Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
Се извинувам, не знаев дека е постирано, сега ќе се вратам наназад.Па гледај бе, иди неколку страни наназад и гледај, тоа не се пропушта...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се извинувам, не знаев дека е постирано, сега ќе се вратам наназад.Па гледај бе, иди неколку страни наназад и гледај, тоа не се пропушта...
Генерално тоа е начинот на владеење, пред да те стават на функција те прават зависен, ти ја наоѓаат слабата точка, ти местат узда.... и терај.Сите работи со кои Сашо го плашеше народот дека ВМРО ќе ги стори, сега ги прави СДСМ.
Тоа е суровата вистина што ја сфаќа но не сака да си ја признае Сашо.
И за жал, огромен број на луѓе (особено политичари) исто вака би постапиле (да не си ги признаат грешките) кога имаат некаква корист од тоа.
Поради страв, себичност и сл. сите (ќе) си патиме.
Серпико од другата странаИ овие малку црева што останаа во мене се превртуваат кога ќе ми текне дека едно говедо како што е влатко васиљ зема државна плата преку лижење кур, порано тоа што беа вмровски ботови сега се викаат влатко васиљ, немаат CV, не знаат англиски, немаат формално образование, делумно се неписмени и припрости, но ги уживаат благодетите од опозициски невладини и позициски владини пари, го „перат“ мозокот на еден куп народ со евтини војче китановски фори (извинете господине китановски што ве споменувам во ист пост со васиља), се истопори прво во влада (му било жал да оди да работи во влада ама морал, мел гибсон е пошо во брејвхарт) па потоа се истопори во град скопје, тоа е, само за такви ќе остане место во оваа кутра држава.
На Сашо му беа очите насолзени од незгодната ситуација (двојни аршини) додека Васко му ги читаше статусите, зборејќи како Груевски кова албанска платформа, двојазичност, за Талат Џафери итн.само може да појасниш што бидна со Сашо за тие што не гледаа?
Прчиш кур мој прчиш, чекаш сеа у четири да си дојде жена ти да ти даде некоја цигара...Дудлање, ама еве ја и Лет3 у министерство си го прчиме у фотељи, а вие тука имате пиемес.
Со кој гест признал? Се тресеше.... Со гест ќе признае ако си поднесе оставка и ги излиже сите гомна што ги посрал.... Гордо и достоинствено.... А за тоа дека е одвратен со своите навредливи статуси и малку му е.... Башка исмејување на историски личности (не на споменици) кои главата во торба ја ставиле за државата во која тој сега извршува директорска функција.... А да знаеш, уште е посладок есапот дека доаѓа баш од „васко курвата“....Иако ми е крајно одвратен после постот на фејсбук за Божиќ што го објави, сепак Сашо имаше доблест со гест да признае дека попушил, а не дека толку платеникот го закопал. Гледам сите свршаваат на Васко, еј на Ефтов курвата ало![]()
Со каков гест? Една или 2 работи едвај ги призна со пола уста, а со другите 20 шопраиме?сепак Сашо имаше доблест со гест да признае дека попушил
Ќе видиме, можеби и ќе поднесе. Барем е првиот што имал доблест да каже- да, гомно сум, признавам. Јас барем така го разбирам неговиот гест.[DOUBLEPOST=1516024701][/DOUBLEPOST]Со кој гест признал? Се тресеше.... Со гест ќе признае ако си поднесе оставка и ги излиже сите гомна што ги изел.... Гордо и достоинствено.... А за тоа дека е одвратен со своите навредливи статуси и малку му е.... А уште е посладок есапот дека доаѓа баш од „васко курвата“....
Не го ни гледав интервјуто, само таа една последна минута. Небитно, останувам на тоа дека имал барем некаква храброст за да го напраи тоа, сепак Сашо не е некој што не би знаел да ја исхендла ситуацијата, ако веќе така сакал.Со каков гест? Една или 2 работи едвај ги призна со пола уста, а со другите 20 шопраиме?![]()
Не, беше донесен во ќош... заплака како мало дете....Нема овој доблест да се испере, ниту пак со нешто може да се испере таа негова алапачарска уста... Овој само може да признае дека е дно од човек и како таков да си тера без тронка совест....Ќе видиме, можеби и ќе поднесе. Барем е првиот што имал доблест да каже- да, гомно сум, признавам. Јас барем така го разбирам неговиот гест.
Кој бе?Прчиш кур мој прчиш, чекаш сеа у четири да си дојде жена ти да ти даде некоја цигара...
Измислуваш работи. Никој не спомна лавови, протести... Јас апелирам до таквите мизерии од луѓе како тебе кои од пуста заслепеност партиска и државата ќе даде да се растури. Ама, ти не си некој капацитет да го разбереш тоа, како дете си на форумов. Штом капацитетот ти е 12,000 денари, со факултет плус.. се знае колку е саатот.Организирај протест, никој не те држи дома со сила. Ако ти е страв од казни и притвор тогаш заеби, не заслужуваш да се нарекуваш патриот и човек на кого му е гајле за државата. На форум ништо не менуваш, но те разбирам и тебе и таквите ко тебе, си го пополнувате тоа мизерно слободно време бидејќи немате храброст да организирате протест, или па да излезете само ете не мора да организирате. Лавови македонски, ама од хартија.
Ок, не велам дека можеби погрешно сум проценил. Од човек што плука на фејсбук со излитени фрази за хумор во обид на голем верски празник и не очекувам морални квалитети.Не, беше донесен во ќош... заплака како мало дете....Нема овој доблест да се испере, ниту пак со нешто може да се испере таа негова алапачарска уста... Овој само може да признае дека е дно од човек и како таков да си тера без тронка совест....
Можеби тоа му стана јасно, каков човек е.
Добро бе па ти, ако имаш да кажеш нешто кажи....а не куровми истите муабети од пред 3 години ги верглаш....UPDATE: вмро не постои веќе, уништена е... сдсм и зајо се на власт.... има двојазичност на цела територија..... тие што ги легнаа децата на земја и што ги убија се пуштени од затвор...... кај и да е ќе ги пречекаш на граница со црно знаме тие што ги избркаа русите од сирија.....Никој од главните актери на бомбите не лежи во затвор.... И да талат е претседател на собраниеКој бе?
Ај прашај ги колегите форумски од штаб.