so kakva cel? Nemoj da recis deka nemas nekoja teorija.

Ne bi rekol bas deka e taka kako sto tvrdis. No ajde da recime vo interes na diskusijata deka si vo pravo i deka nikogas nisto ne si tvrdel,ete ne mora da tvrdis tuku onaka spodeli sto ti se mota niz glavata. Ubijcite manje vise bitni, izvrsiteli. Spored tebe koj e povodot, koj e organizatorot. Od koja kujna e zgotveno i so kakva cel? Nemoj da recis deka nemas nekoja teorija.
Па, можеш Јамајка да го прочиташ, неколку поста погоре, во оваа, или темата за убиството. Тоа е отприлика. Дали (и зошто) имале соучесници во некои ешалони од власта или нешто слично, не знам. Можно е.

Па, можеш Јамајка да го прочиташ, неколку поста погоре, во оваа, или темата за убиството. Тоа е отприлика. Дали (и зошто) имале соучесници во некои ешалони од власта или нешто слично, не знам. Можно е.
Ostaj go ti Jamajka i negovite teorii. Tvojata licno sakam da ja procitam. Taka vo kratki crti.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom