Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Во ред, и сеа според тебе шо треба да се направи да се спаси републиката?

Да се поддржи мапетот на Грујо и компанија е тој патриотски чекор?

Имаш пратеници во ДПМНЕ со бугарски државјанства, со нив шу праиме?
Еве и тие, ДПМНЕ ја пеат истата песна во поглед на меѓународна политика како сите останати во хорот, шо во оваа ситуација и нема баш некоја видлива латернатива која нуди посигурна перспектива, на жими мајка не бива ништо.

СДСМ безочно излажа за еден куп работи, факт, можеш нешто да направиш?

И да сакаме, не можиме да водиме политика каква шо водат грците, кај нас како и народот( македонците пер се), така и црквата е поделена, за партиите да не правиме муабет.

Ете ти кажи чаре?
Zosto bi ja spasuvale koga mnozinstvoto gragjani so pravo na glas iskazano na fer i demokratski izbori si kaza toa sto imase da si kazi. Vladata samo go pravi ona za sto bese izbrana i i izglasana. Jas barem ne gledam tuka nikakov problem. Toj sto gleda neka izlezi i neka proba da im go skrati toa pravo na mnozinstvoto gragjani.

Последно уредено од модератор:
После убиството на Ивановиќ, очигледно Балканот е следното можно жариште.

И се плашам дека ако не пукни во Украина или Сирија на големо, тогаш тоа ќе биде тука.

Во секој случај многу се мали шансите за влез во НАТО годинава.

После убиството на Ивановиќ, очигледно Балканот е следното можно жариште.

И се плашам дека ако не пукни во Украина или Сирија на големо, тогаш тоа ќе биде тука.

Во секој случај многу се мали шансите за влез во НАТО годинава.
I sto ako pukne?

Спремен сум да не учествувам во таква разврска.
ќе палиш патиките значи ако бидне нешто.... се надевам дека ќе завршиш во некој избеглички камп како курвичка на банда бегалци од сомалија.

Ова Пинава е анти-НАТО, анти-ЕУ, анти-САД, про-Русија, про-Исток, а избегал од овде во САД да живее. :icon_lol: Неговава ситуација му доаѓа нешто како да си член на Westboro Baptist Church, а за викенди да излегуваш во геј кафе бар Змија во Тафталиџе. Толку да си лишен од образ и принципи, невидено...

Немaш више пo 20 лaјкoви нa пoстoвите кaкo нa времетo кoгa зa се беше крив Гвујo и Вмрoните,бaш ме интересирa пoштo си мoментaлнo нa днoтo,дaли ке се зaдржиш дoлгo или плaнирaш дa кoпaш пoдлaбoкo.Ти ги немa другaрчињaтa,сaм те oстaвијa[DOUBLEPOST=1516383970][/DOUBLEPOST]Леснo беше пoрaнo, пиши зa вмoрoните,зa сендвичите декa се предaвници тaк 30 лaјкoви.Сегa бе бaце,шу прaиме?
Сега без лајкови готово, нема каде.
Не знам. У небрано сум изглеа.

Ја користам оваа прилика да апелирам до членовите, ако може лајк некој да ми се даде.

Многу ви е лесно на вас со тој ум. Одмор цела година.

Секој нормален граѓанин поучен од минатото у случај да бидне нешто ќе си купи карта у еден правец. Секој што се бореше од македонска страна заврши у затвор, нема што многу да му ја мислиме. Или ратуваш за учк или бегаш.

Промена на името ќе биде „ерга омнес“ или ние ќе победиме, само за надворешна употреба, за членство во воен сојуз?

Стварно сум импресиониран од начинот на кој размишљате. Изглеа заслужено е ова што и деси на Македонија.
де научи не ти вака прогресивен како да размишљаме.....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom