- Член од
- 24 март 2010
- Мислења
- 15.457
- Поени од реакции
- 26.787
За кое од тврдењата?Доказ за ова тврдење?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За кое од тврдењата?Доказ за ова тврдење?
Дека била соросоидка.За кое од тврдењата?
Што докажува ова видео жити кариера?Еве ти видео.
Дека ти нема да имаш долга кариера.Што докажува ова видео жити кариера?![]()
Тоа што го критикувала ВМРО додека Грујо беше на власт ја прави лоша личност?Дека ти нема да имаш долга кариера.![]()
Ова видео докажува дека уцвикаа од Паторот.Што докажува ова видео жити кариера?![]()
Не бе, тоа ја прави совршен кандидат на ВМРО-ДПМНЕ.Тоа што го критикувала ВМРО додека Грујо беше на власт ја прави лоша личност?
Тоа колку што знам беше околу законот за образование......мање више небитно. Друг аргумент?
Немаш аргументи?Не бе, тоа ја прави совршен кандидат на ВМРО-ДПМНЕ.
Зошто се појавиле пред собрание ако цвикале?Ова видео докажува дека уцвикаа од Паторот.
И ти си ненормален со луда комуњара се разговара лиНемаш аргументи?
Значи само да се јадело г***а.....ако, нека ви биде Пендаровски....болен народ!
Не се овие комуњари...знаеш и самиот.И ти си ненормален со луда комуњара се разговара ли
Стара била на 63-4 г.?Партиите се срање и двете исто и нивните политики, но да бидеме реални од двата кандидати Стево е сепак подобар и подостоен кандидат за обавување на функцијата претседател ... ова не го говорам затоа што и јас сум машко па сега по таа линија демек навивам за кандидат маж, туку говорам дека е подобар кандидат како човек, он барем си знае на каде тегне кон ЕУ и НАТО, а оваа старава баба што прави по десет лапсуси во говорите секој ден, утнува денови, датуми, години, де спие де се буди па пак после некоја минута ќе и се призатворат очите па пак ќе се приразбуди, не дека и Гога нема интелект него едноставно стара е жената и психофизички веќе не е способна за ваков тип на комплексни државнички функции, башка и одбрала погрешна политичка страна националистичката и ни самата она не знае на каде тера и за што всушност се залага, нема јасен став околу курсот на земјава на каде ќе се движи !
Да знаеме кое ливче ќе е твоето....У втор круг планирам к*р да и нацртам на тоа листот.![]()
Све ненормално у пмСтара била на 63-4 г.?
Изгледа ти си „аџамија“ (млад, неискусен) па се ориентираш по нашиве функционери кои масовно прават политички (и други функционерски) кариери, почнувајќи од 27, 28... години. Силјановска е во многу добри години за таква функција. На пример, Трамп има 72-73 години, а колку што гледам, планира да оди и на втор мандат. Сигурен сум, и Стево ако стане претседател, ќе оди на втор мандат, а тогаш би имал години, отприлика како Гордана сега. И на крај, да си приспомниме на нашиот прв претседател, К. Глигоров. Стана претседател на 73-74 г., а вториот мандат му почна на 77 годишна возраст.
Јас мислам дека политичар на позначајна функција (премиер, претседател, министер, заменик...) треба да се станува најрано во доцни 30-ти години, накај 40. И тоа со работно и животно искуство. Исто и за директори на државните претпријатија, а и плус квалитетно искуство од струката каде што истите се поставуваат.
За да има трета силна македонска партија потребно е многу, пред се' пари. Несериозни се партииве што се формираат со 1000 потписи, па нека се и нешто повеќе. Ќе се актуелни 2-3 дена по вести.. и толку. Како прво, треба да се здружат многу пајтон партии и да направат малку поголема „тежина“. Но, и така се слаби. Потребни се неколкумина од врвот кои можат да направат „бура“ во политичкиот живот. Да се истурат многу пари, по реклами, по присутност, општински и месни „комитети“, силна база, логистика, агитација.. итн итн... Даааааалеку сме од такво нешто.[DOUBLEPOST=1556008955][/DOUBLEPOST]Нема трета опција. Тоа се само човек-партии. Уште долго во македонскиот блок на сцена ќе бидат само овие две.
Во средините со доминантно македонско население тоа не може да се случи. За западна Северна Македонијане гарантирам.
Можеш да објасниш на што мислиш?[DOUBLEPOST=1556009144][/DOUBLEPOST]Све ненормално у пм![]()
Ме чуди што се дискутира во стилот дека режимот бил „бутнат“ со гласањето во 2016 г. Од авион се гледа, а денес ушто појасно дека е тоа проект дефиниран од надвор. Груевски беше проблем (веројатно) за промена на името и другите работи, па го сменија и покрај најголемата доверба на изборитеНе сфаќам, објасни ми те молам, дали сакаш да кажеш дека режимот на дпмне не требаше да биде бутнат?
Требаше доживотно да гласаме за дпмне? Не треба да му биде срам на тој што бил заебан зошто го дал гласот за преваранти ко есдеес, треба да им биде срам на политичарите и партиските полтрони.
У недостаток на аргументи се фаќаат за идиотска работа, како тоа била стара, на тоа ми беше муабетот.Можеш да објасниш на што мислиш?