Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе овај договоров со грциве епрен демократски бил.Замисли низ дома ќе можело да се осеќаме како Македонци,ама само низ дома.:eek:Шом излезиме надвор од државава ќе мора да се изјаснуваме како Северџани.Еххх таа чудесна евроатланска либерална демократија!

Абе овај договоров со грциве епрен демократски бил.Замисли низ дома ќе можело да се осеќаме како Македонци,ама само низ дома.:eek:Шом излезиме надвор од државава ќе мора да се изјаснуваме како Северџани.Еххх таа чудесна евроатланска либерална демократија!
Министерот за економија на грците бил задоволен со договорот бидејќи на нашите производи ќе пишувало "made in nm, a нивните од тој дел што уште го управуваат под " турско ропство " made in macedonia" (џубриња).

Последно уредено:
Вака координирано кога напаѓате сте најсмешни,не знаете каде терате.Прво еден цитира му се собрале албанци во Сарај па го спомнал Грујо и го пуштиле,не му текнало да го спомне Мијалков и вечера ќе добиел.

Дадов споредба во времето на Грујо и денес.Косово во 2013 ако не се лажам ги покачи царините за увоз на брашно од МК и следуваше инстант одговор со спуштање на рампите на границата.Тогаш косоварите се повлекоа.Денес ни покачуваат царина за увоз на зеленчук а Димитров отиде и се врати како покакан.
Заев пушта од затвор терористи и се слика со нив, деца ни колат а никој не одговара и шлаг на се јавно ги обвинуваат децата дека не биле добро воспитани па затоа биле напаѓани.Барем во грујово време ги затвараа и ги осудуваа а не како денес да понижуваат полицајка јавно да потврди дека се тепала со пајак иако добила ќутек пред пеесетина сведоци.
Грујо со оружје ги решаваше проблемот со терористите додека Заев ги вработува во државна администрација.
Има разлика не се труди џабе да се убедуваме.
Mene mi e najsmesno sto me lajkas koga go seram Zaev i sdsm a koga ke pisam nesto protiv Gruki ili vmro, gi branis kako vo Game or Thrones da si i togas avtomatski sum za sdsm. I toa imam primeteno ne samo jas na site taka im pravis i posle se lutis koga ke ti recat deka si kako na taster. Nema lutenje, zatoa nikoj ne ti veruva deka si neutralen. ;)

3.Вработен на паркинг или служител во основно за 250 евра без решение би ги продал сите од дома само да не ја изгуби работата.[DOUBLEPOST=1532286764][/DOUBLEPOST]
Не ти треба инфо не се ова Македонци им бодат деца они ќутат а грчите пари земаат од овие и пак им ги ебат колите.Да има некој ваков случај кај нас на грк да му скршат кола фиромјанците и граџаните не ме чуди и протест да направат.

Кршат и нашиве на грци, само многу е глупо, затоа што идат да пазарат тука и пари оставаат.
Исто како што грчки глупаци ги кршат колите на македонците, а таму одат пари оставаат.

Јебига ...

Mene mi e najsmesno sto me lajkas koga go seram Zaev i sdsm a koga ke pisam nesto protiv Gruki ili vmro, gi branis kako vo Game or Thrones da si i togas avtomatski sum za sdsm. I toa imam primeteno ne samo jas na site taka im pravis i posle se lutis koga ke ti recat deka si kako na taster. Nema lutenje, zatoa nikoj ne ti veruva deka si neutralen. ;)

Нема неутрални, тоа е мачкње очи.Секој има свој став и зошто стои зад тоа (кога оди да гласа).
Разбирам има разни политички стратегии но неможам да разберам да е некој ко амди бајрам.

Нема неутрални, тоа е мачкње очи.Секој има свој став и зошто стои зад тоа (кога оди да гласа).
Разбирам има разни политички стратегии но неможам да разберам да е некој ко амди бајрам.
I jas sfakam nekoj da ima simpatii ama u pm, ne si rob bukvalno se da ti se dopaga, ke krenes glas za nesto. I vo Belgija da sme, pak ke ima nesto sto ke ti zasmeta za 4 godini.

Се согласувам, почитувам секаков став и мислење.И мене ме нервира што нема куќа а да нема репнато барем 1 од извршител, драконска казна во сообраќај и сл(вмро ги донесе).Но неможам да кажам дека сдсм сега почна да тера политика за народот и во негова полза.Сакам да кажам кој и да е и за која и да е партија се плашат да си кажат свој став и се глуми неутралност а одат да гласаат.Не треба со страв да се збори за мијалков или заев ....

Останаа уште два-тројца на форумов со истиот модус операнди и истиот речник: гвујо, сендвич итн. Е сеа не ми е јасно:
1. Дали се тоа стари модели со ограничени ресурси и мал капацитет па од штабот повеќе не добиваат апдејти и работат на стар софтвер, или
2. Толку им фаќа лејката и што и да направиш нема фајде.
Ако има некој овде со поголеми познавања од психо-патологијата би сакал да се произнесе.
Нема лек.

Се согласувам, почитувам секаков став и мислење.И мене ме нервира што нема куќа а да нема репнато барем 1 од извршител, драконска казна во сообраќај и сл(вмро ги донесе).Но неможам да кажам дека сдсм сега почна да тера политика за народот и во негова полза.Сакам да кажам кој и да е и за која и да е партија се плашат да си кажат свој став и се глуми неутралност а одат да гласаат.Не треба со страв да се збори за мијалков или заев ....

Извршителите ги донесоа плавите жолтици додека беа на власт од 2002 до 2006 година, а подоцна пвеводбениците од 2006 до 2017 година им дадоа уште поголеми права и овластувања за да можат да ги ограбуваат граѓаните без речиси никакви ограничувања, почнувајќи со укинувањето на условот да постои судска пресуда за да може извршителот да конфискува туѓ имот, кој пвеводбениците го заменија со услов да постои само потврда од нотар за присилно наплаќање на долг.

Ете тие што ти лајкнале тоа сте таа екипа.Нема везе.Сум ти лајкнал некој пост зошто сум сметал дека е на место.Не се лутам него ме нервираат ликови кои претходно не правеа мрднати иако тикваров од Муртино јавно кажуваше какви намери има.Сега истиве ликови глумат лудило и се прават изненадени од постапките на Заев па испаднаа поголеми плукачи и од вмровциве.
За Грујо сум коментирал милјон пати нормално повеќето негативни коментари.Ме заболе дали некој ми верува или не.Меѓутоа ќе повторам Заев и СДС уште пред година ипол ги надмина глупостите на ВМРО на кои им требаа 11г да ги направат.Затоа моментално ме интересира само СДС ни Грујо,ни ВМРО ни Мицко само куртонот Заев и СДС.

Ете тие што ти лајкнале тоа сте таа екипа.Нема везе.Сум ти лајкнал некој пост зошто сум сметал дека е на место.Не се лутам него ме нервираат ликови кои претходно не правеа мрднати иако тикваров од Муртино јавно кажуваше какви намери има.Сега истиве ликови глумат лудило и се прават изненадени од постапките на Заев па испаднаа поголеми плукачи и од вмровциве.
За Грујо сум коментирал милјон пати нормално повеќето негативни коментари.Ме заболе дали некој ми верува или не.Меѓутоа ќе повторам Заев и СДС уште пред година ипол ги надмина глупостите на ВМРО на кои им требаа 11г да ги направат.Затоа моментално ме интересира само СДС ни Грујо,ни ВМРО ни Мицко само куртонот Заев и СДС.
И повторно не успеа напишеш критика за вмро. Срце не ти дава нешто лошо да напишеш за вмро, не пак за љубеникот Грујо.

Сендвич луѓето не разбираат дека после 11 години поминати во анусот на Гвујо смрдат, и дека немаат право да се пожалат на ништо. Не се свесни колку бедно изгледаат кога се жалат на судски неправди, на корупција, на било што. После 11 години поминати во смрдеа можат само да го засмрдат воздухот, ништо друго.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom