Слабеење на лице (образи)

• Креатор на темата Креатор на темата sbff
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Бев слаб на лице се додека пред 3 години сестра ми
не беше бремена и
заедно со неа многу јадев благо чипсови
и други грицки
И се здебелив многу во образите и вратот
Рацете тенки телото тенко а главата
како 16 инчен монитор ми е :(
Значи ме интересира дали има начин
да ослабам во образите и вратот
може ова ву свучи на глуп тинејџерски пост
ама јас сум сериозен

1. Престанете да јадете рафинирани јаглехидрати и шеќери. Експертите веруваат дека оваа храна може да предизвика оток и воспаление на крвните садови. А резултатот е поголемо, побуцкасто лице. Јадете зрнеста храна и свежо овошје наместо слатки и бели печива.
2. Престанете да земате лекарства на црно за секојдневни болки и болести. Некои лекарства на црно можат да доведат до задржување на водата во лицето. Ако можите да ја издржите болката на воспалено грло или мускули, без да земите лекарства, тоа е подобро за вашето лице. Имајте на ум дека правилната употреба на овие лекарства е безбедна о нема да предизвика некоја долгорочна штета на вашето лице. НЕ ПРЕСТАНУВАЈТЕ да земате лекарства кои се препишани од страна на вашиот лекар.
3. Намалете со употребата на сол. Јадејќи премногу сол, може да доведе до задржување на водата во лицето, со што лицето ќе ви биде буцкасто. Прекинете го или лимитирајте го внесувањето на сол во супите, чипсот, и храни со високо ниво на сол.
4. Пиете многу вода. Верувале или не, пиејќи 8 чаши вода на ден, помага во ослободувањето од водата во телото. Лицето задржува многу вода, па така првата разлика ќе ја приметите токму таму.

Превземено од: http://www.ehow.com/how_2313168_lose-weight-face.html
Преведено од: Dee_Jay :)

1. Престанете да јадете рафинирани јаглехидрати и шеќери. Експертите веруваат дека оваа храна може да предизвика оток и воспаление на крвните садови. А резултатот е поголемо, побуцкасто лице. Јадете зрнеста храна и свежо овошје наместо слатки и бели печива.
2. Престанете да земате лекарства на црно за секојдневни болки и болести. Некои лекарства на црно можат да доведат до задржување на водата во лицето. Ако можите да ја издржите болката на воспалено грло или мускули, без да земите лекарства, тоа е подобро за вашето лице. Имајте на ум дека правилната употреба на овие лекарства е безбедна о нема да предизвика некоја долгорочна штета на вашето лице. НЕ ПРЕСТАНУВАЈТЕ да земате лекарства кои се препишани од страна на вашиот лекар.
3. Намалете со употребата на сол. Јадејќи премногу сол, може да доведе до задржување на водата во лицето, со што лицето ќе ви биде буцкасто. Прекинете го или лимитирајте го внесувањето на сол во супите, чипсот, и храни со високо ниво на сол.
4. Пиете многу вода. Верувале или не, пиејќи 8 чаши вода на ден, помага во ослободувањето од водата во телото. Лицето задржува многу вода, па така првата разлика ќе ја приметите токму таму.

Фала ти многу за болдираново. Бев болна пред една недела и пиев Амоксиклав а лицето ми беше бумбар. Претпоставувам дека е од апињата, според ова што го кажуваш. И очите и образите...бумбар бев. Сега знам дека ми е од апињата и посмирена сум. Мислев дека собирам вода:)

За водата не сум знаела, инаку пијам мнооогу вода, не земам лекарства на црно а сепак имам буцкасто лице а во телото сум слаба. Јас сепак мислам дека тоа повеќе е во гените, можеби ќе има мал ефект ама нема да биде премногу видлив.

се оде заедно не ми се верува да може да слабеес на лице а да се дебелеес на колкови ако се дебелес секаде се дебелеес ако слабееес секаде слабееш .Незнам зошто посебно образие ти претставуваат проблем ,не гледам лошо во тоа да се има образи полни .

Само престани да јадеш слатки, ако ти се јаде благо подобро земи мед. :P

И мене еднаш ми се деси така нагло да се здебелам само во образите и главата ми беше цела како подуена и тоа само затоа што почнав да јадам ќотек многу. Откако престанав со ќотекот некако ослабев и се вратив во нормала. Пробај може да е до тоа. Ако пак не можеш а да не јадеш ќотек, тогаш гледај да апстинираш барем навечер после 21 часот, оти тогаш највеќе се фаќа.

Со среќа. :)

Za slabeenje na liceto mnogu pomaga pareata. Licedo nad sad ili tendzere so topla zavriena voda, nad glavata peskir, taka sto pareata navleguva samo vo liceto, na toj nacin se potis mnogu.. toa go pravam veke 2 nedeli i OGROMNI rezultati ima.. mn cesto go pravev pa nz dali e zdravo ili stetno e? Posto nemam nekoja steta na liceto duri podobreno mi e :) :unsure:

Кога доаѓа само до здебелување на горните делови од телото тогаш станува збор за андроиден тип на здебеленост...... в9тој случај избегнувај внесување на шеќери во организмот, масно месо, репка, компир и врши постојана масажа на образите ( не да ги штипиш со сета сила) за да дојде до растресување на мастите во тој предел :)

Во контекст со темава обратно од прашањето на креаторот, како да ги здебелам образите ? пред скоро време изгубив малце повеќе килограми но сега сакам повторно да си го вратам претходниот изглед на лицето. Каква исхрана треба почесто да внесувам ?

Некој највеќе се дебели у стомак,некој на бутови ..некој у образи.И ја у образи највеќе :X3:
NggyISo.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom