Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Каде е пропгандистот Инглориус да ми објасни зошто бркатата министерка која „според уставот и законот“ за се интервенира досега не уапси ниеден демонстрант, колку прозори, огради и штици треба да бидат сокршени од бараката на општината за полицијата да интервенира, ама вистински да интервенира а не да се заебава како досега. Зошто стандардите за интервенција не се исти како и на 24 декември, тогаш опозициските протестанти не можеа ни до дворот на Собранието да стигнат.

Или како по обичај кога ќе поставам вакво најнормално прашање никој нема да одговори или може ги чекате депешеата на Протуѓер за да го дадете својот став, кој како по обичај е едногласен (диригиран).

ova e beter nego vo Severna Korea. Tamu barem znaes deka nema izbor, tuka demek imas izbor, ama na kraj ke vidis deka sepak nemas.

Da ispocrka sve ova sto otislo denes sendvic da jade.

Црква мора да има на улица Македонија, затоа што должност на општина Центар е да ги почитува верските права и изразувањето на верата, што подразбира и изградба на верски храмови, согласно Уставот на РМ, Универзалната Декларација за човековите права од ОН и Европската конвенција за човековите права. Штом веќе е дадена дозвола за изградба на Црква на улица Македонија, а со намерна промена на ДУП сака да се направи црквата ДИВОГРАДБА, директно се кршат основните ВЕРСКИ човекови права и слободи кои гарантираат дека секој може слободно да ја манифестира својата религија или убедување преку подучување, практикување, одржување служби или обреди, а под практикувањето и одржувањето на верските служби се подразбира дека мора да се оддржува во верски храмови.

Не можам да се изначудам како постојано овдека некои форумаши, очигледно НЕМАКЕДОНЦИ по род, ги навредуваат верските и националните чувства на етничките Македонци, се подбиваат со Македонците и ги омаловажуваат, шират етничка омраза кон Македонците и МПЦ. Некои погорни текстови содржат такви подбивни бљувотини насочени кон омаловажување на етничките Македонци и МПЦ, што дури и страшно е да помислам какви се` душмани имаме ние Македонците кои дури сакаат и во нашата сопствена држава да ја спроведуваат политиката на Самарас и Милошевиќ.

А овие шупаациве денес што протестирале, кај беа на Кале да си ја бранат црквата, ако им се толку битни?

А и ме „чуди“ полицијата зашто не мава по партиските пиуни.

Не можам да се изначудам како постојано овдека некои форумаши, очигледно НЕМАКЕДОНЦИ по род, ги навредуваат верските и националните чувства на етничките Македонци, се подбиваат со Македонците и ги омаловажуваат, шират етничка омраза кон Македонците и МПЦ. Некои погорни текстови содржат такви подбивни бљувотини насочени кон омаловажување на етничките Македонци и МПЦ, што дури и страшно е да помислам какви се` душмани имаме ние Македонците кои дури сакаат и во нашата сопствена држава да ја спроведуваат политиката на Самарас и Милошевиќ.

Кој ги врти нив. Чиста среќа е што сеуште имаме храбри витези кои ја бранат Македонија и православната црква пред општина Центар.

Црква мора да има на улица Македонија, затоа што должност на општина Центар е да ги почитува верските права и изразувањето на верата, што подразбира и изградба на верски храмови, согласно Уставот на РМ, Универзалната Декларација за човековите права од ОН и Европската конвенција за човековите права. Штом веќе е дадена дозвола за изградба на Црква на улица Македонија, а со намерна промена на ДУП сака да се направи црквата ДИВОГРАДБА, директно се кршат основните ВЕРСКИ човекови права и слободи кои гарантираат дека секој може слободно да ја манифестира својата религија или убедување преку подучување, практикување, одржување служби или обреди, а под практикувањето и одржувањето на верските служби се подразбира дека мора да се оддржува во верски храмови.

Нема пообјективен од тебе. Секогаш со внимание ги читам твоите постови.

Понекогаш и ги печатам.

Кога немам тоалетна хартија.

Така е брате по крв македонска !!!

Среќа што сеуште има чеда Александрови ко денешнава фаланга да ја одбрани вековната македонска исконска црква ! Дури и Бог им испрати сендвичи, при тоа потврдувајќи ја божјата поддршка !

Чудо чедава моќни Александрови никаде ги немаше да ја бранат црквата на кале, и проблем немаат џамија пред зграда да им стават ..

И те молам .. јас сум етнички Македонец и патриот ... Немој жити се да поистоветуваш религија со националност. Затоа што мене ме заболе дали ќе има црква на ул Македонија, поготово кога ради нејзината изградба мора бог од небото и сендвичи да испраќа

„според уставот и законот“ за се интервенира досега не уапси ниеден демонстрант
Зошто стандардите за интервенција не се исти како и на 24 декември

Ништо од тоа што го пишувам, ти не си го разбрал...

Абе а барем со кулен ли биле сендвичите?

Ништо од тоа што го пишувам, ти не си го разбрал...

Убаво те разбирам, ги читав сите твои коментари од на темава во врска со настанот, и пак не сфаќам, зошто е потребен цел овој циркус, и нормално на моето прашање одговор пак нема да добијам. Еве уште еднаш, зошто стандардите за интервенција кај насилен протест не се исти денес со тие од 24 декември.

Така е брате по крв македонска !!!

Среќа што сеуште има чеда Александрови ко денешнава фаланга да ја одбрани вековната македонска исконска црква ! Дури и Бог им испрати сендвичи, при тоа потврдувајќи ја божјата поддршка !

Чудо чедава моќни Александрови никаде ги немаше да ја бранат црквата на кале, и проблем немаат џамија пред зграда да им стават ..

И те молам .. јас сум етнички Македонец и патриот ... Немој жити се да поистоветуваш религија со националност. Затоа што мене ме заболе дали ќе има црква на ул Македонија, поготово кога ради нејзината изградба мора бог од небото и сендвичи да испраќа

Ех колку има такви што се декларираат јавно како Македонци заради разни причини и интереси (главно почитички), но во реалноста и во нивната душа се нешто сосема друго и идоли им се Самарас, Папуљас, Милошевиќ или Басеску. Мене тоа не ме интересира, кој како сака нека се чувствува и изјаснува. Мене ме интересира само кога државата и правобранителот веќе еднаш ќе почнат да ги бранат основните човекови права и слободи на етничките Македонци, кои гледаме постојано се загрозуваат. Сега почнаа и верските права да ги ограничуваат.

Пријатно изненадуваат вакви заклучоци. Да му кажам на брат ми атеист дека не е македонец.

и пак не сфаќам, зошто е потребен цел овој циркус

Догодина кај март април месец се ќе ти стане јасно.
Еве уште еднаш, зошто стандардите за интервенција кај насилен протест не се исти денес со тие од 24 декември.

На 24 декември имаше примена на сила внатре во салата. Надвор имаше две толпи и полиција која одлично си ја заврши работата. Зошто и овде не го направија истото? Заради март или април догодина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom