Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Па гледај бе, иди неколку страни наназад и гледај, тоа не се пропушта...
Се извинувам, не знаев дека е постирано, сега ќе се вратам наназад.

Сите работи со кои Сашо го плашеше народот дека ВМРО ќе ги стори, сега ги прави СДСМ.
Тоа е суровата вистина што ја сфаќа но не сака да си ја признае Сашо.
И за жал, огромен број на луѓе (особено политичари) исто вака би постапиле (да не си ги признаат грешките) кога имаат некаква корист од тоа.
Поради страв, себичност и сл. сите (ќе) си патиме.
Генерално тоа е начинот на владеење, пред да те стават на функција те прават зависен, ти ја наоѓаат слабата точка, ти местат узда.... и терај.

И овие малку црева што останаа во мене се превртуваат кога ќе ми текне дека едно говедо како што е влатко васиљ зема државна плата преку лижење кур, порано тоа што беа вмровски ботови сега се викаат влатко васиљ, немаат CV, не знаат англиски, немаат формално образование, делумно се неписмени и припрости, но ги уживаат благодетите од опозициски невладини и позициски владини пари, го „перат“ мозокот на еден куп народ со евтини војче китановски фори (извинете господине китановски што ве споменувам во ист пост со васиља), се истопори прво во влада (му било жал да оди да работи во влада ама морал, мел гибсон е пошо во брејвхарт) па потоа се истопори во град скопје, тоа е, само за такви ќе остане место во оваа кутра држава.
Серпико од другата страна

само може да појасниш што бидна со Сашо за тие што не гледаа?
На Сашо му беа очите насолзени од незгодната ситуација (двојни аршини) додека Васко му ги читаше статусите, зборејќи како Груевски кова албанска платформа, двојазичност, за Талат Џафери итн.
Погледни ги само последните неколку минути од 36 до 40.
Во текот на целото интервју Васко го убедуваше Сашо дека е дел од шарената револуција а овој викаше дека не е и дека спонтано се нашол таму.
Исто така претежно му читаше статуси кои читајќи ги сега, кристално јасно се гледа иронијата.

Серпико барем е доволно паметен да заврши факултет, Васиљ кутриот нема 3 реда школо.

Иако ми е крајно одвратен после постот на фејсбук за Божиќ што го објави, сепак Сашо имаше доблест со гест да признае дека попушил, а не дека толку платеникот го закопал. Гледам сите свршаваат на Васко, еј Ефтов курвата нашол да суди ало :facepalm:

Иако ми е крајно одвратен после постот на фејсбук за Божиќ што го објави, сепак Сашо имаше доблест со гест да признае дека попушил, а не дека толку платеникот го закопал. Гледам сите свршаваат на Васко, еј на Ефтов курвата ало :facepalm:
Со кој гест признал? Се тресеше.... Со гест ќе признае ако си поднесе оставка и ги излиже сите гомна што ги посрал.... Гордо и достоинствено.... А за тоа дека е одвратен со своите навредливи статуси и малку му е.... Башка исмејување на историски личности (не на споменици) кои главата во торба ја ставиле за државата во која тој сега извршува директорска функција.... А да знаеш, уште е посладок есапот дека доаѓа баш од „васко курвата“....

сепак Сашо имаше доблест со гест да признае дека попушил
Со каков гест? Една или 2 работи едвај ги призна со пола уста, а со другите 20 шопраиме? :D

Со кој гест признал? Се тресеше.... Со гест ќе признае ако си поднесе оставка и ги излиже сите гомна што ги изел.... Гордо и достоинствено.... А за тоа дека е одвратен со своите навредливи статуси и малку му е.... А уште е посладок есапот дека доаѓа баш од „васко курвата“....
Ќе видиме, можеби и ќе поднесе. Барем е првиот што имал доблест да каже- да, гомно сум, признавам. Јас барем така го разбирам неговиот гест.[DOUBLEPOST=1516024701][/DOUBLEPOST]
Со каков гест? Една или 2 работи едвај ги призна со пола уста, а со другите 20 шопраиме? :D
Не го ни гледав интервјуто, само таа една последна минута. Небитно, останувам на тоа дека имал барем некаква храброст за да го напраи тоа, сепак Сашо не е некој што не би знаел да ја исхендла ситуацијата, ако веќе така сакал.

Ќе видиме, можеби и ќе поднесе. Барем е првиот што имал доблест да каже- да, гомно сум, признавам. Јас барем така го разбирам неговиот гест.
Не, беше донесен во ќош... заплака како мало дете....Нема овој доблест да се испере, ниту пак со нешто може да се испере таа негова алапачарска уста... Овој само може да признае дека е дно од човек и како таков да си тера без тронка совест....
Можеби тоа му стана јасно, каков човек е.

Организирај протест, никој не те држи дома со сила. Ако ти е страв од казни и притвор тогаш заеби, не заслужуваш да се нарекуваш патриот и човек на кого му е гајле за државата. На форум ништо не менуваш, но те разбирам и тебе и таквите ко тебе, си го пополнувате тоа мизерно слободно време бидејќи немате храброст да организирате протест, или па да излезете само ете не мора да организирате. Лавови македонски, ама од хартија.
Измислуваш работи. Никој не спомна лавови, протести... Јас апелирам до таквите мизерии од луѓе како тебе кои од пуста заслепеност партиска и државата ќе даде да се растури. Ама, ти не си некој капацитет да го разбереш тоа, како дете си на форумов. Штом капацитетот ти е 12,000 денари, со факултет плус.. се знае колку е саатот.

Последно уредено:
Не, беше донесен во ќош... заплака како мало дете....Нема овој доблест да се испере, ниту пак со нешто може да се испере таа негова алапачарска уста... Овој само може да признае дека е дно од човек и како таков да си тера без тронка совест....
Можеби тоа му стана јасно, каков човек е.
Ок, не велам дека можеби погрешно сум проценил. Од човек што плука на фејсбук со излитени фрази за хумор во обид на голем верски празник и не очекувам морални квалитети.

Кој бе?
Ај прашај ги колегите форумски од штаб.
Добро бе па ти, ако имаш да кажеш нешто кажи....а не куровми истите муабети од пред 3 години ги верглаш....UPDATE: вмро не постои веќе, уништена е... сдсм и зајо се на власт.... има двојазичност на цела територија..... тие што ги легнаа децата на земја и што ги убија се пуштени од затвор...... кај и да е ќе ги пречекаш на граница со црно знаме тие што ги избркаа русите од сирија.....Никој од главните актери на бомбите не лежи во затвор.... И да талат е претседател на собрание

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom