Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Луди - не луди, од кур не им слеговте за да излезат да гласаат. Покуртонска власт немало.
Луд лидер, луди приврзаници.
kako be ja iskinal, mu vika na 30ti ke vidime, ovoj i vika e gledas, na isto sme, uste se mava u grudi sto e na isto so voditelka, novinarka, po sto ovaa mu rece abe decko, ja ne sum lider na partija i opozicija.
A ovoj i vika, na isto sme ...
kako be ja iskinal, samiot se iskina so denesnovo gostuvanje, samo potvrdi deka nema apsolutno nikakov kapacitet da bide lider na bilo kakva politicka partija, a on momentalno e lider na najgolemata opoziciska partija.
И?Луди - не луди, од кур не им слеговте за да излезат да гласаат. Покуртонска власт немало.
druze, ako mislis deka denes micko iskinal na intervjuto, nema sto poveke da diskutirame, deckoto samo si odraboti za toa za koe e i donesen, so vakov odnos na micko i opozicijata, sds ke vladeat dolgo vreme, ova denes sto go vidov za mene bese edno od najlosite izlaganja na eden politicar na tv, a imalo mal milion blamovi.Ја искина бидеки се плаши да каже дека ке излезе да гласа (ЗА ) , зошто ке биде плукана од Македонскиот народ како п*ичка предавничка .Како констатира глупевска дека ниту една ши*птарска партија немало да сака да направи коалиција со Вмро ? Скока од една тема на друга од што се губи со прашањата .
Со ова прашањава што демек НЕКОИ си прашува се смешки.
Не зборам јас за Мицкоски, Александар и останато друштво. Тие се сите за по Вардар, ама тоа е друг муабет.И?
Што ако не им слегоа од кур?
Како тоа ги тангира нив?
Можат да им кажат отворено - кој ве ебе бојкотираме.
Али не кажуваат.
druze, ako mislis deka denes micko iskinal na intervjuto, nema sto poveke da diskutirame, deckoto samo si odraboti za toa za koe e i donesen, so vakov odnos na micko i opozicijata, sds ke vladeat dolgo vreme, ova denes sto go vidov za mene bese edno od najlosite izlaganja na eden politicar na tv, a imalo mal milion blamovi.
se obruka komunjarskata pacavra, 100 pati kako papagal istoto go prasa. od svemirot se gleda nakade i e natrteno gazeto. toa e, si znaat so gi ceka na referendumot.druze, ako mislis deka denes micko iskinal na intervjuto, nema sto poveke da diskutirame, deckoto samo si odraboti za toa za koe e i donesen, so vakov odnos na micko i opozicijata, sds ke vladeat dolgo vreme, ova denes sto go vidov za mene bese edno od najlosite izlaganja na eden politicar na tv, a imalo mal milion blamovi.
Ова не беше интервју туку муабет:druze, ako mislis deka denes micko iskinal na intervjuto, nema sto poveke da diskutirame, deckoto samo si odraboti za toa za koe e i donesen, so vakov odnos na micko i opozicijata, sds ke vladeat dolgo vreme, ova denes sto go vidov za mene bese edno od najlosite izlaganja na eden politicar na tv, a imalo mal milion blamovi.
магазин.мк дојде до предлог текстот на новата Преамбула на новиот Устав на Република Северна Македонија во која се потврдува сомнежот дека се негира постоењето на Македонската нација во историскиот континуитет.
Според текстот од новата Преамбула, која веќе има одобрение за имплементирање и кај Грција но и од Владата на СДСМ и ДУИ, се брише во целост историскиот осврт на Македонската борба за независна и самостојна држава, како и државотворните, фундаментални одлуки на АСНОМ.
Во новата Преамбула на Република Северна Македонија, државата ја сочинуваат Македонскиот и Албанскиот народ како рамноправни, а се брише и сувереноста додека се додава концептот на граѓанска и демократска држава.
Имено досегашниот текст “во согласност со … одлуките на АСНОМ” би се сменил и би гласел “во согласност со антифашистичката Народно-ослободителна борба”, со што за прв пат државно-правните одлуки на АСНОМ, кои се темел на македонската држава, ќе бидат изоставени.
Со ваквата измена се поништува уставно-правниот континуитет на Република Македонија и се влегува во период на една новосоздадена држава Република Северна Македонија, која има некаква традиција, борби, движења и историски настани, но нема свој правно-државен континуитет на кој може да се повика.
Овој грчки предлог за бришењее на АСНОМ од преамбулата на Уставот бил прифатен од страна на премиерот Заев и министерот Димитров, по силно инсистирање на грчката страна, која пак останала доследна на своите барања од 1993 година.
Имено, доколку внимателно се следи грчката дипломатија ќе се забележи дека во Јануари 1993 година тогашниот грчки министер за надворешни работи Папаконстантину упатува писмо до генералниот секретар на ООН во кое бара да се одбие барањето на Република Македонија за прием во ООН, бидејќи се работи за држава која е основана со одлуките на АСНОМ, а кои одлуки грчката држава во континуитет ги оспорува и негира.
Како и да е, доколку од преамбулата се избришат одлуките на АСНОМ, тоа ќе биде најсилниот антимакедонски удар кој од втората светска војна наваму и бил зададен на Република Македонија, а особено што таквиот потег директно ги разнишува уставно-праљвните темели на државата Република Македонија како правен субјект.