Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Да не се лажеме Македонците се во главно проруски настроени да не ги лажеме Американците. Јас секогаш кога ќе кажам нешто против Русија во јавност или на форумов веќе 3ца ќе ми се награнто со некој ретардиран панславизам и ортодоксизам. Македонице 90% се проруски не обратно. Затоа го јадеме стапот...неможе ЦИА да ја лажеме.
Ти колку години имаш дечко? 12? Па Русија тука не ја спомнуваше никој во позитивен контекст освен некој пензионер од ЈНА и борците од НОВ...се до пред некоја година... Може циа гледала во кристална кугла...

Abe ti vo podrum, drug vo podrum, tret vo podrum i zlobnicite im izvadija muabet na cel narod. A kako vika onaa narodnata , na covek podobro oko izvadimu otkolku muabet.
Абе разбирам, еве сега и на џандаркава како што и вадат муабет дека се тепала со пајакот...А таму ништо не се случило, не ни имало пајак како што се најновите информации... А овие од инсекто мунди нигде ги нема да излезат со соопштение....

Муслимани дека се? Ај сега и против Турција да јадеме говна кога ни е најголем сојузник на Балканот.
Ne be deka muslimani. Ne gledas Erdogan sto pravi. Diktator neviden. Zarem so diktatori tikvi ke sadime.
Baska imam vpecatok deka Bugarija ni e najgolem sojuznik. Pamtis kolku tenkovi i haubici ni poklonija taman pred konfliktot. Ako ne bea tie kucinjata so mast nemase da ne jadat.

Ти колку години имаш дечко? 12? Па Русија тука не ја спомнуваше никој во позитивен контекст освен некој пензионер од ЈНА и борците од НОВ...се до пред некоја година...
90% од коментарите на Судир во Сирија го величаат Асад и Путин...освен ако сите се пензионери од ЈНА на форумов. Македонците заџабе му го :pusigo: Путин затоа си го јадеме стапот редовно...Зошто погрешни ни се сојузниците. Заев и Грујо џабе зборат народов е да не кажам што не се тера ни се води.

90% од коментарите на Судир во Сирија го величаат Асад и Путин...освен ако сите се пензионери од ЈНА на форумов. Македонците заџабе му го :pusigo: Путин затоа си го јадеме стапот редовно...Зошто погрешни ни се сојузниците. Заев и Грујо џабе зборат народов е да не кажам што не се тера ни се води.
Тоа е сега, а 2001 беше пред 17 години или викаш ЦИА во иднината гледала ? Ти рече дека затоа сме го изгубиле ратот или така ми се причини ?

Ne be deka muslimani. Ne gledas Erdogan sto pravi. Diktator neviden. Zarem so diktatori tikvi ke sadime.
Baska imam vpecatok deka Bugarija ni e najgolem sojuznik. Pamtis kolku tenkovi i haubici ni poklonija taman pred konfliktot. Ako ne bea tie kucinjata so mast nemase da ne jadat.
Путин е исто срање северно издање...исти е како Ердоган ама Ердоган е во НАТО и проамерикански...Путин живее во филм на Сталин од пред 50 години не е реален воопшто и нема никаков влијание на Балканот. Повеќе аир имаме од Кина без разлика на Тајванска авантира а да не кажам колку повеќе имаме корист од Турција одколку од Русија.[DOUBLEPOST=1520201432][/DOUBLEPOST]
Тоа е сега, а 2001 беше пред 17 години или викаш ЦИА во иднината гледала ? Ти рече дека затоа сме го изгубиле ратот или така ми се причини ?
Нормално дека ја изгубивам војната кога бевме со Русите да бевме со Американците ќе ја добиевме...ама ЦИА и тоагаш и сега знае е дека сме уште проруски.

Абе разбирам, еве сега и на џандаркава како што и вадат муабет дека се тепала со пајакот...А таму ништо не се случило, не ни имало пајак како што се најновите информации...
Imala pistol? Pominala obuka? Znaci em vooruzena em obucena ja naslakale( ako stvarno ja naslakale). I sega sto da i pravime , da ja zalime. Sto si mislela taa, deka vo cvekjara cvekjinja ke prodava.

Нормално дека ја изгубивам војната кога бевме со Русите да бевме со Американците ќе ја добиевме...ама ЦИА и тоагаш и сега знае е дека сме уште проруски.
А какви бевме во 2001 година ?
Партнерство за Мир, користење на Македонското небо за бомбардирање на Србија, со Русија нит сме имале контакти нит ништо, ниту пак Русија имала некаков интерес да контактира со нас...
Како тоа не сме биле проамерички и сме биле проруски ?!? можеш да објасниш ?

