Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
На прошлите избори не решаваа 220 гласа, значи џабе толку плачење две години. Можеби ќе решаваа само во Центар, ама па ја освоивте.

70.000 или 120.000 албански гласови, како што некој се пофали, се повеќе од колку и да биле фантоми (а едно време Рада викаше дека се 500.000). Имаше и тврдења дека доаѓале од Косово со автобуси, што е со тоа? Никому ништо? Знаеме дека Албанците имаат по 3 пасоши од трите нивни држави.

Ќе биде кражба од странските служби (да, и амбасадор и службеник во амбасада е припадник на служба) кои толку долго притискаа да и се попушта цело време на едната страна која плачеше за се и сешто, па секој нормален човек ќе си помисли дека можеби некој службеник ќе сака да ја подбутне уште малку, како круна на кариерата пред да го вратат дома. Да напише во биографијата дека и тој направил нешто во животот, на пример.

20 години не решавале 220 гласови.
Ja rekov deka 120 iljadi bea...se pofaliv, ko sho bi rekol ti. :D
Abe ne ve biduva ni ironija da prepoznaete...

Партијата која 10 години кења за местенки може да дојде на власт само ако успеат со притисоци да си наместат победа. Каква иронија.
Партијата која 10 години победува со вмро-мвро, Пустец, УЈП, фамилии у ендеци, бугарски возови, кинески прстени - вика дека тоа е "волја на народот", а кога е на добар пат да ги изгуби и покрај целото силеџиство тогаш Сорос, Бејли, илуминати, масони, хаарпови, странски служби, мрачни сили сакаат да му ја земат "волјата на народот". Смешно....ќе беше, да не ја отеравте у гроб држаава. Тоа е поголема иронија.

Немој Тито (Петковски) да те тужи за копирајт за бугарски воз, ракче.

Оние лудацине на фб во коментари да ги чита човек може комедија за оскар да направи.
Доаѓа Трамп, доаѓа Путин. :pos:
Да не си игра Заев ќе го ништиме. Ништиме бе. :pos:

Врие Албанци во Битола, тие му ја донесоа победата на Заев. Исто како во Центар, Аеродром, и посебно Карпош. Во Карпош предавникот од Подржикоњ има огромен авторитет, исто како Двојче во Битола. ама Заем им подметна Албанци за да ги надгласаат.

Копито глупо смрдено.
Во тие општини си го заслужи ВМРО, не требаше да го штитат Двојче, во Скопските општини имаа премногу игнорантски однос кон останатата страна.

2.402 евра ?
Јас на никој не дужам пари.
Не се секирај јас дужам над 3500, на мене ми дужат 20-сетина, ама тие никогаш нема да ги видам

Kurtone, aj ne dosagaj. Mnogu jasno e koj rakovodi so dik toa dzentlamenstvo se vide do sega. Fantomi, vesterki, ne potpisuvanje, beganje od sostanoci, jasno e.

Zosto da me sankcioniraat, citaj kako gi oslovuvas glasacite na vmro. Na kraj kraeva ti si kurton, napravi profil da siris propaganda ovde, profil za edna upotreba isto ko kurtonite. Za nekoj den ke te snema.

Ne me citiraj poveke.
Ne si gubi vreme i energija so tie, demek izbanjati i mirislivi da ti e merak da gi dushkash. Kolku i da se banjaat pak si ostanuvaat shareni...sve mi boje lepo stoje e nivno moto....batali gi i ne im davaj prostor i povod da kenjaat na forumov, samo ignoriraj takvi gnidi.

Јас апсолутно се согласувам дека секој што заминал одовде не му е ништо должен на оваа држава. Ниту државата треба од нив да бара пари, ниту тие треба да дадат. Но исто така нема никакво право да решава за судбината на оние кои останале овде и го кркале стапот.

Убаво од твоја страна што сфаќаш дека тие три измислени места служеа само Гвујо да ја зајакне својата власт во Македонија, и немаа никакво суштинско значење.

