jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.645
- Поени од реакции
- 27.606
А што направивме ние за да не ја снема ?Za 10 godini so ovie na vlast ke ja nema Makedonija toa e sigurno
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А што направивме ние за да не ја снема ?Za 10 godini so ovie na vlast ke ja nema Makedonija toa e sigurno
Najdobro I Gruevski I Zaev vo zatvor zaedno sosi nivnite lopovski tajfi, I nie da si najdime nov premierПа ти кажаја де, ти кажаја едно мал милион пати. Груевски и фамилијата да лежи во затвор. Еден дури јасно и недвосмислено си напиша дека ама ништо друго не го интересира , и држава и име и се само Груевски да заврши во затвор.
Незнам што не ти е јасно![]()
Давам 1, 2 години максимум.Za 10 godini so ovie na vlast ke ja nema Makedonija toa e sigurno
Vidi si go mozokot, ej, so takvi kako tebe I za edna ke ja nemaДа беше ВМРО ќе ја снемаше за 5![]()
Среќа наша што мислам дека сеуште им требаме како страшило и причина за раздор на нашите соседи, па ќе имаме можда уште некоја шанса, пред да не снема.Давам 1, 2 години максимум.
Па и комунизмот не бил сегде ист. Еве земи спореди ги Албанија, Бугарија и Југославија вовремето на комунизмот. Далеку биле они од нас... ама сепак исто уредување...
Бурен ден во Македонија. На 11 јануари се случија повеќе работи и тешко е да се одлучи човек за кое попрво да размислува.
Прво, пред ВЕРО Центар се оддржа протест против нелегално отпуштена работничка за време на боледување. Овој протест беше организирн од Левица, а и покрај ветувањата за работнички права – СДСМ одби да го поддржи протестот. Праксата на празна реторика од претходната власт продолжува.
Второ, власта повторно се задолжи! Овој пат за „скромни“ 500 милиони евра. Праксата на прекумерно задолжување продолжува.
Трето, вицепремиерот, Кочо Анѓушев, решил да ја продава својата фирма „ЕДС“ на грчкото електростопанство. Оваа фирма беше користена од страна на граѓанинот Кочо Анѓушев за да добива тендери додека е самиот на власт. Сумата не е објавена и покрај заложбите за транспарентност, а изјавено е дека „се е според законите“ – реченица која стана клише во Македонија.
Четврто, со 69 гласа „ЗА“ изгласан е новот закон за јазици. Овој закон беше критикуван како неуставен од експертската јавност. Уште повеќе премиерот Зоран Заев јасно и гласно вети дека нема да има ваков закон. Законот ќе значи, меѓу другото, поголема и покомплицирана администрација, а со тоа и поскапа. Продолжува праксата на претходната власт за освојување политички поени преку национализам и вработувања во администрација.
Петто, во Солун се одржала тајна средба помеѓу македонскиот и грчкиот министер за надврешни работи. Средбата била под силни безбедносни мерки, а зад очите и ушите на јавноста се дискутирало решение за спорот со името. Продолжува праксата на претходната власт да се носат одлуки од национално значење зад затворени врати.
Шесто, доделени се субвенции за песни во износ од 9000 евра! Македонската јавност може мирно да спие – кредитите не биле за глупости земани. Продолжува праксата на претходната власт да се субвенционираат култрни содржини кои се создадени од луѓе со гледишта блиски до оние на власта.
Седмо и можеби клучно е што сите овие работи се случуваат БАШ кога премиерот Зоран Заев е на одмор. Која случајност! Ова ја задржува праксата на претходната власт да се носат и гласаат непопуларни работи или да се прват сомнителни (читај: криминални) дела додека Никола Гревски беше на одмор или службено патување.
Волку „работа“ за 24 часа не успеа ни Никола Груевски да заврши, а тој беше навикнат да „работи“ (фамозни) 24/7.
Зошто, што му фали на Заев?Najdobro I Gruevski I Zaev vo zatvor zaedno sosi nivnite lopovski tajfi, I nie da si najdime nov premier
Nie glumime demokratija, ke bidime posteni, ke glasame demokratski, a vsusnost I izborite se namesteni dali od ednite mafijasi ili od drugite, ovde izlez narod na ulici I lopovite na banderiА што направивме ние за да не ја снема ?
Дупиш брат... секоја дискусија во врска со власта и системот е јалова. Апатијата е постигната, вчера на протести имаше само 100 души... А за тоа се криви и двете партии кои и ја шират таа апатија. Мојот пост е суштината на проблемот, а тоа(едноумието) никогаш и не престанало да постои, само се сменила терминологијата.Мислиш социјализмот?
Нема потреба од натегање со ваква дисусија кога има реална проблематика, еве земи било што од вчерашниот ден,
Мислам ќе биде целисходно за разлика од таа дискусија шо се обидуваш да ја наметнеш. Минато свршено време е тоа, ова не сеуште.
Не биваше груки да остане сеа не јеби и ти.Ami ti neznaese deka SDSM e isto gomno od partija kako VMRO, SDSM ne e nova partija, sto mislis pred VMRO koj bese na vlast, pa tie SDSM ja iskradia cela drzava uste na pocetokot, go prodadoa cel drzaven imot so 99% popust,odnosno go ukradoa cel drzaven imot, site fabriki, tie ni go iskopaa grobot, pa zarem ne go gledavte na videoto Zaev kako gradonacalnik na Strumica kako bara potkup od 200000 evra, pa od takvo korumpirano gomno sto ocekuvavte osven da ja prodade cela drzava na kogo najde, go stavivte Juda za premier
Мислиш ќе ти го дозволат тоа, та ВМРО та СДСМ ?!?Nie glumime demokratija, ke bidime posteni, ke glasame demokratski, a vsusnost I izborite se namesteni dali od ednite mafijasi ili od drugite, ovde izlez narod na ulici I lopovite na banderi
Pa gledas I sam, sekoe nivo e partizirano,policia,sudstvo,vojska,cela administracia,studenski zdruzenia,sindikati, aj sega kazi kako protest da napravis, sve e pod nivna mafijaska kontrola, okupirani sme od MafijataМислиш ќе ти го дозволат тоа, та ВМРО та СДСМ ?!?
27 Април е доказ дека тие работат сплотено, заедно. Канализирање на незадоволството со непромислен чин со еуфорија на триумф. Истото што беше за левица од другата страна. Секоја прогресивна идеја маргинализирана, секој револт уништен. Све што излегува од рамките на нашите владетели уништено. Уништување на надежта.
И шо? Нема сонце да изгрее другиот ден? Земјата ќе престане да се врти?Vidi si go mozokot, ej, so takvi kako tebe I za edna ke ja nema
Башка не ни е првпат нас...И шо? Нема сонце да изгрее другиот ден? Земјата ќе престане да се врти?
Пророден процес е тоа. Некоја држава ќе ја снема, друга ќе се појави, некои ќе се спојат, некои ќе се расцепат. Најнормална и секојдневна работа. Ни први ни последни.
Epa toa e problemot so ovaj narod, ima takvi kako tebe za zal, prodaeni dusi, se nadevam eden den toj orelot ke ti se poseri na glavataИ шо? Нема сонце да изгрее другиот ден? Земјата ќе престане да се врти?
Пророден процес е тоа. Некоја држава ќе ја снема, друга ќе се појави, некои ќе се спојат, некои ќе се расцепат. Најнормална и секојдневна работа. Ни први ни последни.