Кој момент народот популарната култура, вестите и било што било проруски во 2001 година ?

или само тресеш зелени...[DOUBLEPOST=1520201825][/DOUBLEPOST]
Imala pistol? Pominala obuka? Znaci em vooruzena em obucena ja naslakale( ako stvarno ja naslakale). I sega sto da i pravime , da ja zalime. Sto si mislela taa, deka vo cvekjara cvekjinja ke prodava.
Не бе не ја нашлакал пајакот, она го тепала... така викаат од инсекто мунди неофицијално... се удира ли пајак со глава јеботе, го смачкала, ама и малце се повредила, бил пајакот на раката не некој си господин... па среќа не ја тужел...

Путин е исто срање северно издање...исти е како Ердоган ама Ердоган е во НАТО и проамерикански...Путин живее во филм на Сталин од пред 50 години не е реален воопшто и нема никаков влијание на Балканот. Повеќе аир имаме од Кина без разлика на Тајванска авантира а да не кажам колку повеќе имаме корист од Турција одколку од Русија.
Kaj go spomanv jas Putin i Rusija. Samo bev iznenaden deka diktatorska Turcija ja stavi na listata.
Patem receno i Bugarija e vo NATO, EU i proamerikanski nastroena, baska ni dade tenkovi, haubici , prva ne prizna i sekogas ni pomagala, plus toa i sosedi. Ostaja Turcija, ne ni treba taa rabota.

А какви бевме во 2001 година ?
Партнерство за Мир, користење на Македонското небо за бомбардирање на Србија, со Русија нит сме имале контакти нит ништо, ниту пак Русија имала некаков интерес да контактира со нас...
Како тоа не сме биле проамерички и сме биле проруски ?!? можеш да објасниш ?

Кој момент народот популарната култура, вестите и било што било проруски во 2001 година ?
Изгледа ти некој друг народ познаваш...изгледа за различен народ правиме муабет. Сум правел анкети за Прима Галуп по народ. Над 60-70% ја наведуваат во американски анкети Русија како најголем сојузник. Читаат тоа Америте. Нема лажење не се глупи за затоа страдаме дека се правиме најпаметни...само грешиме.

Не бе не ја нашлакал пајакот, она го тепала... така викаат од инсекот мунди неофицијално... се удира ли пајак со глава јеботе, го смачкала, ама и малце се повредила, бил пајакот на раката не некој си господин... па среќа не ја тужел..
Ne be bez majtap. Imala oruzje? Ima pominato obuka? Ne ja zacekal pred vlezot ili koga kupvala leb i mleko, na rabota bila. Barem da pruzese otpor pa ja sovladal ke recev peki. Vaka sto?

Kaj go spomanv jas Putin i Rusija. Samo bev iznenaden deka diktatorska Turcija ja stavi na listata.
Patem receno i Bugarija e vo NATO, EU i proamerikanski nastroena, baska ni dade tenkovi, haubici , prva ne prizna i sekogas ni pomagala, plus toa i sosedi. Ostaja Turcija, ne ni treba taa rabota.
Има и константно пробугарски настроени луѓе...негледам никаков проблем со Турција баш е промакедонски настроена.

Ne be bez majtap. Imala oruzje? Ima pominato obuka? Barem da pruzese otpor pa ja sovladal ke recev peki. Vaka sto?
мислиш дека некој позорникар што шета низ градов, очекувал дека ќе го јаде боксот од незадоволен граѓанин и притоа ќе помине неказнето... без мајтап... сега нека го очекува тоа ....

Ситуацијата ни е ваква, додека полицијата ги брани лоповите, нас ни ги колат децата на сред бел ден во центарот на метрополата, а колешките им ги шамараат.... На што ти личи ова ако не на Кичево 1943...[DOUBLEPOST=1520202427][/DOUBLEPOST]
Изгледа ти некој друг народ познаваш...изгледа за различен народ правиме муабет. Сум правел анкети за Прима Галуп по народ. Над 60-70% ја наведуваат во американски анкети Русија како најголем сојузник. Читаат тоа Америте. Нема лажење не се глупи за затоа страдаме дека се правиме најпаметни...само грешиме.
Дај изнајди такви резултати од анкети од 1999 2000 2001 ....па да праиме муабет понатака, јас друго знам, лидери на западен балкан ово оно...во денешно време се чуваат тие анкети...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom