SlipKnot

Член од
27 јуни 2008
Мислења
93
Поени од реакции
5
абе каков слипкнот нема врска тоа ...... ама ако додадат Гајда и усте еден тупан !!! и може виолина и гусла и можеби ке биде нешто Фолк Метал ова она а да и мора женски вокал да најдат и по можност ХОР !!!

Мислам дека тогаш ке бидат подобри а сега НЕ што слушате ?? во слипкнот.. јас само едно дерење и некое лупање ама како да е безвеза само така .... незнам ич ги нејкам Слипкнот ? --- тоа си е мое мислење!

А за сите фанови на Слипкнот нека пишат зошто Слипкнот се добри ?

\m/

J

JOEY JORDISON

Гостин
абе каков слипкнот нема врска тоа ...... ама ако додадат Гајда и усте еден тупан !!! и може виолина и гусла и можеби ке биде нешто Фолк Метал ова она а да и мора женски вокал да најдат и по можност ХОР !!!

Мислам дека тогаш ке бидат подобри а сега НЕ што слушате ?? во слипкнот.. јас само едно дерење и некое лупање ама како да е безвеза само така .... незнам ич ги нејкам Слипкнот ? --- тоа си е мое мислење!

\m/
бркај петли

Коа ќе бидам послободен ќе ти објаснам :back:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
А дали тоа треба да значи дека јас не се разбирам у музика? Само кажав дека Слипнот не ми се по ќеф и то.На крај краева форумов е за тоа како шо знам секој да си каже свое мислење. поздрав:helou:
Можеби не се рабираш чим велиш дека е за луѓе со низок IQ. Ако не се рабираш секоја музика имаш низок IQ. Немора да ја слушаш но треба да се разбираш.

\m/
Си чул ли за симфониски оркестар? Потребни се различни инструменти за изведување на некое дело така да слично е и кај Слипкнот.
Барај на нет конструкција не некоја песна и ќе видиш колку гитари, тапани, клавијатури се потребни за исполнување на некоја нивна песна.
А ако не ти се слуша дерење и лупање не слушај метал.
Слушај си глам, или прогресив на пример Dream Theater тие ти се метал без дерење и лупање и прават добар progressive metal.
Зошто Слип се добри? Зошто некој фан или слушател се пронајдол во нивната музика.

Точно дека Слипкнот се срање, немора да значи дека нив ги слушаат луѓе со низок IQ туку луѓе што немаат појма што е добар метал воопшто. Слипкнот го срами металот како еден многу добар жанр, и ја мислам не би требало да спаѓаат под метал, нека најдат некој нов стил со што ќе се карактеризираат ваквите бендови. Ќе сфатат они еден ден што е суштината во музиката, и дека Слипкнот спаѓаат во најбедната музика што посои.

П.С За тие што ги сакаат Слипкнот, совет- раширете малце познавање на метал и добра музика, нема да ви наштети само ќе се насочите кон подобра музика секако :smir:
Кога веќе си голем познавач на метал музика кажи ни во кој жарн да ги ставиме Слип, зошто го срами металот, и зошто мислиш дека тие луѓе немаат појма од метал. Јас пораснав со метал па ги слушам.

Мислиш дека не ја познавам добро таа музика?:tapp:

Д

ДаркхарТ

Гостин
Можеби не се рабираш чим велиш дека е за луѓе со низок IQ. Ако не се рабираш секоја музика имаш низок IQ. Немора да ја слушаш но треба да се разбираш.

Можеш да ми појасниш оти ич не те сфатив.А и не значи дека ако ти си свирел и си правел музика уште пред јас да се родам дека ти си единствениот шо се разбира.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
If the pain goes on aaaaaaah!!!!
And i've gotta say what i've gotta say
and then i'll swear i'll go away,but i can't promise you'll enjoy the noise!
I guess i save the best for last,my future seems like one big fucking past
you left with me couse you left me no choise!!!!

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726

Можеш да ми појасниш оти ич не те сфатив.А и не значи дека ако ти си свирел и си правел музика уште пред јас да се родам дека ти си единствениот шо се разбира.

Кога ќе се разбираш од повеќе стилови, кога ќе си музички образован, кога ќе слушаш долго време музика (секој ден 8 часа минимум), кога ќе ја разбираш музиката тогаш ќе правиш поделби на добра и лоша музика по сопствен избор (вкус). Не треба да бидеш музичко-ограничена личност.

Не се разбирам само јас има многу луѓе на форумов.

Д

ДаркхарТ

Гостин
Кога ќе се разбираш од повеќе стилови, кога ќе си музички образован, кога ќе слушаш долго време музика (секој ден 8 часа минимум), кога ќе ја разбираш музиката тогаш ќе правиш поделби на добра и лоша музика по сопствен избор (вкус). Не треба да бидеш музичко-ограничена личност.

Не се разбирам само јас има многу луѓе на форумов.
Ок ај ќе ја тупам уште за слипнот нема шо.Не ми се свиѓаат и крај.Ми звучат пренатрупано еден куп ствари на едно место и се со ист тон.Безвезе.Твое си е дали си ги сакаш или не и пак ќе кажам тука сум за да споделам мислење.Бтњ знам дека има еден куп луѓе на форумов шо се разбираат од музика и истите можат да кажат за слипнот истото шо го кажувам јас.И не ја тупам веќе.:smir:

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
Кога ќе слушнам песна од Slipknot не добивам слика на пренатрупеност воопште , дури да не знаеш дека се 9 членови ќе имаш замисла дека станува збор за регуларен состав, состав од 4-5 членови како и повеќето од групите, незнам шо сте се фатиле сите на тоа дека се 9 души.Ако прават добра музика, нека се и оркестар, менува нешто?
Незнам членкава над мене како ја дефинира пренатрупеноста и што уствари не и се допаѓа кај музиката на Slipknot.
Јас не ги слушам многу Slipknot поради тоа шо не ми лежи nu metal како правец а не дека не ми штима групата.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Кога ќе слушнам песна од Slipknot не добивам слика на пренатрупеност воопште , дури да не знаеш дека се 9 членови ќе имаш замисла дека станува збор за регуларен состав, состав од 4-5 членови како и повеќето од групите, незнам шо сте се фатиле сите на тоа дека се 9 души.Ако прават добра музика, нека се и оркестар, менува нешто?
Незнам членкава над мене како ја дефинира пренатрупеноста и што уствари не и се допаѓа кај музиката на Slipknot.
Јас не ги слушам многу Slipknot поради тоа шо не ми лежи nu metal како правец а не дека не ми штима групата.
Slipknot сега прават trash (може да се каже).

Изгледа девојкава нема слушано многу од Slipknot. Искрено и мене не ми се допаѓаа на прва но потоа ги сватив и знам дека се добар бенд.
Ако сака нешто помеко од нив нека проба со Stonesour бендот на Cory и James од Slipknot, ќе и се допаднат гарант.

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
Slipknot сега прават trash (може да се каже).

Изгледа девојкава нема слушано многу од Slipknot. Искрено и мене не ми се допаѓаа на прва но потоа ги сватив и знам дека се добар бенд.
Ако сака нешто помеко од нив нека проба со Stonesour бендот на Cory и James од Slipknot, ќе и се допаднат гарант.

Мене сеуште не ми голем мерак, се случува да ги слушам кога сум нервозна:смајл: Како шо кажа ,еве нешто едноставно, мелем за душа, бидејќи на повеќето им пречи "пренатрупената музика", Stone Sour се 5 члена да нагласам, они немаат фрка супер си се, не се бачкаат 9 души ко овие Slipknot:pos:

gODHEAD

Crucified
Член од
6 декември 2007
Мислења
1.827
Поени од реакции
1.163
Mate, Feed, Kill, Repeat... првиот (демо) албум со Anders Colsefini пред доаѓањето на Corey, издаден 1996 година во 1000 примероци. Genre: groove metal, funk metal, experimental metal, jazz fusion, alternative metal.

Slipknot... вториот албум издаден 1999 година, продадени над 2 000 000 копии само во САД. Genre: Nu metal.
:smir:

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Mate.Feed.Kill.Repeat е со многу измешани стилови,слипнот имаат изјавено дека тоа беше само експериментална фаза,и по албумите се гледа дека многу стилови не ги користат од ова демо албумче....Мене ми се свиѓаат сите албуми досега,најубав секако Volume 3,The subliminal Verses:smir:
-нешто од Mate.Feed.Kill.Repeat:smir:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Mate.Feed.Kill.Repeat е со многу измешани стилови,слипнот имаат изјавено дека тоа беше само експериментална фаза,и по албумите се гледа дека многу стилови не ги користат од ова демо албумче....Мене ми се свиѓаат сите албуми досега,најубав секако Volume 3,The subliminal Verses:smir:
/quote]

Имаат преработено некои песни во наредниот албум.
Нај јак им е All Hope Is Gone дефинитивно.

Kajgana Shop

На врв Bottom