Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
..да се заврши прво со криминалците од дпмне, затоа што они беа најголеми, може и ќе се почни да се чистат редовите на дуи..
Не верувам дека и сам веруваш.

имајќи во предвид дека ДПМНЕ-овската клика барем создаваше привид на грижа и заштита на националните интереси со цел да истргува подобри услови за работа на мафијата.

Добро, не ти е срам да пишуваш вакви работи?

Не дека Грујо не треба да лежи (заедно со повеќето функционери од фамилијата), но Грујовци има колку сакаш, секогаш спремни да се докажат. Еве сега прв на списокот за нов Грујо е Заев. Еден криминалец тотално одлепен од реалноста и реалните потреби и мислењето на граѓаните.

И онаа мантрата дека "Првин Грујо да го затвориме, па ќе му ја мислиме за потоа" е извонредно глупа. Таа многу наликува на онаа "Љупчо да се тргне оти многу краде" или "Бранко да се тргне оти многу лаже", бидејќи на крајот секогаш се завршува со нов Љубчо и Бранко како сега со Грујо и Заев. Проблемот не е во тргнувањето (ние ги тргаме, а секој нов е ист како претходниот дури и полош), туку како да се изгради систем во којшто нема да ве крадат и лажат. Заев е претерано ментално корумпиран и политички неодговорен за такво нешто. Како му тргна првиве три месеци многу ќе му биде ако наредната година ја истера цела.

Се супер, ама те молам цитирај еден свој пост од последните 10 години во кој што велиш дека Гвујо заедно со фамилијата треба да оди во затвор. Еден единствен. Или еден свој пост после бомбите во кои го осудуваш ДПМНЕ а да не ги спомнеш Заев и СДСМ.

Мислам дека не е премногу да го побараме од тебе, вака неутрален интелектуалец, да ни приложиш еден таков пост.

Не верувам дека и сам веруваш.
и да не биде така барем со дел од криминалците ќе биде решено.

а вам ви пречи што само на вашата банда и се нафрлија да ја средат
можеби сакате од дуи да почнат, помалку се побрзо ќе ги завршат? разговорите беа помеѓу членовите на дпмне, нема снимки за дуи. така да СЈО може да истражува само членови од дпмне.

Ова е демократија? Кршење на уставот и законите, особено од судовите не е тоа. Не ми останува ништо друго, сем дека е извршен притисок врз судството. Друго објаснение немам. Јасно е дефинирано дека нелегални снимки не може да се доказ...
Во 2013 нелегални снимки беа прифатени како доказ во случајот Шпион“.
Зошто тогаш не крена глас и не ојде пред собрание да протестираш?

Се супер, ама те молам цитирај еден свој пост од последните 10 години во кој што велиш дека Гвујо заедно со фамилијата треба да оди во затвор. Еден единствен. Или еден свој пост после бомбите во кои го осудуваш ДПМНЕ а да не ги спомнеш Заев и СДСМ.

Мислам дека не е премногу да го побараме од тебе, вака неутрален интелектуалец, да ни приложиш еден таков пост.
Барај ги моите постови од пред повеќе од година дена.
Јас немам време за тоа сега, ниту пак осеќам потреба да се правдам пред било кој.
Као демек ако сум пишувал против Грујо јак челик сум свиткал. Заев - неколку пати осомничен за криминал стана премиер. И распродава се живо, како да ги продава гаќите на жена му на тезга во Струмица.
Едниот да те краде, другиот да те продаде.

и да не биде така барем со дел од криминалците ќе биде решено.

а вам ви пречи што само на вашата банда и се нафрлија да ја средат
можеби сакате од дуи да почнат, помалку се побрзо ќе ги завршат? разговорите беа помеѓу членовите на дпмне, нема снимки за дуи. така да СЈО може да истражува само членови од дпмне.
Промени го стилот. Јас сакам за секого да важи закон.[DOUBLEPOST=1502531890][/DOUBLEPOST]
Во 2013 нелегални снимки беа прифатени како доказ во случајот Шпион“.
Зошто тогаш не крена глас и не ојде пред собрание да протестираш?
Бев, протестирав. Сам. Никој не го пренесе тоа.

Барај ги моите постови од пред повеќе од година дена.
Јас немам време за тоа сега, ниту пак осеќам потреба да се правдам пред било кој.
Као демек ако сум пишувал против Грујо јак челик сум свиткал. Заев - неколку пати осомничен за криминал стана премиер. И распродава се живо, како да ги продава гаќите на жена му на тезга во Струмица.
Едниот да те краде, другиот да те продаде.

Чекај да ти објаснам.

10 години фамилијата ја пљачкаше Македонија, ти беше зафатен со својата научна кариера, односно ќутеше како пичка.
10 години во Македонија имаше обид да се инсталира еден политички систем кој е пародија на демократија, ти беше зафатен со својата научна кариера, односно ќутеше како пичка.
10 години фамилијата го узурпираше и корумпираше судството до крајни граници, ти беше зафатен со својата научна кариера, односно ќутеше како пичка.
Пред неколку години Гвујо ги помилува Хашките случаи обвинети за најгнасни злосторства против Македонци, ти беше зафатен со својата научна кариера, односно ќутеше како пичка.

Излегоа бомбите и на видело излезе криминал и корупција од невидени размери, после кои секоја нормална влада дава оставка и се јавува за кривичен прогон, ти беше зафатен со својата научна кариера, односно ќутеше како пичка.

Сега кога СДСМ дојде на власт и се обидува да ги казни криминалците ти повеќе не си зафатен со својата научна кариера и наеднаш се ти смета.

Ајде објасни ми како да те земам за сериозно, и како твоите зборови имаат било каква морална тежина?

Последно уредено:
Значи дека судството е корумпирано од минатата власт и треба да се смени како шо вели СДСМ
Премногу даваш задолженија. Јас реков, сакам законите да се почитуваат секогаш и за секого. Мислам дека е јасно.

Премногу даваш задолженија. Јас реков, сакам законите да се почитуваат секогаш и за секого. Мислам дека е јасно.
ама најдобро е кога за дпмне не важат законите.

Закон може да се почитува само ако има поштени и независни судии а гледаш какви се прекршувања на закон прават уште од минатата власт. Затоа треба како шо вели СДСМ да се реформира судството и да бидеме сите задоволни од почитувањето на законите.

Не е јасно. Додека не се донесе пресуда нема да важат законите. Како што Грујо местеше случаи и со никакви докази осудуваше а ти ќутеше, па сеа демек смешен си па викаш си протестирал. Така и сега, снимките се доказ, ќе ги пуштат на судењето и ај у пичку матер и Рангелова и сите мутанти.

Дечки, многу идиотски работи пишувате.
Не знам кому му се обраќаш, но изгледате како мали психотични деца кои на сите што не скандираат "Груевски is Ultimate Evil" при секое спомнување на грешките на Зајо, започнуваат да им викаат во лице сендвичи, ќосиња, смрдокорни, гомна..
Тоа всушност ја покажува вашата инфантилна психичка и ментална заостанатост и вулгарно-исполитизиран малограѓански речник. Како да сте биле на часови кај Дебиленко и Саше Колитико.
"Мирковците", на фонот на вашата "сина крв" и начинот на кој дискутирате и ги навредувате сите што ја критикуваат власта, изгледаат како вистински интелектуалци.

Немој да ми се секираш мене. Јас сум си посветен на мојата научна кариера и не зависам од вашите глупости.
Сепак, не мислам дека вреди повеќе од една година да се чека за да се види дека криминалецот Зајко не е ништо поразлично од Грујо (дури и полош олош имајќи во предвид дека ДПМНЕ-овската клика барем создаваше привид на грижа и заштита на националните интереси со цел да истргува подобри услови за работа на мафијата), ниту пак мислам дека главната цел во македонската политика е Грујо да се затвори и да му се изреди цела држава во Идризово.
Не дека Грујо не треба да лежи (заедно со повеќето функционери од фамилијата), но Грујовци има колку сакаш, секогаш спремни да се докажат. Еве сега прв на списокот за нов Грујо е Заев. Еден криминалец тотално одлепен од реалноста и реалните потреби и мислењето на граѓаните.

И онаа мантрата дека "Првин Грујо да го затвориме, па ќе му ја мислиме за потоа" е извонредно глупа. Таа многу наликува на онаа "Љупчо да се тргне оти многу краде" или "Бранко да се тргне оти многу лаже", бидејќи на крајот секогаш се завршува со нов Љубчо и Бранко како сега со Грујо и Заев. Проблемот не е во тргнувањето (ние ги тргаме, а секој нов е ист како претходниот дури и полош), туку како да се изгради систем во којшто нема да ве крадат и лажат. Заев е претерано ментално корумпиран и политички неодговорен за такво нешто. Како му тргна првиве три месеци многу ќе му биде ако наредната година ја истера цела.
Па све тоа е резултат на функциja. Таа функциja, не сум ja создал jаска примерно, а некои "научници"со определено помазано потекло, со комунjаштина во червата и националфашизм во главата. Такви тикви, како Лисенко, Гебелс и кеку ти се сака. И после - Ба, ни ги разпрале газишчата, не мораме ни да прдаме, ни да сераме, како некогаш! Па наште гомна, тие си мирише, како ливандо. Ба, ние горки, ние клети, ние сакати, ние осакатени!

Закон може да се почитува само ако има поштени и независни судии а гледаш какви се прекршувања на закон прават уште од минатата власт. Затоа треба како шо вели СДСМ да се реформира судството и да бидеме сите задоволни од почитувањето на законите.
Мислам дека бев јасен.
Јас верба немам во никого од државните апарати, институции.. И порано, и сега, а веројатно уште долго време..[DOUBLEPOST=1502534409][/DOUBLEPOST]
Не е јасно. Додека не се донесе пресуда нема да важат законите. Како што Грујо местеше случаи и со никакви докази осудуваше а ти ќутеше, па сеа демек смешен си па викаш си протестирал. Така и сега, снимките се доказ, ќе ги пуштат на судењето и ај у пичку матер и Рангелова и сите мутанти.
Пресудата може да е и ослободителна. Не прејудицирам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom