SkopjeWireless
После муабетот на МСН за проширување на SkopjeWireless низ центарот на Скопје
решив да пишам еден топик на форумов.
Значи идејата е да се соберат сите заинтересирани луѓе од централното градско подрачје и да видиме што може да направиме за поставување на минимум една
пристапна точка
Проблемот е што SkopjeWireless е непрофитна организација, чисто ентузијастичка и нема средства за сите тие точки да ги поставиме сами
Ние ја нудиме нашата помош во искуство и кадар за заедно да изградиме една бежична мрежа во скопје по пример на многу градови од соседството.
Во моментов сме околу 70-80 луѓе во мрежа во Карпош3 и 4, Хром, Аеродром, Кисела Вода, а наскоро и Тафталиџе(последна 24ка).
Во моментов се користи file sharing, неколку ФТП сервери,
се планира и гејм сервер да се постави, VoIP, DC++ Hub, се организираат турнири COD2, CS, Dota и сл.
Најнова информација е што сме во контакт со Белградската мрежа(BGWireless) за поврзување на Скопје со Белград(Куманово, Прешево/Врање, Ниш итн.)
На 1 или 2 Јули организираме собир па би ги повикал сите зантересирани да дојдат, остануваме во контакт и се надевам дека во скоро време се
гледаме во мрежа.
ftopic: Бидик ајде бе, го чекаме Гајтанлесс да правиме еден линк, историско стана ова
Pocituvani Somreznici i Somrezijki!
Bez razlika na polot, verata, mrezata(bezicno-zicana), opremata,
antenata: "Ve povikuvam da go dadete pridones ucevstvuvajki na wireless
meeting pred site da zamineme na godisen odmor"
Za taa cel site onie koj ke sakaat da ucestuvaat vo izgotvuvanjeto,
prezentiranjeto, najavuvanjeto i kreiranjeto na programata za ovoj
meeting slobodno neka pisat na forumov.
Data: 1-2 Juli 2006(Sabota ili Nedela) vo 19h
Subject : razvojot, prezentacija i aktivnostite vo izminatoto
polugodie
Prezentatori: site vie
Zatoa pripremete si materijali, govori, sekeretarki, sufleri, flaeri i
sl. i da go zakazeme za datum: 1-vi ili 2-ri Juli?
Do togas ke vidime sto moze da se podobri nesto vo mrezata!
SkopjeWireless Team
p.p.s незнаев каде да ја ставам темава па ако има некое посоодветно место пребацете ја
После муабетот на МСН за проширување на SkopjeWireless низ центарот на Скопје
решив да пишам еден топик на форумов.
Значи идејата е да се соберат сите заинтересирани луѓе од централното градско подрачје и да видиме што може да направиме за поставување на минимум една
пристапна точка
Проблемот е што SkopjeWireless е непрофитна организација, чисто ентузијастичка и нема средства за сите тие точки да ги поставиме сами
Ние ја нудиме нашата помош во искуство и кадар за заедно да изградиме една бежична мрежа во скопје по пример на многу градови од соседството.
Во моментов сме околу 70-80 луѓе во мрежа во Карпош3 и 4, Хром, Аеродром, Кисела Вода, а наскоро и Тафталиџе(последна 24ка).
Во моментов се користи file sharing, неколку ФТП сервери,
се планира и гејм сервер да се постави, VoIP, DC++ Hub, се организираат турнири COD2, CS, Dota и сл.
Најнова информација е што сме во контакт со Белградската мрежа(BGWireless) за поврзување на Скопје со Белград(Куманово, Прешево/Врање, Ниш итн.)
На 1 или 2 Јули организираме собир па би ги повикал сите зантересирани да дојдат, остануваме во контакт и се надевам дека во скоро време се
гледаме во мрежа.
ftopic: Бидик ајде бе, го чекаме Гајтанлесс да правиме еден линк, историско стана ова
Pocituvani Somreznici i Somrezijki!
Bez razlika na polot, verata, mrezata(bezicno-zicana), opremata,
antenata: "Ve povikuvam da go dadete pridones ucevstvuvajki na wireless
meeting pred site da zamineme na godisen odmor"
Za taa cel site onie koj ke sakaat da ucestuvaat vo izgotvuvanjeto,
prezentiranjeto, najavuvanjeto i kreiranjeto na programata za ovoj
meeting slobodno neka pisat na forumov.
Data: 1-2 Juli 2006(Sabota ili Nedela) vo 19h
Subject : razvojot, prezentacija i aktivnostite vo izminatoto
polugodie
Prezentatori: site vie
Zatoa pripremete si materijali, govori, sekeretarki, sufleri, flaeri i
sl. i da go zakazeme za datum: 1-vi ili 2-ri Juli?
Do togas ke vidime sto moze da se podobri nesto vo mrezata!
SkopjeWireless Team
p.p.s незнаев каде да ја ставам темава па ако има некое посоодветно место пребацете ја