Klin
Колце
- Член од
- 6 јануари 2014
- Мислења
- 4.411
- Поени од реакции
- 7.871
Jas samo konstatirav, ni na kraj na pamet ne mi pagja da spasuvam nesto. Koj si posra toj neka si lizi.
Се почна со корупцијата, пошто велиш секаде има корупција, шо е точно, има секаде и прислушување.
Без корупцијата, не вреди прислушувањето, така да се согласувам со тоа кој се посрал да лижи.
Klin sila boga ne moli.
Нема врска, уцена е во прашање и тоа по однос на корупција воглавно, никој не им вели ќе ве ликвидираме или ќе ја растуриме државата и сл, им велат дека темелна ревизија ќе им направат на работењето.
Причинско последична врска е тоа, поводот е еден (корупцијата) а причината друга (ставање во геостратешки предефиниран контекст). Ни први ни последни веројатно.
Neznam be Klin, mozime tuka nie do utre sabajle da si pravime filmovi sto bi bilo koga bi bilo. Ona sto e bitno i sto se racuna e cij potpis sedi na dokumentot, koj krenal raka ZA, za vreme na cija vlada i cie mnozinstvo se donelo toa i taka.
Не е точно, во вакви моменти секој еден кој бил носител на висока државна функција е важен и има ако ништо друго политичка тежина, не може екс премиер или претседател кој уживал секкави бенфеции од оваа земја, кој ја водел сега да крене раце и да си ја испере совеста со тоа дека имале тие повеќе пратеници.
Рековме дека законот за употреба на јазици е измама, Еврокомесарот децидно кажа дека нема потреба од ЕУ знаменце, ако го тргнат треба апсолутно мнозинство да се донесе, ајде кај се сега патриотите да се покажат?
Истото е и со прговорите со Грција, договорот со Бугарија, едноставно е, декларативен патриотизам и чисто калкуланство(читај политиканство) во клучни моменти од целокупен политички естаблишмент, индиферентност која повремено се прекинува со инертни потези воочи околностите.
Generalno Da. Tocno imavme izbor od losi i polosi( sto e dobro i dobri gospod znae) i gragjanite si gi izbraa polosite barem spored mene. Kako sto imam napisano neznam kolku pati jas samo ja pocituvam izbornata zelba na mnozinstvoto gragjani so pravo na glas kolku toa da ne mi se dopagja ili ne mi e po kef. Toa e i celata ideja na demokratijata ako ne pak.
Тоа е дисфункционална демократија, не може за вакви исклучително важни одлуки да се сведе на тоа дека 61+ имаат тие, толку од нас, поќе од ГоспоТ Бог. Перење на совест и оставање за простор во блиска иднина да се лажеме дека друг е крив, пошто тој се потпишал, ретко кој ги поддржуваше СДСМ за ова, никој не можеше да знае што ќе се случува а постоеше целосно основан револт кон претходната власт.
Единствен начин директно да се одрази мислењето на граѓаните по одредено клучно прашање е плебисцит, макар шо и со тоа лесно се манипулира, прво такво нешто требаше за договрот со Бугарија, дали се прифаќа таква отстапка за ништо, кога може за рудници за ова и те како, никој не најави таков чекор кој можеше било која претходна власт да го преземе.

Последно уредено: