Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Не само заради нив мене кур ме боли за Македонија и да го сменат името може само подобро да е да влеземе во Еу.
Полошо неможе да биде.
Што ке ти смени на тебе дали Македонија или Нова Македонија или како и да е.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Имам еден познаник има исто размислување како тебе, живее од Социјална Помош и други додатоци, нема никакви амбиции во животот освен викенд пијанење и таму ќе остане на дното, не се цени ни себеси ни другите.

Тоа дека некој праќал пари дома или облекол маица со сонцето од Кутлеш, закачил Македонско знаме, мантра името не го даваме не значи дека треба да одлучува за тоа што и како ќе се случува со мајка Македонија.
Не, туку дека уставот и законот му дозволува...[DOUBLEPOST=1520193622][/DOUBLEPOST]
Значи од инајт на пензионерите во Сиднеј сакаш да го сменат името? Ох Боже до каде е стигната работата.
Не е до таму до кај што мислиш, бетер е....

Имам еден познаник има исто размислување како тебе, живее од Социјална Помош и други додатоци, нема никакви амбиции во животот освен викенд пијанење и таму ќе остане на дното, не се цени ни себеси ни другите.
Јас сум размислувал како може еден на социјална помош што наклепал тон деца и е товар на буџетот и еден што ќе плаќа 18% персоналец да имаа исто гласови. Исто комуњарите се бунат за дијаспорци дека не плаќаат данок во МК ако се доследни а не се туку се крајно лицемерни нека воведат пропорционални гласови со денари колку платил данок. Еве еден проблем со Демократијава наша насушна.[DOUBLEPOST=1520193904][/DOUBLEPOST]Сократ и Платон разговарале и му рекол Сократ на Платон „Ги гледаш оние 3 овчари? Е тие може да не надгласаат“ и после Демократија ја бивало.

Ок отров, ај гонисе сеа
Nemoj be taka Rubinco, so takov recnik, takvi zborovi. Ne deka mene nesto posebno mi preci ama moderatorot moze toa poinaku da si go protolkuva kako na primer deka tvojata poraka e agresivna , navredliva i zakanuvacka , a site znaeme deka toj ima kratok fitilj za takvi raboti. Jas onaka drugarski da ti kazam pa ti kako sakas.

Ostreljancite се исти како бивша девојка;ем не сака да ти се смири, ем не ти дава да си најдеш друга.

Па уште и 40 пратеници да им се даделе, бре бре бре.....Питер и Џованка сигурно ќе можат рационална одлука да донесат за политичката ситуација овде, за разлика од нас кои живееме тука. Побогу, јас кој сум постојан жител овде, не гласав на изборите пошто не бев неколку месеци тука (на мочани 700 километри), а требало да гласаат трета/четврта генерација прекуокеанци кои ни јазикот не го знаат како што треба, но името не го даваат.

- ergo штом исто мислат за името и он гарант исто е на социјална помош, без амбиции и не се цени себеси.

Ostreljancite се исти како бивша девојка;ем не сака да ти се смири, ем не ти дава да си најдеш друга.

Па уште и 40 пратеници да им се даделе, бре бре бре.....Питер и Џованка сигурно ќе можат рационална одлука да донесат за политичката ситуација овде, за разлика од нас кои живееме тука. Побогу, јас кој сум постојан жител овде, не гласав на изборите пошто не бев неколку месеци тука (на мочани 700 километри), а требало да гласаат трета/четврта генерација прекуокеанци кои ни јазикот не го знаат како што треба, но името не го даваат.
А ти за 30.000 денари „поткуп“ од Заев да одлучуваш дали некој ќе биде Македонец или НовоМакедонец, кој ти дал право? Сакаш Демократија еве ти Демократија!

Од друга страна па на Заев повеќе му гори под нозете. Мислам дека лековерно се впушти во преговорите и касно му светна во каква игра навлезе т.е. како го насанкаа. Тоа најверојатно беше кога Коѕијас почна со изјави дека се преговара за се, дека е потребно да се менува устав и слично.

Се согласувам дека кај Сдсм е брич и нема ниту еден адут освен тоа ако успее да ја внесе Македонија во НАТО и да почне преговори со ЕУ. Немањето на ништо друго да се понуди само го зголемува притисокот кон Заев да мора да дојде до некаков договор со Грција.
Дај бе малку освести се, Заев влегол лековерно во преговорите... СДСМ е партија што опстојува 27 години на врвот на политичката сцена во Македонија... не е од вчера... Заев и тие околу него многу добро знаат во што се впуштиле, поготово сега кога оваа шаријада беше меѓу другото и поради влез во НАТО во мугрите на една нова студена војна....

Седи ти, незнаеш што му рекол Сократ на Платон...

Штом постојат снимки а не се објавуваат јавно сигурно пајакот ја истепал.

МВР: Нема законска можност да ги објавимe снимките од случајот со полицајката

Тоа дека некој праќал пари дома или облекол маица со сонцето од Кутлеш, закачил Македонско знаме, мантра името не го даваме не значи дека треба да одлучува за тоа што и како ќе се случува со мајка Македонија.
Ете уствари како што прочитав, и не се заинтересирани за гласање многу, па така не одлучуваат за тебе, само се загрижени... Во што е тогаш лицемерието ??!?

Седи ти, незнаеш што му рекол Сократ на Платон...
Епа кога државата дава стипенди и бесплатно образовани за глупости...што ни останува и ние набањатите да ја цитираме Република на Платон, нали ќе станеме граѓани со 30.000 денари плата и роаминг па на аеродром како и да се вика ќе разговараме на античко Грчки со туристи од југот за стоицизам и материјализам за добре дојде во републикава како и да ја крастат комшиите.

Агим и Шпатим од Швицарска ти носат ли рационални одлуки за ситуацијата овдека?Абе не постои друг народ кој си ја мрази својата дијаспора толку жестоко!

Епа кога државата дава стипенди и бесплатно образовани за глупости...што ни останува и ние набањатите да ја цитираме Република на Платон, нали ќе станеме граѓани со 30.000 денари плата и роаминг па на аеродром како и да се вика ќе разговараме на античко Грчки со туристи од југот за стоицизам и материјализам за добре дојде во републикава како и да ја крастат комшиите.

Еиии и стоицизам спомунува :pos:
Подобар беше кога зборуваше за 30-40 пратеника, не се брукај.

Нека организираат еден протест во понеделник или среда на пример, на најпрометните улици во Мелбурн или Сиднеј :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom