Da, ima takva praksa, kako kontrola na gosti.
Na primer mozebi taka ke dosle 10 navivachi, a ne 50.
Sega navleguvame vo hipoteticki raboti, ama mislam deka mozelo da se spreci ova.
... и не само покана, туку и соодветно облечена повод некоја свечана прилика (свадба,слава) со протокол и за жена и за маж во облекување или како велат европски „свечена тоалета“!
ама кој знае знае, кој не знае, не бил во театар никогаш во живот, па ни тука, ниту пак во некоја светска метропола! некој се потрудил да ја донесе Европа тука, за да други рушат како талибанци !
opera house Milan............................драмски театар во Скопје
... ти му даваш да слави „азбука“ тој докажува дека е за „мотка“ не за азбука, сам себе се понижува за неписмен тоа не ме чуди, ама ова, интелктуалкава,
директоркава колку „и сече“ што дава таква свечана сала за што ? за пливање, бодибилдинг? за куглање? но... прашање колку еврича пикна во џеб... па сега не само отказ, туку и казна треба ТАА да сноси и никој друг како директна причина за немилиот настан (дури не ја кажуваат со име и презиме, а не пак да ја казнат)!
драмски театар во Скопје ............................ opera house Vienna
opera house Strazburg .............................драмски театар во Скопје
...ако се каже нешто веднаш „говор на омраза“ , така да мислам дека не сме до тој степен на развој да имаме театар, не барем како другите главни градови во Европа!