Уставно право на секој македонски државјанин е да има право на глас. Никој тоа не може да го оспорува. Како ќе им се овозможи на Македонците надвор од државата да го користат тоа право е нели променливо. Може да им го отежнеме ако ги тераме да идат во Македонија ама може и да им олеснеме и да им дадеме електронско гласање.

А тоа што пишав дека дијаспората не му е никому должен е општ заклучок. Дека сепак пак од неа годишно влагаат огромни суми во државата е доброволно и се дешава затоа што дијаспората или нивните членови тоа го сакаат. И тоа треба да се цени дека не е должност туку се дешава доброволно. Само тоа ми беше поентата.

И на крај една поправка: Македонија е држава на сите Македонци, не само на тие што живеат во Македонија.

@Ne_sum_ja чувството е взаемно, мене ми е страшно фасцинантно да гледам како ноншалантно може човек да си ја продаде државата. Не е проблемот вие што си ја продавате (и не можете да ја дадете), туку овозможувате/олеснувате да ја земат. Од поткопување на преговарачки позиции за името па се` до нудење двојазичност во Прилеп и Струмица каде никој не ги бара(ше).
Не ли е продадена државата уште од 2008 година? Не ли е назначен министер за одбрана-командант на УЧК? Не ли е продадена државата каде на ознаките под Скопје пишува Shkupi? Кога се возиш со ЈСП најмалку 10 пати ја слушаш албанската спикерка? Не ли се продадовте кога ги амнестиравте убијците албанци? Кога нарачавте меѓуетнички конфликт на Кале? Ако не ги разбра прашањата пиши ми, на попрост начин да ти ги поставам.

Не се секирај јас дужам над 3500, на мене ми дужат 20-сетина, ама тие никогаш нема да ги видам

Ми чуе таквото за тебе, јас не дужам на никој.

Да не изнервирате стар Титовист после да запленам тоа Опелите и Бемвињата од Бугарија.

Мене од се најинтересно ми е (а богами и за психијатриски анализи би било уште поинтересно) тоа колку е јака дпменовската пропаганда помеѓу нивното членство и симпатизери.

Од кога почна кризата пред две години до пред 5-6 месеци на истите про-дпмне ликови секој втор збор им беше, странски служби, чадор, странците, странски платеници, влијанија од надвор, Сорос, рушење а државата од еу и слично.

Како се тоа само во рок од два месеци се смени во двојазичност и федерализација мене ми е просто неверојатно.
Исто како и тогаш од истите ликови што се бореа против странски заговори, Сорос и странски служби сега се борат силно против двојазичност која веќе постои, измислена федерализација и страшен страв од албанците иако се 10 години во коалиција со нив.

Како програмирани ботови јеботе. Мене ова што го прави дпмне со неговите гласачи ми е страшно фасцинантно да го гледам и читам до кока крајност може да биде манипулиран еден човек.
Разговарам со еден таков испран мозок и ми вели ако дојде на влас Заев ке населил албанци во истокот, а притоа има две деца кој се иселија од Македонија и му велам зш се иселија вели немало работа и заминале, па како онда бре човече некој ке ти населува албанци на места во кој бега Македонскиот народ, што нафта ли ке почнеме да вадиме, или од џеб Заев ке им дава пари.
На исти случај и овде на форум наидов кој фураше такви приказни, инаку посебно ми е жал кога ќе слушнеш некој млад кој поверувал и голта такви приказни, а притоа едвај крај со крај сврзува можда се плаши дека ке му биде земено работното место во некоја си странска инвестиција за 10,000ден или конфекциската работа и плата.

Ми чуе таквото за тебе, јас не дужам на никој.

Да не изнервирате стар Титовист после да запленам тоа Опелите и Бемвињата од Бугарија.

Ај нештo нoвo смисли, дoсaднo е веќе тoa декa Сјo рaбoти пaртиски. Штoм тaкa викaш знaчи спoред тебе немa криминaл нa снимките? Сјo зaтoa е нaпрaвенo, зa снимките кoи Убк гo снимaше, тoa Сјo гo дoкaжувa.
Vrska ti nemash koj snimal i koj dostavuval i prestani da lomotish "fake news"...Se gleda deka si amater za ovie raboti....uzhivaj i plivaj.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom